Problemă cu gingia.

05-03-2015
Dasher
Nu este medic/terapeut
Dasher
Buna ziua, am 15 ani si am o problema cu gingia. Acum cateva zile, am fost la medicul stomatolog ca sa-mi rezolv o masea cariata. A curatat toata caria cu burghiul (una adanca), mi-a scos nervii ai a pus acolo o o pasta roz, urmand sa ma mai duc luni pentru definitivare.
Problema mea consta in faptul urmator:
Chiar acolo, langa gingia dintelui respectiv, se îmtâmplă ceva cu aceasta. Este retrasa niţel, mi se pare că este şi nişte culoare neagră sau vânătă (nu deosebesc) şi ceva alb (ca o pungă)si sangereaza usor la aplicarea de presiune sau cand ma spal pe dinti. Este normal asa ceva dupa scoaterea nervilor ? Astept raspuns cat mai urgent !
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 08:43
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca gingia să fi fost afectată în timpul procedurii de curățare și obturare a dintelui. Este important să menționați aceste simptome medicului dentist pentru a se asigura că nu există nicio infecție sau inflamație în acea zonă.

Sangerearea și sensibilitatea pot fi semne ale unei inflamații gingivale numită gingivită, care poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană. Este important să vă asigurați că vă curățați dinții în mod corespunzător, utilizând o tehnică corectă de periaj și utilizând atât periuța de dinți, cât și ața dentară în mod regulat pentru a preveni acumularea de plăci bacteriene.

Dacă problema persistă, ar trebui să vă întoarceți la medicul dentist pentru a evalua situația și a vă recomanda un tratament adecvat, personalizat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: