Probleme ale stomacului din cauza agitatiei si stresului?

08-01-2014
Paul Matei
Nu este medic/terapeut
Paul Matei
Buna Ziua,

Am 26 de ani si ma confrunt de 2 ani cu probleme destul de jenante ale stomacului.
Totul a inceput cu o raguseala care dupa mai multe investigatii la medic am ajuns la concluzia ca refluxul gastric imi afecteaza corzile vocale. Am efectuat apoi un tranzit baritat si o endoscopie digestiva din care a rezultat ca am gastrita gastro-duodenala si probleme cu bila. Ca urmare am luat mai multe tratamente prescrise de medici incluzand medicamente ca:ursofalk, metrocopramid, motilium...M-am simtit o perioada mai bine apoi la vreo 6 luni simtomele au reaparut(arsuri, refllux, balonari) si am efectuat a doua endoscopie in care mi a iesit acelasi diagnostic - gastrita.Am urmat apoi alt tratament pentru a trata aceasta gastrita dar in zadar.
Medicul de familie mi a recomandat un psihiatru, care mi a prescris un tratament pe 6 luni dar tot fara rezultate, stomacul ma deranjeaza orice as manca.
Subliniez faptul ca la 1-2 ore dupa ce iau masa trebuie sa mananc (biscuiti, grisine, covrigi) altfel stomacul scoate anumite sunete ciudate si simt ca ma arde(usturimi), sa nu mai zic faptul ca cu cat stau mai mult nemancat simtomele se accentueaza si mai rau.Alcool nu mai consum de 2 ani dar fumez in jur de 1 pachet de tigari pe zi.
Precizez ca nu sunt o persoana foarte optimista si de obicei privesc jumatatea goala a paharului.

Multumesc.
7 comentarii
0
08-01-2014, ora 19:58
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Gastrita hiperacida. Din ceea ce relatati reiese ca aveti in continuare aciditatea gastrica foarte ridicata. De aceea nu va simtiti bine si de aceea trebuie sa mancati biscuiti. Acestia mai tamponeaza aciditatea. Va rog sa-mi spuneti daca s-a facut un test pentru Helicobacter Pylori. Daca acesta este prezent si nu e tratat, gastrita nu se vindeca.Tratamentul psihiatric in acest caz nu cred ca este necesar. Astept vesti de la dumneavoastra.
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 20:22
Paul Matei
Nu este medic/terapeut
Paul Matei
Da, dupa a doua endoscopie am efectuat si un test pentru Helicobacter Pylori, dar a iesit negativ.
Mai adaug faptul ca am urmat si un tratament pentru refacerea florei intestinale dar fara rezultat.

Multumesc pentru atentia acordata.
0
08-01-2014, ora 23:39
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Fumatul, o frana in calea vindecarii. Vreau sa va mai spun ca fumatul este o mare piedica in calea vindecarii gastritei, deoarece stimuleaza cresterea aciditatii. Deci pentru a obtine rezultatele dorite in urma tratamentului ar fi bine si sa va lasati de fumat. Un regim de viata corespunzator si un tratament bine condus trebuie sa dea rezultate bune. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
09-01-2014, ora 17:39
Paul Matei
Nu este medic/terapeut
Paul Matei
Multumesc, o sa incerc sa ma las de fumat.
Numai bine va doresc.
0
09-01-2014, ora 22:33
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Mihai eu aveam din cauza ficatului marit sau STEATOZA HEPATICA o parte din simptomele pe care leai scris tu adica vomitam in somn, dupa ce mancam imi venea sa vomit, eram obosit, adormeam chiar daca eram in masina sau la calculator, iar acum cand fac chimioterapie si am arsuri mari consum paine mai arsa sau iau DICARBOCALM sau CARBOCIT.
0
13-03-2014, ora 15:50
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Medicina naturista tine cont atat de componenta nervoasa a unei gastrite cat si de componenta organica, infectioasa, de organismul in ansamblul sau, obiceiuri, stil de viata si dieta.De aceea va recomand un consult la un medic specialist pentru a beneficia de un tratment adecvat.
0
29-03-2024, ora 10:05
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Sunt profesor pensionar (76 de ani) și am probleme cu stomacul. La ultima gastroscopie (efectuată în 21 martie a.c.) mi s-a pus diagnosticul: Gastrită antrală congestivă incipientă, Esofagită de reflux, Hernie hiatală incipientă (8mm). Menționez că am efectuat și 2 colonoscopii (în 2017 și 2022) și mi s-a pus diagnosticul de Colon iritabil formă spastică și Boală diverticulară. Ca simptome, menționez balonarea frecventă, dureri în partea stângă sub coastă (persistente și puternice), indigestie (sindrom dispeptic), plus frecventă stare de greață (însoțită, rar, de vărsături). Scaunul este normal, nu am diaree sau constipație, doar că mă supără balonarea și durerile intense în partea stângă, sub coastă. Am urmat tratamente diferite, printre care cu: Controloc, Motilium, Debridat, Gastrofait etc. Durerile, însă, persistă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • 10 recomandări pentru un stomac sănătos
  •