Probleme cu glezna de 2 ani de la fractura

26-09-2013
constantinmitrea
Nu este medic/terapeut
constantinmitrea
Buna ziua, am 27 de ani, 1.78, 94Kg, acum 2 ani am avut un accident in care sa rezultat cu fractura de glezna si tibie, am stat 2 luni si ceva in gips(nu am fost operat deoarece doctorul mi-a spus ca am fragmente si ca cel mai bine ar fi sa stau la pat o perioada fara sa misc piciorul), am urmat tratamentul, am facut recuperare, kinetoterapie, masaj, magneto, ultrasunet.
Dupa 2 ani de zile inca am probleme destul de mari cum ar fi, dimineata am glezna anchilozata trebuie sa fac putina incalzire sa pot merge ( pana acum jumatate de an se si inflama, acum vad ca nu se mai inflameaza decat daca stau ff mult in picioare, cateva ore), dupa ce incalzesc glenza pe tot parcursul zilei am dureri destul de mari in juru gleznei cand pasesc piciorul mai in fata, mentionez ca nu pot sa stau pe vine cu piciorul afectat sau sa il duc mai mult sa fie aproape de vf degetelor de la picioare, daca stau mai mult de 20-30 min intins, apare aceeasi problema, trebuie sa incalzesc glezna sa o pot lua din loc fara sa schiopat.
Acum cateva saptamani am facut o radiografie in care mi-a spus ca am osteofite si ca osu este sudat cum trebuie, si ca a-r trebui sa mai fac recuperare.
Imi puteti recomanda ce sa fac ? daca se mai poate face ceva sa pot sa duc genunchiul mai in fata, sa pot merge fara schiopatat.
Multumesc.
3 comentarii
0
26-09-2013, ora 09:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu cred ca exista posibilitati de imbunatatire a situatiei actuale prin recuperare, kineto-terapie etc
Cu mare probabilitate aveti o artroza post-traumatica a gleznei, agravata enorm de cele peste 25 kg in exces si de efortul excesiv (stat in picioare, mers pe jos).
Este posibila existenta unui calus vicios, insa diagnosticul precis necesita un computer-tomograf al gleznei (nu RMN!!!!!).
Exista anumite posibilitati chirurgicale de corectie ale unui calus vicios, insa in nici un caz la greutatea actuala (ar fi impotriva logicii de tip elementar).
Daca nu intelegeti importanta greutatii, foarte rapid veti ajunge la distrugerea totala a gleznei, care va impune cu necesitate interventia de artrdeza (blocare) a acesteia, ca singura optiune de tratament. Se impune, evident, si reducerea drastica a oricarui gen de efort (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-09-2013, ora 13:50
constantinmitrea
Nu este medic/terapeut
constantinmitrea
Multumesc pentru raspuns. O sa tin o cura de slabire, apoi o sa fac o tomografie a gleznei.
Intradevar tibia sa sudat putin stramb, iar in partea exterioara a gleznei (piciorul drept) osu este putin iesit in relief.
0
26-09-2013, ora 13:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti perfecta dreptate, trebuie sa slabiti drastic.
Din pacate, timpul actioneaza in defavoarea D-voastra: nu aveti prea mult timp pentru a elimina excesul ponderal, deoarece articulatia este deja distrusa (compromisa), iar daca procesul de slabire dureaza 1-2 ani, va fi prea tarziu pentru articulatie.
Trebuie sa mai intelegeti ca nu veti reusi sa slabiti prin miscare, ci 100% prin dieta (miscarea va agrava catastrofal distrugerea articulatiei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: