Probleme plamani? Va rog o parere.

12-01-2012
zabestof
Nu este medic/terapeut
zabestof
Buna ziua,

Prin Mai anul trecut am avut o durere surda in dreapta in dreptul sfarcului dar inauntru spre spate. Am fost la medic si mi-a facut un set de analize (sange, ekg, raza la plamani). Totul a iesit in regula. Prin August am inceput sa am niste flegme din piept de culoare gri. M-am panicat si am fost la pneumolog. Mi-a facut 2 radiografii (normal + profil) care au iesit bine.

Acuma, de vreo 1 sapt, am luat o gripa si tot tuseam si scuipam flegma. Am luat niste sirop si pastile si parca incepuse sa-mi treaca. Numai ca, acuma, am foarte multa flegma in piept si ieri am vazut niste puncticele de sange mici in flegma. Sunt aproape 100% ca nu erau din nas sau gingii ci din piept. M-am speriat foarte rau iar (sunt f. ipohondric din fire) si am fost iar la pneumolog. Iar raza la plamani care a iesit iar bine. Nu am dificultati de respiratie doar nasul infundat. Totusi mi-a facut trimitere la dentist, la orl si sa-mi fac un HR CT scan.

Intrebarea mea este. Pot avea o boala grava (gen cancer) care sa nu iasa pe 4 radiografii in decurs de 7 luni? Am 27 de ani si sunt fumator.

Sunt foarte speriat, va rog daca se poate sa-mi raspundeti.

Sanatate!
1 comentarii
0
19-10-2019, ora 22:58
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Fumat înseamnă o inflamație cronică persistentă a tractului respirator, înseamnă că uneori se mai rup vase mici de sânge și uneori în spută apar striuri de sânge. Dar ca să vă liniștiți faceți un CT toracic pentru a exclude eventuale leziuni pulmonare. Și vă recomand să renunțați la fumat, există și pastile pentru asta dacă întrebați un pneumolog. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.