Probleme tensiune?

04-10-2014
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Buna ziua, ma numesc Alex si am 16 ani. Este o problema care ma cam ingrijoreaza si anume tensiunea. De 3 luni m.am pricopsit cu o tahicardie paroxista supraventriculara+bloc de ramur drept(nu stiu dak mai am aceasta problema). La EGK am avut pulsul 130-140 si tensiune 150/89 dar dupa terminare EGK puls 120 si tensiune mai mica in jur de 12... In plus cred ca am si o mica anxietate deoarece in rest nu am nimik dar cand sunt la scoala, ma duc la doctor incep palpitatii intense... Revenind la titlul subiectului azi neavand ce face mi.am luat tensiunea de 2 ori la un interval de 3-4 min iar prima data am avut puls 97 si tensiune 146/96 iar a douse oara speram sa fie mai mica dar am avut puls 81 tensiune 151/114 iar distolica ma cam speriat...Precizez ca in momentul cand sunt la baie si urinez inima incepe sa o ia la fuga putin dar cand ies imediat revine la normal pulsul(poate aceasta inf ajuta intr.un felt... ) Precizez ca mi.amvluat de multe ori tensiunea si atunci era peste 140/90 dar Prima data era peste 140 uneori era si mai mica de 140...Care ar fi problema?
7 comentarii
0
06-10-2014, ora 20:53
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna Alex,

Nu am inteles sigur, deci ai fost diagnosticat cu tahicardie supraventriculara cu puls de 140 bpm? Deobicei TPSV, mai ales la oameni tineri, pulsul este peste 200 bpm chiar 250 bpm si nu scade usor cate 10-20 bpm, scade foarte brusc cand se termina episodul. Dar daca asa te-a diagnosticat doctorul, atunci nu pot sa contrazic; dar in momente de stres, anxietate si atacuri de panica, nu este deloc iesit din comun sa ai tensiunea peste 140/90 si puls 150 bpm. Nici nu este indicat sa iei tensiunea atunci cand esti stresat, tensiunea trebuie luat dimineata dupa somn, cand esti cel mai linistit si odihnit. Daca tensiunea este in jur de 120/80 cand esti foarte linistit, atunci nu-i nicio problema. La cei cu hipertensine arteriala, tensiunea este peste 140/90 tot timpul, nu scade absolut deloc niciodata, si atunci apar probleme.

In schimb, eu cred ca cel mai bine ar fi sa faci o ecografie la inima pentru linistea ta, sa vezi daca simptomele tale sunt de origine cardiaca. Si daca rezulatele sunt normale, eu zic sa faci si niste analize de sange complete daca nu ai facut pana acum (hemoleucograma, ionograma, hormonii tiroidieni, metanefrine, si cortizol).

-Bogdan
0
07-10-2014, ora 09:32
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Aseara am fost cu alta problema la medicul unde ma duc eu de obicei si pe langa asta m.a intrebat cum ma simt cu inima... pe la jumatea drumului aproape cand sa ajung la cabinet am inceput sa am o teama iar inima nu se oprea sa mai bata asa tare...M.am chinuit 30 min sa ma linistesc dar nu am reusit...m.a consultat cu un tensionometru si am avut puls 151 si tensiune 154/79.i.am explikt din nou ca in rest sunt ceva mai bn si nu am aceste atacuri de panica si mi.a zis ca e un tic...Mi.a dat sedocalm si ma simt mai bine... Eu unu tot cred ca e vb de o anxietate sau dereglate emotionala deoarece doar in anumite momente pe care am reusit sa le indentific simt ca imi sare inima din piept si am o voce ragusita pt o perioada de timp... Eu unul abia astept sa.mi revin deoarece m.am saturat sa nu pot face un efort fizic orikt de mic ar fi el...
0
07-10-2014, ora 12:14
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Cu tot ce ai scris aici, pare sigur ca ai anxietate, este foarte clar si evident; problema este ca simptomele astea sunt prezente in multe afectiuni organice si ar fi bine sa le elimini sa vezi daca intradevar asta este o tulburare psihica. Orice imbalanta de electroliti (magneziu, potasiu, calciu, etc) poate sa-ti cauzeaza simptomele, la fel si afectiunile tiroidieni, excesul de catecolamine, probleme cardiace, etc.

De asta eu cred ca ar fi bine sa faci o ecocardiograma si analizele de sange sa elimini posibilitatea de cauza organica. Daca elimini astea, atunci ramane doar sa-ti refaci psihicul.

