Probleme inima

17-05-2007
skylike
Nu este medic/terapeut
skylike
Buna ziua, sunt un tanar de 25 ani, de 1 an de zile am o activitate sedentara si am probleme cu inima. Ma inteapa dintr o data, dupa mese, cind inspir, noaptea inainte sa adorm( adorm cu greu dupa 30 40 min). Mentionez ca nu fumez, nu beau cafea, nu consum alcool si ca in urma cu 3 ani am fost la un consult cardio pt. dureri si mi-au zis ceva de tahicardie, si au zis ca e pe sistem nervos. mi-au dat sa iau vitamine, propanolol si distonocalm.Durerile au revenit dupa o perioada, am facut apoi bioterpaie cu ceaiuri, au incetat pentru un timp si nu am mai dat imortanta. Acum durerile le am mai tot timpul, mai ales cind inspir mai adinc, dupa mese, si inainte sa adorm.
26 comentarii
0
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
De regula, durerile toracice la tineri cu caracterele descrise de dvs nu sunt de origine cardiaca. Un internist insa poate spune doar in urma unui consult care e cauza acestora. In orice caz- asocierea Distonocalm-Propranolol este interzisa(ambele medicamente contin propranolol)!
0
06-04-2008, ora 00:00
superdeya_2005
Nu este medic/terapeut
superdeya_2005
va salut. am 40 ani si de cca 3-4 ani, am dureri nu foarte mari, aproape permanente, in zona pieptului, in partea stanga. deasemenea durerile din timp in timp se asociaza cu amorteli a varfului degetelor de la mana stanga, dar mai rar.am un serviciu sedentar care nu necesita f multa activitate fizica si sunt, , putin" supraponderal, inaltime 1, 81- 92 kg. totodata mai am si o durere intre omoplati. ce ma sfatiuiti?
0
06-04-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Un plan terapeutic ar incepe cu un EKG de repaus. Daca acesta este normal, ar trebui facut un test de stress la efort(covor rulant sau bicicleta) sau daca nu puteti suporta un astfel de efort din lipsa de antrenament- atunci se poate face un test medicamentos(Cu dipiridamol injectabil iv). Daca si acesta este normal si totusi suspectati ca durerile sunt coronariene, atunci trebuie mers si mai departe- echocardiografie cu dobutamina si/sau scintigrama miocardica. In cele din urma, se pot face si explorari mai invazive- coronarografia.
Va sfatuiesc sa incepeti cu primul pas- un EKG de repaus si apoi medicul internist sau cardiolog va decide daca e nevoie de mers la pasul urmator.
0
08-07-2008, ora 00:00
ciolyela
Nu este medic/terapeut
ciolyela
De un an de zile fac atacuri de panica dar pt acestea iau un tratament.Intrebarea mea este dak am probleme cu inima deoarece simt un disconfort un zona inimii si intepaturi.Am facut numeroase controale si EKG-uri in care mi s-a spus ca nu am probleme.Insa atunci cand fac un atac de panica imi creste tensiunea( de ex tensiunea mea normala este 11 si ceva si in atacul de panica ajunge la 13, 8-14 si ceva).Azi am facut un control cardiologic si docotul mi-a spus k traseul este normal insa m-a chemat peste o luna sa-mi faaca investigatii sa vada cum sunt valvele si acest lucru m-a speriat ingrozitor. Precizez ca am 19 ani, 49 kg/1, 60 m, nu fumez, nu beau alcool si nici cafea insa cum a fost perioada Bacului am fost cam stresata, sunt o persoana mai emotiva din fire?S-ar putea sa am probleme cu inima de simt intepaturile si disconfortul acesta continuu si de imi creste si scade tensiunea brusc?
