Probleme neplacute din spitalele de psihiatrie

21-10-2014
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
Iata mai jos experientele pe care eu le-am intalnit, daca e nevoie precizez si orasul, ma gandesc sa le insiram in ideea ca poate cine trebuie sa ia masuri de remediere le va lua sau cel putin sa fie un semnal de alarma:
-in primul rand mancarea e groaznica(pe perioada internarii pacientii vechi ai spitalului vorbeau despre obisnuinta de a se fura din mancarea bolnavilor de catre asistente si bucatarese), dimineata de dimineata se servea margarina cu magiun, ori se stie margarina cat de daunatoare este;carne nu am vazut niciodata decat odata un carnat pe care l-am donat unei vecine(avea un gust de expirat)e inadmisibil ca bolnavii bolnavi psihic sa fie hraniti astfel, e discriminare, cred ca ei se bazeaza pe faptul ca acestia nu se plang nimanui, sau ca daca se plang oricum nu ii crede nimeni pentru ca 'au cu capul'-din cate stiu in alte spitale de alt profil mancarea e mai decenta probabil altfel suna daca un cardiac face reclamatie undeva ca mancarea e expirata, altfel e crezut si tratat;
-la internare am avut bani in portofel nu multi dar au fost;cativa zeci de lei, la externare banii lipseau-desi am avut si martori nu am depus nici o reclamatie deci am ramas cu un gust amar-deci se practica la magazie deposedarea de bani;mie mi i-au luat pe toti cred ca s-au gandit ca rudele nu stiu ca am avut bani la mine dar s-au inselat;
-in spital personalul e insuficient, iar cei existenti si nu-si prea dau silinta sa asigure linistea, au loc batai intre pacienti fara ca nimeni sa intervina;
-exista pacienti 'hoti'care fura noaptea din lucrurile si mancarea bolnavilor, din nou nimeni nu ia nici o masura.
O sa ma gandesc si daca imi mai amintesc si alte aspecte le voi adauga.
Vreau sa mentionez ca nu port ranchiuna nimanui si nu am postat aici ca sa stric imaginea spitalului, insa daca raportam problemele cu care ne-am intalnit chiar daca nu se vor rezolva macar nu ne vor tine 'de aiuriti cu capul', chiar daca suntem bolnavi, suntem si noi oameni, nu animale.
3 comentarii
0
21-10-2014, ora 19:58
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Asta este tara in care traim cei care nu ne permitem sa mergem la privat, zicem mersi ca ne primesc si aicica altfel ne zic navem locuri si dumnezeu cu mila.Fiecare cetatean este responsabil atunci cand voteaza, si cei care nu voteaza pt ceea ce este in ziua de aizi si cu spitalele, si cu trierea pacientilor, si cu asteptarea mortii pt o aprobare, si cu scolile gratuite pe bani multi, si pt pensiile de doua zorouri, si pt salariile de rahat ca DOAR PRETURILE SUNT ALINIATE CU UNIUNEA EUROPEANA, SI RESTUL..
0
21-10-2014, ora 20:47
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Apropo de ce spune Marton, cei care au votat cu Basescu de 2 ori isi merita soarta cu prisosinta, nu au dreptul moral sa se planga de nimic, au votat un psihotic si in tara s-a instaurat paranoia si isteria drept politica publica !

In cazul de fata ma gandesc ca niste incuietori sau un lacatel la noptiera rezolva problema in mare ! Va poate lamuri Clara, care are experienta si cu spitalele dar si cu basismul ! :))

Te salut Clara !
0
22-10-2014, ora 10:48
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
Marton, din pacate nici la privat nu e mare diferenta, am o cunostinta internata la privat, zilnic e gasita in urina, mancarea ii este dusa de acasa si mai plateste si pentru acest "tratament" si o suma mare de bani pe care multi nu si-o permit ca nu castiga atat;dar daca platim cass de ce sa nu ne primeasca la stat nu?cat am fost buni de cotizat am fost excelenti acum sa zicem mersi de conditiile astea groaznice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul