Probleme ORL sau alergie?

11-01-2012
caro_b
Nu este medic/terapeut
caro_b
Buna ziua, domnule doctor. Am si eu o problema, va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
In ultimele luni, mi s-a intamplat de doua ori aceeasi problema.
A inceput cu o senzatie de mancarime in gat, senzatie care s-a accentuat tot mai tare in decurs de cateva secunde. Simteam nevoia sa tusesc sau sa, , imi dreg glasul' dar nu puteam - ma simteam neputincioasa, ca si cum muschii gatului nu mai, , reactionau'. Atunci ma aflam in masina, pe locul din fata, soferul pornise instalatia de ventilatie / aer conditionat. M-am speriat, am avut la indemana apa, am putut inghiti asa ca am tot baut apa din sticla si incercam sa respir (soferul cu care ma aflam in masina a crezut ca m-am inecat cu apa, nu ii puteam explica ce mi s-a intamplat). Nu stiu cat timp a trecut - am traversat o intersectie destul de aglomerata in timpul in care incercam sa respir, simteam ca ma sufoc - si mi-am revenit.
AM mers la medicul de fam, mi-a zis ca am problele cu tiroida. Am facut analizele de sange specifice plus ecografie tiroidiana, totul era in parametrii normali.
Mi-a dat claritine 10 zile si asta a fost tot.
De curand, am intrat intr-un magazin mare cu haine, un depozit mai bine zis, am simtit ca este praf de cum am intrat, angajatii mutau cutiile cu haine, aranjau umerasele, etc. Dupa mai bine de o ora de stat in magazin, am simtit iarasi aceeasi senzatie, de mancarime in gat. AM luat un strepsils intesive si s-a mai calmat senzatia, dar dupa terminarea pastilei, mancarimea a revenit, la fel ca prima data, cu senzatia de sufocare si nu mai puteam vorbi. Am reusit sa ii spun sotului cu vocea gatuita ca nu ma simt bine si am alergat afara. Dupa ce am respirat de cateva ori aerul rece, mi-am revenit. Poate fi o alergie la ceva? Sau este o problema care tine de sfera ORL? Nu stiu incotro sa ma indrept. Medicul de fam mi-a recomandat sa port tot timpul la mine un spray de ventolin. L-am cumparat, ca mi s-a facut frica sa nu mai patesc iarasi. Ce sa fac? Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
4 comentarii
0
11-01-2012, ora 15:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi o problema endocrina
poate fi o problema gastrica
poate fi o problema ORL
poate fi o reactie alergica
pana nu mergeti la consult si nu faceti investigatii..n.o sa stiti cauza
incepeti cu un medic ORL
0
11-01-2012, ora 17:59
caro_b
Nu este medic/terapeut
caro_b
Domnule doctor, va multumesc foarte mult pentru raspuns. Voi merge la un medic ORL. Pentru Bucuresti, aveti o recomandare anume? Mi-ar fi placut sa fie Pascani mai aproape.
0
12-01-2012, ora 14:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
clinica nova..
dr Voda
0
12-01-2012, ora 14:10
caro_b
Nu este medic/terapeut
caro_b
Va multumesc mult de tot! Multa sanatate va doresc si sa aveti parte de un an minunat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.