Probleme burtica postvaccin

30-12-2012
Adriana Zaman
Nu este medic/terapeut
Adriana Zaman
Baietelul meu de 1 an si 7 luni are probleme cu scaunul. De la vaccinul Pentaxim administrat acum 1 luna si 3 saptamani nu-si mai revine cu burtica. Are scaune de 3-4 ori pe zi moi, miros usor acru, din cand in cand cu mucozitati. Coprocultura este negativa, La hemograma i-au iesit eosinofile foarte mari. Suntem in tratament cu Debridat 4 ml x 3 ori/zi si probiotice. Tratamentul dureaza deja de o saptamana si nu se vad semne de imbunatatire. Mananca numai lapte praf Milupa Junior 1+, paine prajita, carnita fiarta sau la gratar, piureute de legume, preponderent morcov, mere coapte, cereale. Nu da semne de dureri de burtica, este vesel, nu are scaune explozive, mananca binisor, se joaca, doarme toata noaptea (10 ore) fara pauza. In decurs de 2 luni a luat 200 grame in greutate. Ce poate fi si cat mai dureaza situatia asta?
1 comentarii
0
30-12-2012, ora 06:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mergi la farmacie azi si cumpara o folie de Ercefuryl..scoti o capsula, o desfaci si versi continutul ei pe o foaie alba de hartie ; cu un cutit imparti gramajoara de medicament pulbere in patru ; ii dai copilului un sfert, iar celelalte trei gramezi mai mici le pui separat fiecare intr-o bucatica de hartie curata si le pastrezi; diseara ii mai dai un sfert.Scoate azi laptele din alimentatie, ii dai doar supe cu orez si morcov, piure de legume cum ii faci deja, painea prajita, banane, gutuie sau mar copt [ cu coaja ], cei de menta..Fara lapte ! Spre seara imi mai scrii cat de des a mai iesit cu scaunul si ce consistenta are.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul