Proprietăţi probiotice unice ale fructului de mango

13-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicii acţionează deseori ca apărători ai unor produse alimentare pe care le recomandă pentru consum frecvent graţie efectelor terapeutice ale acestora. Astfel, specialişti din India au descoperit recent că suculentul fruct mango, cu savoarea lui inconfundabilă, are proprietăţi probiotice unice, relatează în ultimul său număr The Indian Express.
Rezultatele celui mai recent studiu al lor sunt extrem de încurajatoare în acest sens, relevă publicaţia amintită.

Experţii din cadrul Asociaţiei pentru dezvoltarea culturilor de mango de pe lângă Institutul de Cercetare Agharkar (Maharashtra Association of Cultivation of Science's Agharkar Research Institute (MACS-ARI) au demonstrat existenţa unor proprietăţi probiotice excepţionale în cazul a 12 soiuri de mango.
În plus, prezenţa glucidelor şi a compuşilor fenolici în aceste fructe cu un nivel ridicat de beta-caroten le conferă un puternic efect antioxidant. De asemenea, vitamina E şi seleniul conţinute în fructele de mango asigură o bună funcţionare a inimii.

Este cunoscut faptul că probioticele ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor în organism, stimulează creşterea şi activitatea bacteriilor din tractul digestiv (microflora intestinală). Probioticele sunt utile pentru pacienţii cu cancer, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare sau cu diabet. Proprietăţile probiotice ale fructului de mango oferă medicilor noi posibilităţi de utilizare a acestor fructe.
Cercetătorii indieni dr.Smita Nilegaonkar şi dr.Vaishali Agte au prezentat deja rezultatele cercetărilor lor la a şasea ediţie Nutra India Summit.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
2 comentarii
0
13-08-2011, ora 17:07
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Mmmmm...Ce pofta mi-ai facut!!! :)))) Te pup Nick!
0
13-08-2011, ora 23:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mmmmm, poftă bună, Laddy, când vei mânca mango. Mango este unul dintre frunctele mele preferate.
Pup şi eu mult de tot.
Numai bine,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.