Probleme testiculare!

22-04-2009
Ealol
Nu este medic/terapeut
Ealol
Buna ziua, am 19 ani si ieri am descoperit ca in scrot deasupra testicolului stang am und nod dupa ce am inceput sa il pipai mi se parea ca parca era legat de testicul la mijloc nodul si continua spre scrot -0- cam asa ar arata cred sunt putin speriat si ma doare la atingere. ce ar putea fii

ty in advance
56 comentarii 12 Înainte ›
0
22-04-2009, ora 18:51
iuliutz
Nu este medic/terapeut
iuliutz
Nu stiu daca am inteles eu chiar bine dar ma gandesc ca poate fi vorba de un varicocel. http://www.doctor.info.ro/html/varicocel.html - pt mai multe informatii.
Oricum asteapta si sfatul unui specialist, eventual mergi la medicul de familie
0
22-04-2009, ora 18:58
iuliutz
Nu este medic/terapeut
iuliutz
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=143693 aici s-a mai discutat despre aceasta probleme. Poti vizita pentru o prima impresie, asteapta totusi o parere competenta de pe acest forum.
0
22-04-2009, ora 19:15
Ealol
Nu este medic/terapeut
Ealol
Da dar e pe dinauntru nu e in afara. e o bila ceva in scrot nush cum sa explic mai bine.
0
22-04-2009, ora 19:27
iuliutz
Nu este medic/terapeut
iuliutz
Pai, unde scrie ca e inafara. Am inteles ce ai spus, si asa se manifesta varicocelul. Nu poti fi sigur, diagnosticarea facandu-se prin pipairea scotului. Asta o poate face medicul de familie
0
24-04-2009, ora 01:07
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Ealol.

Pentru linistea ta iti recomand o ecografie (ultrasonografie) testiculara, e metoda nedureroasa, accesibila care poate sa-ti spun cu siguranta daca exista sau nu ceva problema la acest nivel. La nevoie se poate cere si sfatul unui medic specialist urolog.
In ziua de azi in medicina nu mai punem diagnostice cu stetoscopul si pipaitul.
0
08-07-2009, ora 19:04
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
Buna ziua ! Acum o saptamana am avut o durere insuportabila timp de 3 zile la testicolu' drept si in partea drapta (jos spre bazin) In urma unui control medical de specialitate mi s-a indicat sa iau azitrox si ketonal duo timp de o saptamana... La 2 zile dupa tratament durerile au disparut (durerile ma lasau numai cand dormeam si dimineata cand ma sculam, timp de o h) In urma ecografiei testiculare ambele testicule au aspect normal... Problema este ca acum sunt f sensibil la atingere la testicolu' drept si in zona inghinala care face legatura de la scrot catre bazin (venele si canalele care fac legatura dintre testicol si baza penisului nu le pot atinge pt. ca ma ia durerea instantaneu ) Durerea urca in sus spre abdomen si am senzatia ca si cum asa avea un bulgare de piatra in partea dreapta a abdomenului Oare ce sa fie ? Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o clinica particulara f buna din B i-as fi foarte recunoscator
Va multumesc mult de tot si va doresc multa sanatate si numai bine !
0
08-07-2009, ora 23:46
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pentru PBogdan.

Este foarte greu sa ma orinetez dupa descrierea Dvs. Cel care v-a indicat azitroxul si ketonalul presupun ca a ajuns si la o concluzie / un diagnostic, pe care l-ati omis sa mentionati.
In contextul bolii este importanta si varsta Dvs. care la fel este nementionata, varsta uneori ne orinteaza spre o patologie caracteristica.
Hiperestezia cutanata poate sugera un proces inflamator acut (scrot acut??), infectios (orhiepididimita??). La fel poate intra in discutie si o colica reno-uretrala cu o iradiere mai ciudata. Ecografie abdominala + pelviana v-au facut? Ceva analize de sange aveti facute?
0
10-07-2009, ora 08:03
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
In primu' rand vreau sa va multumesc pt. raspuns... Da, am facut si ecografie abdominala (si pelviana, cred) si nu a iesit nimic in neregula... Va zic acum rezultatu' de la ecografia testiculara (cu greu am descifrat) "Epididimul drept discret... (aici nu inteleg scrisu cred ca este hipersoflat, ceva de genu) la nivelul capului, superecogen banuiesc )" Poate va dati d-voastra seama si puteti descifra din ceea ce am scris
Epididimul stang aspect normal
Fara... in ambele... vaginale... Cam asta e rezultatu' ecografiei testiculare
Am descoperit si diagnosticul scris pe biletu' de trimitere (orhiepididimita la testicolul drept) Va multumesc mult de tot !!!
Ps : Nu am analizele de sange facute...
Multumesc din suflet !!!
Va doresc o zi frumoasa !!!
0
10-07-2009, ora 14:51
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pentru PBogdan din nou!