0
08-07-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Eu nu pot sa afirm sau sa infirm daca aveti probleme cardiace doar pe baza unei discutii online, dar, TA trebuie sa varieze la orice om sanatos de la repaus la efort, de la situatia bazala la o stare de stress, iar variatiile pot fi uneori de la 120/60 la 200/100 mmHg. Am dat acest exemplu pt a intelege ca o TA de 140mmHg la stress sau efort este normala. Nu este normal ca o persoana sa simta intepaturi "in zona inimii", dar de obicei, acestea se datoreaza lipsei de Ca sau Mg si nu unei boli cardiace.
0
13-08-2009, ora 19:18
bogdyG85
Nu este medic/terapeut
bogdyG85
In ultimele 2-3 saptamani am o stare cam precara in sensul ca ametesc deseori, imi amortesc mai ales mana si piciorul stang, ma simt slabit si ma doare usor in zona din spate a capului.Mai mult decat atat in ultimele 2-3 zile am momente cand brusc simt ca-mi arde partea superioara a pieptului, gatul pana in gura si zona din spatele urechilor.Aceasta senzatie dureaza cca 10 min dupa care dispare.Am povestit toate acestea asistentei medicale din comuna de resedinta ea spunandu-mi ca este o problema cardiaca de circulatie a sangelui.Mentionez ca am facut un ekg care a redat prezenta unui bloc de ram stang, am facut analize ale sangelui care au iesit relativ bune, doar magnezemia, calcemia si vsh-ul putin cam mici dar nu tare, iar doctorul de familie m-a diagnosticat cu tahicardie paroxistica.In toata aceasta perioada TA a fost in general buna doar o data fiind 13/10 pe la amiaza.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti pot avea intradevar o boala cardiaca si daca da cat de grava poate fi?Va multumesc enorm!!!!
0
06-04-2010, ora 00:01
alexandru ionut
Nu este medic/terapeut
alexandru ionut
Buna ziua!..Am 22 de ani, 1.82m, 80kg, si fac sport, dansuri, merg la sala...si de cateva sapt inima imi creaza probleme.am avut acum doua sapt palpitatzii puternice si tot o data atac de panica! nu ma puteam linisti..respiram greu.mi-a amortit bratul stang impreuna cu piciorul stang.si dupa incidentul acela ma mai ia o data la o sapt cu palpitatii si imi creste tensiunea!!.nu beau alcool.nu fumez...nu beau cafea!!Am luat inainte sa am probleme cu inima...un energizant pt sala..vasodilatator...si de atunci nu ma mai lasa inima.Dar daca nu ma gandesc mereu la problemele cu inima aparent imi trece...cand stau singur inainte de somn nu pot adormi sunt agitat imi creste tensiunea...bataile inimii cresc! si ma sufoc.si mai nou ma doare si tot toracele si in capul pieptului.si uneori ma sufoc! ce ar putea fii! si daca as putea avea probleme intradevar cu inima!
0
20-04-2010, ora 20:15
adryaana
Nu este medic/terapeut
adryaana
Buna ziua!am 23 de ani sunt studenta in ultimul an la inginerie!sunt o fata foarte emotiva si pun totul la suflet! am inceput de ceva timp, cred ca de vreo 2 ani aproape sa am dureri in piept dar nu le-am bagat in seama!acum vreo 3 luni am ajuns intr-un final la doctora de familie!i-am spus ca vreau sa-mi fac un EKG!mi-a dat trimitere si in jumatate de ora l-am facut!cand a citit rezultatul mi-a spus ca am tahicardie sinusala!tensiunea era 15 cu 8!destul de mare!apoi am inceput un set de analize care parca nu se mai termina!o echocardiografie, la care mi-a iesit tot tahicardie!acum am un set de analize la sange, o ecografie abdominala totala, si o radoigrafie-saua turceasca.astea pt toate glandele endocrine, ca mi s-a spus ca sunt prea tanara sa am probeleme cu inima!am dureri in piept si acum care se lasa pe mana, si sunt destul de mari!dar mai am un simptom care mai ma ingrijoreaza!la fiecare cateva nopti ma trezesc ca imi este foarte frig, tremur toata, desi sunt invelita si cu o plapuma si o patura deasupra!in casa sunt 23 de grade deci nu este frig !dar din ce cauza o fi???/poate tot din cauza inimii????mi-as dorii tare mult un raspuns!!!multumesc mult!!!
