Probleme inima sau altceva?

08-04-2013
T_Elena
Nu este medic/terapeut
T_Elena
Buna ziua!
Ma numesc Elena si am 29 de ani.
Ce ma deranjeaza e ca de cateva zile am, de mai multe ori pe zi, niste senzatii ciudate.
Mai exact, mi se intampla ca pentru o secunda sa simt la nivelul pieptului, urcand de undeva -un pic mai jos de sani, pana in sus spre gat, o senzatie ciudata de falfaire/gol de aer/zbatere, ca un fel de mica 'explozie' sau 'cadere in gol' care uneori urca pana in gat.
Nu stiu altfel cum sa o descriu caci nu e vorba de durere.
Am observat ca mi se intampla cu precadere dupa ce am baut o cantitate mica de lichid (cateva guri de apa, de cafea). Am avut mai demult senzatia asta f.intensa ca o explozie in piept de 2 ori si a disparut imediat, dar si foarte slaba insa de repetata. Ieri si azi am observat ca dupa asta mi se pune un fel de nod de gat, simt ca parca am un dop.

Intrebarea mea este catre ce medic ar trebui sa ma indrept, caci ma panichez foarte tare. Sunt diagnosticata cu atacuri de panica si anxietate generalizata de mai multa vreme si orice senzatie ciudata la nivelul pieptului ma sperie ingrozitor ca e de la inima.
Am uneori si senzatia de strangere si presiune si durere in piept, mi s-a zis ca e de la anxietate.
Ultimii ani mi-am facut cate un EKG anual si a iesit de fiecare data bine, cel mai recent fiind saptamana trecuta si medicul a zis ca e normal.

De cateva zile de cand am des senzatia asta ciudata s-a intamplat si sa ma las de fumat dupa multi ani si sa mananc foarte usor si des, fata de inainte cand luam doar o masa seara. Si de cand nu mai fumez mi-au scazut tensiunea si pulsul, si ma sperie si asta.

Ar trebui oare sa fac analize mai amanuntite la inima? Daca EKG-ul de saptamana trecuta (facut chiar dupa o criza de apasare in piept si sufocare) e normal, sa fie o problema de la stomac? Medicul nu m-a lamurit, a zis doar ca am analizele bune si daca vreau sa ma linistesc pot sa fac analize amanuntite (holter, etc) insa stiindu-ma cu atacurile de panica, e posibil sa fie si pe fond psihic, din cate am inteles.
4 comentarii
0
08-04-2013, ora 19:23
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1.
EKG nu-i suficient...
roaga sa-ti faca si-un eko la inima..stiu medicii.
scriu din experienta,
zicea ca nu-i cazul,.ekg-ul fiind f bun si
la eko s-a descoperit totusi aorte infundate.
2.
parere:
SI tensiunea mica iti da astfel de stari..
- bea multe lichide...si vei vedea...chiar la sculare, imediat..un pahar cu apa;
3.
mergi la un control dr. endocrinolog..
SI nefunctionarea corespunzatoare a glandei tiroide.poate vreun nodul.DAU aceste.astfel de stari.
si
multi pun pe seama starilor de anxietate.

sanatate!
0
08-04-2013, ora 19:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ T_Elena

Toate simptomele care va supara sunt de la anxietate.
Mergeti la medicul psihiatru, cereti tratament pentru anxietate. si vor disparea.
0
08-04-2013, ora 23:36
T_Elena
Nu este medic/terapeut
T_Elena
Multumesc pentru raspunsuri.

Maria, multumesc pentru sugestia cu endocrinologia, am citit si eu azi si am vazut ca intr-adevar pot aparea si pb. la nivel psihic.
Apa beau 2 litri zilnic, uneori si mai mult, dar tensiune mica am avut de cand ma stiu si nu imi pune mari probleme, ce m-a panicat si ma panicheaza inca e pulsul scazut tot timpul, la limita de jos a normalului (60) sau chiar mai mic uneori.
Totusi, cum asta a aparut exact cum am renuntat sa fumez si am injumatatit cantitatea de cafea, si nu am lesinat nu nimic, ma gandesc ca e efect direct al renuntarii la tigari (am fumat peste 10ani, intre jum de pachet-1 pachet pe zi).
In afara ca ma sperii si fac atacuri de panica ca "ce-o fi cu mine"cand ma gandesc ca am pulsul scazut, in rest am facut toate lucrurile normal ultimele zile si nu am avut alte probleme. Cand nu m-am gandit la asta si am facut alte lucruri, nu am simtit vreo problema, dar cand ma gandesc ma sperii imediat si imi vine sa fug la cardiologie.

Stiu ca sunt medici care in loc sa investigheze amanuntit, zic "e pe sistem nervos" si gata, insa eu am fost diagnosticata astfel si de un psihiatru, si un psiholog, si asta dupa ce am patit un lucru foarte foarte urat si la spital atunci mi-au zis ca am soc posttraumatic.

Clara, multumesc, am fost la psihiatru si am urmat un timp tratament, Am fost f ok. cat inghiteam pastiluta. Cand nu am mai luat..anxietatea si simptomele fizice au luat-o de la capat. Acum fac terapie si nu mai iau medicamente, am zis sa incerc asa si de asta am luat si decizia sa nu mai fumez, sa consum putina cafea, deloc zahar, stii, tot regimul recomandat, si mai nou fac si putin sport in fiecare zi.
Pe de-o parte chiar am mai multa energie, la ultimul atac de panica (azi) mi-a crescut pulsul si totusi nu am mai dat-o in tahicardie...iar pe de alta parte mi-a revenit starea de frica intensa si concentrarea mai nou pe pulsul mic, ca daca e prea mic si intru in soc.
O sa incerc sa ma calmez si sa vad daca intr-adevar cand ma concentrez la altceva ma simt bine, si atunci sigur e psihic, sau daca senzatiile apar oricand si oricum si ma duc la cardiolog in cazul asta.
0
15-11-2017, ora 22:38
nicoleta iasi
Nu este medic/terapeut
nicoleta iasi
Bună seara, T-Elena, aceleași simptome le am și eu! Identice! Te rog, lasă un răspuns dacă ai depistat cauza și dacă le mai ai!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • Măsurarea pulsului
  •