Probleme psihice? am nevoie de ajutor.

28-03-2015
denisapop
Nu este medic/terapeut
denisapop
Buna ziua! Am 17 ani si in urma cu aproximativ 5 ani am fost diagnosticata cu encefalita virala. Imi amintesc ca eram o fata aproximativ normala. Dupa ce am iesit din spital imi amintesc ca am avut o perioada in care eram mereu suparata, uneori noaptea, inainte sa adorm imi imaginam lucruri si plangeam, dupa care aveam atacuri de panica. Dupa aceaa am avut o depresie de care nu am scapat nici in ziua de azi. Nu stiu cand am intrat in depresie si nici de ce. De vreo 1-2 ani am inceput sa observ mari probleme de concentrare, nu mai pot socializa corespunzator, probleme de comportament, dorm foarte mult, oboseala continua (chiar dupa ce dorm foarte mult), anxietate, uneori mici halucinatii, anxietate, uneori vad in ceata, ma simt ca o persoana in varsta deoarece mereu ma doare cate ceva, uit mereu lucruri si nu imi mai amintesc aproape nimic din ce am trait pana acum (decat foarte vag), imi e foarte greu sa ma concentrez la orice (aproape imposibil), uneori ma uit fix minute in sir si nu ma gandesc la nimic, am tulburari frecvente de personalitate, indiferenta e mereu prezenta si mananc foarte mult, ma izolez in casa, plang foarte repede si aproape mereu tremur. Cateodata am impresia ca sunt bolnava psihic si ca asa o sa raman mereu.. Va rog sa imi spuneti cam ce as putea avea si ce ar trebui sa fac? Mentionez ca dupa iesirea din spital nu mi-am luat toate medicamentele si am trecut si trec printr-o trauma pe care nu pot sa o elimin inca din viata mea. Va multumesc !
4 comentarii
0
30-03-2015, ora 12:26
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Un consult de specialitate psihiatric ar putea sa confirme un diagnostic din cele enumerate si sa va dea un tratament care sa va stabilizeze.
Sau poate nici nu este nevoie si este suficient sa urmati doar un proces psihoterapeutic.
Vorbiti cu parintii sau/si mergeti la medicul de familie, ptr. trimitere.
0
02-04-2015, ora 11:56
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Ati urmat tratamentul pentru encefalita? In intregime ma refer.
Acelea par simptome ale encefalitei in sine, poate nu a fost remisa in totalitate, ar treb sa mergeti la dr care v-a tratat sa va mai faca o evaluare.
0
03-04-2015, ora 19:05
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Asa cum s-a scris mai sus, mergeti la un psiholog clinician sau psihiatru pentru a va pune un diagnostic. Inteleg ca problemele de concentrare, anxietate, depresie etc. au aparut inainte de a fi diagnosticata cu encefalita. V-a recoltat lichid cefalo-rahidian, ati facut RMN sau CT? Cat de cert este diagnosticul cu encefalita?
0
03-04-2015, ora 19:07
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
La ce trauma v-ati referit, pe care nu o puteti elimina?

In orice caz, si daca ati avea encefalita, peste ea se pot suprapune simptome de anxietate/depresie care sunt tratabile prin psihoterapie (online sau la cabinet).
De multe ori pentru ele nu va fi nevoie de medicatie.


psih. Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  • Infecția cu variola maimuței poate duce la apariția encefalitei, o potențială complicație mortală
  •