0
31-01-2011, ora 09:32
cold308
Nu este medic/terapeut
cold308
buna...am 35 de ni ma numesc Dragos si de aproximativ 6 luni am dureri in zona inimii dureri care se muta dintr-un loc in
altul adica cam la o palma sub clavicula, exact pe mijlocul pieptului sau in partea exterioara stanga aproape sub coaste,
am facut in jur de 6 EKG-uri toate au iesit bune..o singura data aiesit tahicardie...in acea zii ma cam certasem cu ai mei..
am facut inclusiv o ecografie cardiaca care de asemenea a iesit super bine..medicul cardiolog a spus ca nu am nimica..
cu toate acestea junghiurile persista, cateodata am senzatia ca se scutura inima sau ca bate in gol ceva de genul acesta..o alta senzatie mai este aceea ca bate foarte tare.u rapid tare de am senzatia ca se misca tricoul...precizez ca fumez in jud de 8-9 tigari pe zii nu mai beau cafea de 6 luni..tin regim alimentar moderat..si sunt o persoana relativ sedentara..de asemena mai precizez ca am in jur de 100 kg la o inaltime de 1, 74m.stiu.mi sa spus ca ar fii o raceala intercostala, iar un medic pentru ca am consultat 2 medici a zis sa iau jumatate de pastila de nebilet zilnic si aspacardin cu aspenten, ,
ar mai fii ceva.mai iau de cand m-am speriat pastile naturale pentru reglarea tensiunii pe baza de traista ciobanului si pastile cu ulei de seminte de in...astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra deoarece sunt terorizat de ideea ca pot face un infarct sau alta complicatie...
0
31-01-2011, ora 18:55
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Pt. Bogdy: daca va amorteste numai mana stanga si piciorul stang nu inseamna o problema cardiaca ci mai degraba o obstructie in vasele sanguine. Ce fel de bloc de ramura stanga aveti? Probabil ca la dumneavoastra este asiptomatic, iar daca nu exista alte afectiuni cardiace asociate nu este nici o problema. Cu ce fel de tahicardie paroxistica v-a diagnosticat medicul de familie: ventriculara sau supraventriculara si in cadrul carui examen medical s-a pus acest diagnostic? Magneziu si calciul scazute pot da manisfestari cardiace asadar ar fi recomandat sa luati suplimente alimentare cu aceste minerale.Multa sanatate!
0
31-01-2011, ora 18:58
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Pt. Alexandru Ionut: Problemele dumnavoastra par a fi mai degraba de natura psihologica decat cardiaca, dar daca simtomele persista se impune efectuarea unei consultatii la cardiolog.
0
08-02-2011, ora 09:38
chelariusilviu
Nu este medic/terapeut
chelariusilviu
Buna ziua. Sunt Silviu, am 36 de ani si de doua saptamani am facut un ekg. Rezultatul a fost bloc major de ramura dreapta. Am mai facut ekg si in trecut si nu am avut nimic. Joc fotbal de mic copil acum sunt si intr-o echipa dintr-o liga inferioara. As vrea sa stiu cat de periculoasa este aceasta boala si daca mai pot face sport. Se poate face brd si in timpul vietii sau este ceva ereditar? De cand am facut ekg-ul tot am intepaturi in partea inimii dar sper sa fie din cauza gandului. Va multumesc!
0
08-02-2011, ora 18:33
alessandra.kastrati
Nu este medic/terapeut
alessandra.kastrati
buna.numele meu este alessandra si as avea nevoie de un sfat de la voi. sotul meu acum o luna a iesit in oras cu niste prieteni...a cam exagerat cu bautura si in mod normal i-a fost cam rau.ceea ce este mai grav e ca a doua zi a inceput sa aiba o durere in piept in partea stanga. nu s-a putut misca de durere aproape 24 de ore apoi desi durerea a persistat a fost mai bine...acum dupa o luna inca mai are aceeasi durere in piept, si pe deasupra are si un zgomot...in special cand sta sprijinit pe partea stanga care suna ca niste picaturi.noi suntem in anglia si desi am fost la cativa doctori tot ce i-au facut a fost sa ii dea un sirop pt dureri de stomac si acum i-au dat omeprazol...nu mi se pare normal ce se intampla mai ales ca el durerea o are in piept...nu cred ca are legatura cu stomacul...daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscatoare.Multumesc!
0
08-02-2011, ora 22:11
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Pt. chelarsilviu. Cu siguranta in cazul dumneavoastra trebuie investigat mecanismul de producere a BRD prin niste teste suplimentare(testare de efort, ecocardiografie, imagistica coronariana). In general aceste blocuri de ramura sunt expresia unor boli cardiace asociate, iar tratamentul se face in funtie de cauza. Pot aparea si la persoane sanatoase. Intepaturile pe care le acuzati nu par sa aiba legatura cu inima! Multa sanatate!
0
08-02-2011, ora 22:18
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Pt. Alessandra. Orice durere in piept ar trebui sa antreneze efectuarea unui EKG de repaus pentru inceput. Daca nu ridica suspiciuni de origine cardiaca, poate fi ceva pulmonar si ar fi necesar consultul unui pneumolog. Omeprazolul este un medicament antiacid.. Multa sanatate!
0
11-02-2011, ora 18:08
alessandra.kastrati
Nu este medic/terapeut
alessandra.kastrati
Pai tocmai ca sa vedeti si dumneavoastra cum sunt doctorii aici...nu stiu de ce se numesc doctori. Acum a facut un fel de raza in zona toracica si abia in 2 saptamani va primi rezultatul...durerea persista si zgomotul la fel. credeti ca ar putea fi ceva grav, pentru ca ma gandesc foarte serios sa venim in tara pentru niste investigatii mai amanuntite in cazul in care aici nu v-a fi bagat in seama nici dupa aceasta raza.Multumesc!
0
14-02-2011, ora 00:12
siad
Nu este medic/terapeut
siad
Buna seara ! Sex masculin, 32 ani, 76 kg. Cu o luna in urma am baut o cafea 3in1, imediat m-a durut inima cam 30 secunde dupa care mi-a trecut. Dar am ramas cu o durere in zona inimii pe care o simt cand inspir mai adanc. Mentionez ca nu am avut boli de inima, nimeni din familie nu a suferit de inima. Ce s-ar fi putut deregla ?
Multumesc anticipat!
0
30-01-2012, ora 21:09
crys-alina
Nu este medic/terapeut
crys-alina
buna ziua. am 17 ani, in jur de 57 kg... si nu stiu ce am, dar acum cateva luni, datorita faptului ca m-a durut inima foarte tare si am mers la un control. rezultatele au iesit bune. doctorita mi-a spus totusi ca am palpitatii la inima... mi-a dat totusi niste medicamente. si m-a lasat, o perioada.Acum simt ca aceste dureri sunt mai intense. mai dureroase... in fiecare zi trec prin aceste dureri... adevarul e ca am avut si niste probleme si cred ca le-am pus prea mult la inima. n-am probleme cu mancarea, nu depun prea mult efort nici la sport, numai in anotimpul calduros... cand ies cu rolele...dar nu exagerez. adevarul e ca toti din familia mea bunici, parinti, unchi, matuse au probleme cu inima...
0
30-01-2012, ora 21:18
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Buna Alina, trebuie sa ne dati mai multe amanunte, ce fel de durere resimtiti, ce analize ati efectuat, ce medicamente si pentru ce anume. Palpitatiile pe care le amintiti pot fi expresia a zeci-sute de tipuri de aritmii.
