Probleme cu os fisurat dupa fractura antebrat la copil

16-08-2011
agnes-adela
Nu este medic/terapeut
agnes-adela
baiatul meu si-a rupt antebratul stang anul trecut in noiemb. si s-au scos tijele duar in aprilie, fiindca in feb. nu era osul rupt vindecat.diagnosticul a fost: interventie chirurgicala practicadu-se reducerea sangeranda, osteosinteza cu brose centramedulare pe radus si rubitus, imobilizare gipsala.fractura cu deplasare. Luna trecuta, 20iul. a cazut si a fisurat osul de sus cel care a fost rupt si deplasat, am fost la dr. si a pus mana in gips. dupa 3 sapt am fost la control si nu a luat gipsul jos fiindca nu s-a vindecat. la radiografia de control se vede in jurul fisurii depus calus, insa fisura mai este vizibila. Ne-a mai dat o sapt.de stat cu gipsul, pana duminic. 21 aug. daca nu se vindeca vrea sa-l opereza sa-i puna placa. mentionez ca baiatul meu are 8ani si este slab, sub greutate 19.500kg si ma ingrozeste faptul ca trbuie sa ajungem iar la operatie, el nesuportand nici tijele in mana -facand alergie. exista alta solutie ca acesta fisura sa se vindece, sa nu ajungem la placa. credeti ca in 7 zile calusul din jurul fisurii sa inchida aceasta fisura. Va multumesc anticipat si astept cat mai multe solutii si sfaturi. multa sanatate la toata lumea.
2 comentarii
0
18-08-2011, ora 00:14
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
linia fracturii deseori este vizibila si dupa luni de la fractura, insa fara radiografii si examen fizic este greu de apreciat stadiul de vindecare. o refractura intotdeauna este mai problematica, insa la aceasta varsta nu ar trebui sa creeze probleme vindecarea. la varsta acesta timpul de vindecare a fracturilor de antebrat in cel mai ideal caz este de 4 saptamani, deobicei se considera vindecata dupa 6 saptamani, insa depinde foarte mult de tipul fracturii
0
18-08-2011, ora 16:18
agnes-adela
Nu este medic/terapeut
agnes-adela
multumesc mult pentru raspuns. o sa vedem duminica 21.aug. cum arata radiografia de control si ce hotaraste dr. sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul