Probleme destul de complicate la care nu gasesc raspuns!

27-12-2010
Akcel
Nu este medic/terapeut
Akcel
De ceva vreme aproximativ 1 jumatate am inceput sa dezvolt niste simptome ciudate! Mai exact unul... Cand trebuie sa plec undeva simt ca trebuie sa merg neaparat la toaleta si chiar daca merg de 10-15 ori la toaleta in clipa in care plec simt ca in continuare trebuie sa ajung neaparat. A devenit destul de insuportabil si am mers la psihiatru pentru ca alta metoda de rezolvare nu vedeam. Acolo dupa o singura sedinta a spus ca sufar de atacuri de panica si mi-a prescris Seroxat timp de o luna si sa revin pe urma (pana acuma nu am luat pastilele pentru ca am vrut sa mai aflu cel putin o opinie + ca aveau o gramada de efecte secundare). Dintre toate simptomele atacurilor de panica la mine se manifesta doar durerea insuportabila de stomac si panica apare cand trebe sa ma deplasez undeva si nu este toaleta prin preajma (ex: metrou, autobuz)... Este suficienta orice mica reactie sau sunet ciudat al stomacului pentru ca creierul sa o ia razna si sa amplifice durerea de stomac. In plus ma stric destul de usor la stomac, tre sa recunosc ca nu am cea mai sanatoasa alimentatie! Daca a-ti putea sa ma ajutati cu un sfat, o indicatie orice as fi vesnic recunoscator!
5 comentarii
0
27-12-2010, ora 23:19
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ce descrii tu e tipic si pentru sindromul de colon iritabil. In etapa lui acuta, exact asa se manifesta. Emotiile chiar si de medie intensitate declanseaza fuga la toaleta, la fel ca si anumite sunete, mirosuri sau frig. Iti poti face investigatii la gastroenterolog. Daca ai si diaree e clar ca flora intestinala e afectata si poti incerca probiotice de genul Acidophilus+Fos. Cauta pe net despre sindromul asta si o sa te linistesti, nu e musai sa ai ceva "la cap". Si dupa consult la specialist vei stii mai clar care e cauza si ce-i de facut. Nu intra in panica, se poate reveni la normal daca afli mai punctual de la ce e. Ti-o spune cineva care a trecut prin asta. Pana atunci poti lua inainte de a pleca undeva, cam cu 1-2 ore inainte o jumatate de pastila de Normix, respectand ce spune farmacistul, reteta. Nu as fi scris de medicamente, dar asta nu se absoarbe in organism, actioneaza doar intestinal. In orice caz, nu amana mersul la gastroenterolo, e esential sa stii sigur ca e sindromul asta de care spuneam. Mare atentie la ce manaci, evita ce e crud si simti ca nu-ti face bine! Daca mai ai nelamuriri, da semn. Sanatate!
0
28-12-2010, ora 14:55
Akcel
Nu este medic/terapeut
Akcel
Multumesc frumos pentru informatie... Am citit la un moment dat si despre sindromul de colon iritabil. Trebuia sa fac ceva pentru ca deja devine insuportabil. Ca sa plec cu autocarul un drum de 2 ore trebuie sa nu mananc nimic de ziua precedenta sa merg de minim 10 ori la toaleta si sa iau o pastila de furazolidon. O sa incerc sa ajung cat de repede pot la gastroenterolog. Exact cum spuneai tu orice emotie cat de mica declanseaza problema. Trebuie sa fac ceva sa rezolv si cat mai repede pentru ca am o varsta la care trebuie sa imi iau un job ceva, doar ce am terminat facultate si o chestie de genu ma termina.
0
28-12-2010, ora 15:00
Akcel
Nu este medic/terapeut
Akcel
Citeam prin comenturile tale anterioare ca incercai sa te lasi de fumat. Ai reusit? :) Eu incerc de 7 ani de cand m-am apucat sa le las, dar intotdeauna le las de Luni. Am incercat la un moment cu guma cu nicotica dar mestecam guma si dupa bagam tigara... deci efect 0. Daca ai descoperit intre timp vreo metoda care sa nu implice vointa si tarie te rog sa impartasesti :D
0
29-12-2010, ora 13:46
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
:D fara vointa, numa de frica ne mai lasam de tigarile astea nenorocite. Am acu o tigara electronica, sa vad ce mare scofala fac. Are un gust oribil, dar macar ticul sa-l suplinesc. Ma santajez cu gandul ca daca ma las de fumat, o sa mi se imbunatateasca starea cu muuult. Si asa este, nicotina are mare legatura cu plamanii, stomacul si colonul, nu-s inventii. Mergi la un gastro si fa-ti analize. Daca vezi ca bati pasul pe loc, spune-mi, sau citeste ce am mai postat, altfel viata devine un iad. Sa ne "reauzim" mai bine si nefumatori.
0
29-12-2010, ora 13:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu mai lua guma cu nicotina, este laxativa!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Febră și urinări frecvente - ce ar putea fi
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecțiuni posibile
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  •