Prostatita cronica (denom de prostata) cu lob median - sfaturi

10-01-2008
reespdc
Nu este medic/terapeut
reespdc
Acum 2 ani, la 35 de ani, i am fost diagnosticat cu prostatita cronica (de un medic) sau cu adenom de prostata (al doilea medic) cu lob median. Am urmat tratamentele cu antibiotic la vremea respectiva(nu s-a gasit infectare bacteriana) si apoi cu Omnic 1pastila/zi timp de mai mult de un an. Mi s-a recomandat interventie chirurgicala pt indepartarea acelui lob median. Catva timp m-am simti bine, in special dupa ce incepusem tratamentul cu Omnic Tocas. In ultima vreme au inceput sa apara frecvent dureri in zona vezicii in special atunci cand este plina si cu regres in ceea ce priveste presiunea si consistenta jetului. De asemenea erectia si libidoul au scazut dramatical, afectand viata sexuala si phisicul.
As dori un sfat profesionist in legatura cu aceasta operatie.
Care sunt implicatiile amanarii acesteia si care sunt efectele negative.
Ce implicatii are aceasta operatie si care sunt efectele secundare?? Care este perioda de recuperare postoperatore? Dupa operatie acele efecte, dureri ale prostatitei cronice vor disparea sau nu??
Cine poate sa recomande un bun cabinet/spital.medic pentru astfel de operatii. Mentionez ca una dintre consultatii a fost la Spitalul Fundeni.

Apreciez si multumesc anticipat pentru orice raspuns.
6 comentarii
1
10-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Prostatita cronica e o afectiune inflamatorie a prostatei adica tesutul prostatei e inflamat ca si pielea din jurul unei zgirieturi ca sa ma exprim mai plastic si poate apare ca urmare a litiazei urinare care in coborire pe tractul urinar deranjeaza testul prostatic vecin acestor cai urinare sau infectioasa ca urmare a unei boli transmisibile sexual sau a unei infectii urinare.Adenomul e cu totul altceva e o inmultire a celuleor dintr-un anumit strat al prostatei si e o afectiune tumorala benigna(necanceroasa)ce apare la virste ceva mai inaintate cel putin asa stiu eu.Daca e o afectiune tumorala si pentru asta e necesara o biopsie cred virsta pe care o ai sustine alt tip-carcinom al prostatei.Eu cred ca durerea si virsta pledeaza de fapt pentru o prostatita cronica ce in timp va putea duce la calcifieri ale prostatei si la o hipertrofie benigna.Operatia in sine nu ar trebui sa fie prea complicata pentru ca e endoscopica foloseste bisturiu cu arc electric problema e ca spitalele noastre lasa de dorit si mutli au de suferit ca urmare a complicatiilor de tip infectios cu microbi de spital ca urmare a sondelor si cea mai de temut ar fi si lezarea sfincterului urinar.oricum un urolog ar fi cazul sa consulti si sa se insiste si pe vezica urinara de multe ori ea e cauza si prostata decit le mascheaza.
0
10-01-2008, ora 00:00
reespdc
Nu este medic/terapeut
reespdc
Marina,
Diagnosticele diferite sunt date de 3 medici diferiti, 2 au diagnosticat-o ca prostatita, altul ca adenom de prostata, toti facand referire la lob median. Intradevar am o retinere in ceea ce priveste operatia si a implicatiilor ulterioare, dar situatia se agraveaza.

Oricum multumesc de raspuns
1
10-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Incearca si un preparat pe baza de zinc ce are rol de vasculariza ceva mai bine prostata.Daca vrei detalii scrie-mi -*



(*modificat de administrator)
1
24-03-2010, ora 14:03
senior
Nu este medic/terapeut
senior
Folosesc de cca. 3 saptamani Omnic Tocas (pana la venirea medicului din concediu). Pe langa faptul ca am aceeasi problema cu "urinarea", mai nou ma confrunt cu o problema care ma ingrijoreaza tare mult : mi-a scazut apetitul sexual si ce mi se pare mai grav, nu mai pot ejacula (am crezut initial ca este o intamplare, ca sunt obosit, stresat, etc., dar azi m-am convins ca nu este asa).
Am facut recent PSA-ul şi analize la urină si nu sunt probleme; am mai facut in 2006, 2007, 2008 ecografie (cu ocazia altor investigaţii) si nu a rezultat că prostata este mărită (de atunci am probleme cu urinarea-noaptea, la 2 ore, 2 1/2ore, incât nu mă pot odihni, dar am lăsat-o "aşa"... şi nu am rezolvat problema).
Urmeaza sa fac iarasi ecografia (desi sunt convins ca nu va "iesi" nimic privind prostata), iar medicul mi-a spus sa iau medicamentul trei luni de zile.
Mă nelinişteşte aspecul cu ejacularea, mă afectează şi psihic.
In prospectul medicamentului scrie că "Rar pot apărea fenomenul de ejaculare retrogradă. Acesta nu este un fenomen dăunător. In aceste cazuri sperma nu se eliberează în exterior, ci retrograd în vezica urinară". Nu este dăunător, nu este dăunător, dar cum procedez mai departe.
Menţionez că, in urmă cu cca. 2 ani, la acelaşi medic mi s-a introdus o sondă pe uretră, de am zis că înebunesc şi apoi am renunţat. Scopul era de a lărgi orificiul din vezica urinară, dar nu a avut nici-un efect.
Da-ţi-mi vă rog un sfat, poate v-aţi mai confruntat cu aşa ceva.
Multumesc anticipat.
1
12-12-2010, ora 13:56
mirceab26
Nu este medic/terapeut
mirceab26
Doamna Doctor Alina
Ce medicamente pe baza de zinc recomandati?
0
23-10-2012, ora 18:26
alberto_donadony
Nu este medic/terapeut
alberto_donadony
am fost operat cu 3 saptamani in urma de adenom la prostata dar dupa operatie urinez incontinu doctorul mia zis ca doar pt cateva zile dar la mine au trecut saptamani
ieste normal
poate sa imi raspunda si mie cineva
cu mi de multumiri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prostata mărită de volum - recomandări și tratament
  •