Eu n-as zice ca nu v-au gasit nimic. Descrierea, asa cum este cu lipsa de cuvinte si termeni "inventati" pledeaza pentru o orhiepididimita acuta, adica o inflamatie (bacteriana, eventual traumatica) la nivelul epididimului drept. Afectiune inflamatorie care explica semnele si simptomele descrise de Dvs.

Sfatul meu este sa umariti tratamentul prescris cu antibiotice, si cel care v-a vazut initial, sa va revada la sfarsitul tratamentului; fiindca poate sa compare starea initiala cu starea actuala dupa tratament.

Sanatate!
0
10-07-2009, ora 15:24
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
Ma refeream la ecografie abdominala cand am zis ca nu mi-au gasit nimic (cel care m-a examinat mi-a zi ca e totu' in regula) La cea testiculara intr-adevar au fost problme... Am fost astazi la un control si din pacate doctoru' meu era in operatie si m-a consultat alt medic (cam tinerel, rezident banuiesc)
Mi-a recomandat in continuare un tratament timp de o saptamana cu ketonal (eu ma gandesc ca ar da rezultate mai bune azitrox-u') Ketonalu' dupa cate am vazut este mai mult pt. dureri decatt pt. infectii... Eu mai am dureri f rar si de scurta durata In fine, este doctor, merg pe mana dansului...
O sa ma duc peste o saptamana la o alta ecografie testiculara (asa mi s-a recomndat)
Ce vreau sa va intreb.. Este indicat doar ketonalu' in cazul meu ? Data trecuta am urmat un tratament cu ketonal si azitrox insa acum mi s-a spus sa iau doar ketonal in conditia in care eu nu mai am dureri ca innainte
Va multumesc nespus de mult pt. raspunsurile date si pt. marle ajutor pe cae mi l-ati oferit si va raman profund recunoscator
Ps : Ma bucur sa vad ca sunt omeni care au cunostinte solide si le impartasesc celor cu probleme
Aceti toata stima din partea mea
O zi buna !!!
0
10-07-2009, ora 18:58
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
Imi cer scuze, am uitat sa specific ca am 26 de ani...
Multumesc !!!
0
11-07-2009, ora 00:40
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pentru PBogdan

Mesaj din data de: "Data: 08-07-2009, ora 19:04"

"La 2 zile dupa tratament durerile au disparut (durerile ma lasau numai cand dormeam si dimineata cand ma sculam, timp de o h) In urma ecografiei testiculare ambele testicule au aspect normal"

Cred ca am citit bine.

Referitor la tratament: Azitroxul este un antibiotic de tip macrolid care poate acoperi infectiile din sfera uro-genitala, si cel mai probabil a si avut efect.

Ketonalul este analgezic, si totodata poseda si un efect slab antiinflamator, care este dorit in momentul de fata, pentru a reduce inflamatia si evident si durerea.

Sincer nu stiu ce sa va zic. cate zile de tratament ati avut cu Azitrox in ce doze, si in cate prize?

Eu as opri Ketonalul din mai multe motive, si as limita folosirea lui numai in caz de durere insuportabila, sau durere care nu cedeaza la algocalmin initial.
Sunt frecvente cazurile de gastrita produsa de medicamente (de ex. Ketonal), ce chiar n-ar fi de dorit.
0
11-07-2009, ora 01:33
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
Am urmat un tratament de 6 zile cu Azitrox (nu am retinut detalii despre acest medicament si nu mai am nici ambalaju' sa va zic, insa erau 3 pastile in cutie si erau ovale, daca va ajuta cu ceva...) si 7 zile cu ketonal duo (concomitent)
Intr-adevar, este f puternic ketonalu' (mai ales ketonal duo luat de catre mine) pt. stomac (am simtit-o pe pielea mea chiar daca mancam f mult innainte de a lua pastilele) Luam pastilele tot timpu' la h 13 si pe la h 16:30 - 17:00 aveam program de dureri stomacale (probabil ca efectu' intarziat al ketonalulului isi facea atunci efectu')
Acum am luat ketonal cu un pansament gastric (OMEZ) si n-am mai avut probleme cu stomacu'
Ce ziceti, sa nu mai iau ketonal, tinand cont ca durerile sunt din ce in ce mai rare si usor de suportat si n-am nicio inflamatie la nivelu' testicolului drept ?
M-a mirat si pe mine faptu' ca mi-a indicat sa iau doar ketonal... Eu unu' ma gandeam la azitrox, in nici-un caz la ketonal sau cel putin ketonal simplu...
Medicu' era mai mult ca sigur rezident (parea putin trecut de varsta de 30 de ani) :(
Ma bate gandu' sa reiau tratamentul cu azitrox pt. inca o saptamana... Din pacate plec din B pt. 2 saptamani si nu am cum sa ma duc la un control la doctoru' la care am fost prima data, decat dupa ce revin :(
Multumesc mult de tot pt. atentia acordata !!!
0
12-07-2009, ora 23:08
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat!

Eu va sfatuiesc sa va opriti cu tratamentul, oricum nu ati mai luat antibiotic de cateva zile, daca simptomatologia a cedat nu are rost sa reluati tratamentul. Din moment ce nu mai aveti dureri inseamna ca procesul infectios s-a stins.

Omezul (Omeprazol) nu este un pansament gastric, protejeaza stomacul prin scaderea secretiei de acid, si va recomand sa-l luati in continuare timp de 10-14 zile dupa Ketonal.

Ketonal "simplu" sau Ketonal Duo. diferenta nu este foarte mare, cum am zis mai sus cred ca puteti sa renuntati la el, sau sa-l tineti de rezerva in caz de durere puternica.

Din descrierea Dvs. mi s-a parut ca evolutia era favorabila, nu cred ca vor fi probleme in continuare, totusi va rog sa mergeti la un control cand va intoarceti.
0
13-07-2009, ora 08:04
PBogdan
Nu este medic/terapeut
PBogdan
Multumesc mult de tot !!! Mi-ati fost de un real ajutor...
Cand am sa revin in B o sa ma duc la control
Va doresc tot binele din lume si multa sanatate !!!
Cu multa stima si respect P Bogdan
0
13-07-2009, ora 12:06
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Cu mare placere!

Asa sa faceti!

Sanatate!
0
24-10-2009, ora 11:15
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
buna ziuna! am 18 ani si am opservat ca in scrot langa testicolul stang mai e ceva ca un fel de intestin nuj ca sa ii zic
0
24-10-2009, ora 11:20
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
poate cineva sa ma ajute si pe mine cu un sfat?
0
24-10-2009, ora 23:10
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Valy91

E posibil sa fie cordonul spermatic, ce palpezi tu in scrotul stg. Exista doar in stanga? A aparut recent, sau doar acum ai observat? E mai rosu cumva testicolul, te doare?
Poate intra in discutie si o hernie inghino-scrotala sa fie intr-adevar o ansa intestinala "coborata" in scrot.

Pentru linistea ta si pentru certitudine ar fi indicat un consult urologic sau chirurgical si o ecografie testiculara pentru a lamuri problema.
0
25-10-2009, ora 01:51
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
am apservat de mai de mult dar nu iam dat importanta si testicolul nu e rosu si nici nu ma doare am luato mai in serios de cand am opservat ca nu mi se mai scoala. ce parere aveti? oricim va multumesc
0
25-10-2009, ora 01:55
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
da exista doar in stanga in dreapta totul e bine
0
25-10-2009, ora 22:22
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Trebuie consultat un urolog, cat se poate de repede.
De problemele de impotenta, nu mi-ai zis nimic, asta poate schimba un pic problema. Du-te sa te vada cineva, nu mai amana problema.

Astept raspunsul consultului urologic!
0
25-10-2009, ora 22:36
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
in rau o shimba problema?
0
25-10-2009, ora 22:38
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
multumesc pentru sfat o sa ma duc
0
25-10-2009, ora 22:44
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Prefer sa nu fac presupuneri. Oarecum nu e normal, nu e acceptabil asa ceva la un tanar de 18 ani. iar siteul nu e chiar locul potrivit pt intrebari mai detaliate.

Te rog, du-te la un urolog!
0
27-10-2009, ora 00:00
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
am fost la un urolog si mea zis ca am un varicocel si trebue sa ma operez mea facut programare pe29 a zis ca o sa stau 3 zile in spital dupa ce es o sa va scriu multumesc pentru safatu care mi lati dat
0
27-10-2009, ora 00:25
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Vezi la asta nu m-am gandit! :) Varicocelul operat laparoscopic, merge foarte bine si repede.

Din ce oras esti?
0
27-10-2009, ora 00:28
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
focsani
0
27-10-2009, ora 00:29
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Daca ai posibilitatea, eu iti recomand un centru universitar. Bucuresti, Cluj, Tg. Mures.
0
27-10-2009, ora 00:30
valy91
Nu este medic/terapeut
valy91
laparoscopic au astia aici oare?
Adaugă un comentariu / răspuns
56 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testiculul
  • Lovitură la/în testicule
  •