0
01-02-2012, ora 15:30
crys-alina
Nu este medic/terapeut
crys-alina
durerea pe care o simt este ca un junghi... mereu in acelasi loc... de multe ori de abea mai primesc aer... si fiecare bataie a inimii este insotita de o durere ascutita. am facut numai EKG. pulsul mereu este mare la mine..tensiunea arteriala este mica... si pulsul este de 85-100. rareori mai mic. nu mai stiu ce medicamente am luat... cred ca aspacardin... De multe ori aceste dureri de inima sunt insotite si de hemoragii nazale...
0
30-03-2012, ora 19:38
superdeya_2005
Nu este medic/terapeut
superdeya_2005
va salut cu respect si bua seara. sa intru in subiect, de la ultimul comentariu cand aveam 40 ani..au trecut 4 ani si nu mai am 92 kg ci 98(1, 81m/h), am fost la medicul de familie in luna 10.2011 si am facut un EKG, despre care medicul mi-a spus ca sunt ok, dar in noaptea de 26/27.03.2012, m-am trezit noaptea din somn cu, , gheara" in zona sternului si nu puteam sa misc mana stanga, dormeam pe mana dreapta. criza sau ce o fi fost a tinut cam 4-5 minute, dupa care am coborat si am iesit la aer pe balcon...nu m-am panicat, dar am avut un pic de teama, crezand ca va urma ceva mai rau. cu tensiunea stau in jur de 10, 5/7 puls 65, iar dupa doua serii de flotari 30+15, a crescut la 13/8, puls 85, cu un aparat electronic, deci nu chiar precis. cert este ca mai toata ziua simt in zona pieptului stern apasari usoare, gherute, am vazut pe net ceva despre angina instabila si nu pot sa ma internez intr-un spital acum. este posibil ca investigatiile medicale sa se faca ambulatoriu iar in cazul unei alte crize cum procedez? regim alimentar etc
0
30-03-2012, ora 21:17
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Buna seara, durerile pe care le resimtiti pot fi expresia unei suferinte cardiace sau nu. As recomanda pentru inceput ca ECG sa fie interpretat de un medic specialist(medicina interna sau cardiologie) si chiar daca este normal se recomanda un test de efort, iar daca acesta nu este concludent sau este pozitiv, urmatorul pas ar fi efectuarea unei coronarografii, care mai nou se poate face neinvaziv(cardio ct cu substanta de contrast) Aceste analize se pot face si ambulator si va recomand cu putere sa nu mai amanati. Adiacent va mai puteti face niste analize de sange: cele uzuale + CK; CK-MB si profilul lipidic. Pe viitor trebuie sa incercati sa slabiti, sunteti o persoana supraponderala, iar asta poate sa agraveze eventuale probleme de inima. Multa sanatate si astept vesti de la dumneavoastra, sper ca bune. Numai bine!
0
02-04-2012, ora 13:40
rebeca05
Nu este medic/terapeut
rebeca05
pt superdeya.buna ziua.Mama mea a avut aceleasi simptome in urma cu o luna.Ne am speriat f tare.Am fost la un consult cardio la dr. Postu, la spitalul Delta, si i s-au descoperit modificari pe ekg in repaus.I s-a recomandat o coronarografie, dat ffind faptul ca la o femei este mult mai periculos decat la un barbat.Imediat la o saptamana a facut o coronarografia si i s-a pus un stent de dr Deleanu.Acum pot sa dorm linistita stiind ca mama se simte mult mai bine si ca a scapat de problemele astea.Va sfatuiesc sa va faceti un consult cardio si un ekg si sa nu mai amanati.Va raspund cu cea mai mare placere daca aveti intrebari.
0
02-04-2012, ora 14:26
elisabeth12
Nu este medic/terapeut
elisabeth12
pt chelarsilviu: imp e sa te vada medicul tau sportiv.