-Bogdan
0
29-10-2014, ora 18:23
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Ecocardiograma am facut una acum 4 luni si aici a iesit tahicardia dar a vazut cateva semne de anxietate si a vazut ca sunt emotiv...Alta am facut.o acum2 luni si pe langa tahicardie a iesit si un bloc de ramur drept minor...Fiind medicul de familie si medic pediatru ma cunoaste de mic si ma cunoaste ff bine. Acum 3 saptamani am fost la el si i.am zis ca tot nu.mi revin... Mi.a explicat ca trebuie sa.mi bag mintile in cap ca altfel nu o sa ma vindec niciodata(problema e din cauza varstei si hormonii se joak cu mine si ca nu la toti se manifesta astfel sau cum mi.a zis dar am inteles).In momentul de fata ma simt mai bine iar de o saptamana teama incepe sa dispara. Ii multumesc ca nu mi.a dat acum 4luni ca a vrut sa.mi dea propanolol si mi.a dat sedocalm.A zis ca nu sunt de tratament si dak in cazul in care luam nu mai facea om din mine.Ii multumesc inca o data ca mi.a bagat mintile in cap si usorul cu usorul incep sa.mi revin
0
30-10-2014, ora 00:27
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna,

Am vrut sa spun ca poate ar fi bine sa faci ecografie la inima (adica ultrasound la inima), nu ekg (electrocardiograma). Ecografia este un alt test care arata complet morfologia inimii si masoara toate camerele al inimii si calculeaza fractia de ejectie, cat de bine inima pompeaza sange. Electrocardiograma inregistreaza activitatea electrica al inimii. Ai mentionat ca ai avut tahicardie supraventriculara si nu poti face nici efort. Nu ar fi rau sa faci ecografie daca ai aceste simptome--adeverat este ca anxietatea poate fi cauza dar la fel poate fi si simptom. Dar daca doctorul tau a decis ca nu ai nicio problema, atunci nu mai trebuie sa fii ingrijorat ba ca tensiunea oscileaza sau de altceva. Iar daca nu te linistesti, atunci mai ramane ecografia sa faci si abia atunci poti sa te linistesti complet.
0
30-10-2014, ora 14:06
romanRo
Nu este medic/terapeut
romanRo
Asa.i, nu e nimik sa ma ingrijoresc. Totul vine din cap mi.a zis deci se repara incepul cu incetul. Treptat cu timpul vor trece toate pentru ca a zis ca in cazul in care nu.mi bag mintile in cap o sa fie rau de mine deoarece a zis ca cu inima nu te joci. Asta m.a incurajat si observ o schimbare de la zi la zi orikt de mica ar fi ea
0
30-11-2014, ora 14:23
Lisa77
Nu este medic/terapeut
Lisa77
Buna ziua,
Am o mare rugaminte la Dvs sa-mi spuneti, va rog f mult cum sa rezolve o problema de sanatate tatal meu.Incerc sa detaliez pe
cat
de scurt posibil! Tatal meu 82 ani, 1.75/68kg, hipertensiv cu tensiune ce ii creeaza mari probleme cu toate ca nu mananca niciod.gras, nu carne porc, ci doar pui f rar si legume.Nu alcool, nu cafea si chiar daca are 82 ani arata de 60 ani si cu toate astea doctorii il trateaza superficial datorita varstei reale, inaintate.Cei invarsta, dupa parerea unora, trebuie aruncati la gunoi!Cu 2 nopti in urma a avut 22, tatal si mama mea erau ingroziti pt ca nu numai ca nicio pastila nu-si mai facea efectul, dar faptul ca ei locuiesc in Ialomita ii ingrozea si mai rau pt ca ar fi vrut sa dea telefon la salvare dar stiau ca nu este o rezolvare pt ca anul trecut in octombrie a facut accident cerebral seara, l-a luat salvarea si la dus la Spitalul din Urziceni unde acolo nu aveau neurologie.Si, cum bine stiti ca un om care face un ACV trebuie sa i se actioneze urgent, ei l-au tinut seara si noaptea acolo si abia a2a zi dimineata l-au adus in Bucuresti.Din fericire si-a revenit intr-o saptamana.Ieri parintii mei au venit in Bucuresti la medic cardiolog, inima functioneaza normal.Pt tensiune ia dat captopril si ia spus sa ia ceea ce lua inainte cloridina+furosemid.Tatal meu din cauza ca este o fire colerica, starea emotionala este f puternica, mai ales cea negativa, incepand de la un timp sa intre in panica, si e normal, prin cate trece zilnic.Sufera de insomnii de ani de zile ceea ce-i afecteaza starea, ridicandu-se tensiunea, zilnic organismul este traumatizat si intrand in panica se accentueaza totul.
Pt ca ieri cand a f la Dr.a uitat sa-i spuna o alta problema ciudata, va intreb eu cu mii de rugaminti sa-mi dati un raspuns la urmatoarea enigma : stiu ca are circulatia periferica f proasta, dar oare de ce de la genunchi in jos pana la talpi ii furnica, talpile si le simte sloi de gheata, ziua, iar seara-noaptea, folosesc expresia tatalui meu, parca talpile stau pe jaratec.DE CE aceasta alternanta uriasa? Ii poate afecta aceasta alternanta, cerebral?sau tensiunii? DE CE? si ce este de facut?Va rog din suflet sa-mi spuneti pt ca va dati seama ca tatal meu nu poate sa mai mearga din nou la dr din cauza starilor si a vremii atmosferice.
Mii si mii de multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  •