0
04-05-2012, ora 19:07
superdeya_2005
Nu este medic/terapeut
superdeya_2005
pt dl doctor cu respect. in data de 30.04.2012 stateam la o masa si am facut o miscare brusca din spate catre inainte pentru a ma ridica. imediat a urmat o durere in zona sternului si progresiv in 3-4 minute am avut amorteli la membrele inferioare si superioare mai ales pe mana stg. totodata am avut transpiratii reci si mi a trecut prin minte ca sunt aproape de un infarct. mentionez ca mi-am facut programare la medicul de familie pt data de 03.05.2012. am sunat la 112 si au sosit foarte repede o echipa de medici care mi-au facut un ekg si mi-au luat tensiunea 11/7. dupa ce a interpretat diagrama, medicul m-a asigurat ca nu am nici un fel de problema la inima si mi-a administrat un extraveral si inc un medicameny pe care nu l-am retinut. cert este ca dupa ce medicul mi-a spus ca nu sufar de inima au incetat gherutele si intepaturile pe care le simteam de ceva timp in urma. am fost la consult si am facut analize la sange unde doar colesterolul a iesit peste limita de 200 eu avand 210. la ecograf a iesit ok si la radiologie mi-au spus ca am oarecare problame in zoma cervicala si tasarea inelelor dintre vertebre, posibila cauza a simptomelor pe care le am avut, dupa cum au afirmat medicul. inca o data va multumesc pentru indemnul de a ma adresa medicilor.
0
17-12-2012, ora 13:55
opmahm
Nu este medic/terapeut
opmahm
Buna Ziua. Am 25 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt supraponderal (1.85m / 110kg) si extrem de sedentar. De 8 luni m-am lasat de fumat, iar acum fumez tigara electronica. Cafea beau o cana pe zi foarte tare. Am fost dependent de heroina injectabila, iar din 2006 sunt pe tratament cu Sintalgon (metadona). Tatal meu a suferit de atacuri de panica, iar fratele meu sufera de claustrofobie.

De cca 2-3 ani am probleme cu inima (cred ca e de la inima). Cam o data pe saptamana, in repaus, simt in capul pieptului ca o gheara nedureroasa (la efort sustinut nu am niciun fel de problema). De 3 ori pana acum, dupa acea gheara, pulsul a inceput sa accelereze foarte tare pentru cca 10-15 min, incat imi vedeam pieptul cum se misca. Nu ma durea absolut nimic doar aveam pulsul extrme de marit. Dupa a 2-a intamplare am fost la medic specialist la Colentina pentru un EKG si un ecograf. La EKG am avut pulsul 105, dar dna dr a spus ca poate de la emotii. Precizez ca pentru o saptamana mi-am luat tensiunea de 3 ori pe zi, iar media a fost 135 cu 87 si 83 pulsul. La ecograf mi-a spus ca am o usoara tahicardie, dar ca nu e de tratat. Mi-a spus sa nu mai fac exces de cafea, sa mananc sanatos etc.

Ieri seara 16.12.2012 am simtit acea gheara in piept, pulsul a inceput sa o ia razna si de data asta simteam o durere usoara in partea stanga si gatul uscat. Am chemat salvarea care a venit in 15 min. Pana au venit ei criza se mai potolise, era la jumatate ca intensitate. Mi-au facut un EKG iar pulsul era 140 iar tensiunea 150 cu 75. Mi-au dat o jumatate de pastila (metropropranol cred)pentru micsorarea pulsului si un extraveral. Dna de la salvare a spus ca s-ar putea sa fie un atac de panica. Mi-a recomandat sa-mi fac niste analize de calciu, magneziu, saruri.

Va rog sa ma iertati ca am scris asa mult, dar am vrut sa fiu cat mai detaliat. Sunt disperat. Nu stiu daca este o problema grava, nu stiu daca este o problema cu inima sau cu un alt organ. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un posibil diagnostic si cu ce as putea face mai departe.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •