imi cresc mai multe unghii una peste alta, chiar si 3-4 unghii

30-03-2015
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Buna ziua!

De cativa ani am si eu niste probleme la unghiile de la degetele mari de la picioare.Imi cresc mai multe unghii una peste alta, chiar si 3-4 unghii.Si ma dor degetele.Am fost o data la dermatolog, mi-a facut analiza pt ciuperca si a iesit ca nu am ciuperca, asa ca mi-a recomandat sa iau vitamine.Ce ar putea fi si ce as putea face?arata oribil.
Multumesc frumos.
4 comentarii
0
30-03-2015, ora 22:52
Dr. Mariana Grigore
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Mariana Grigore
Buna seara! Pare a fi o onicodistrofie, insa cauzele pentru asta pot fi multiple (de la genetice, la postratumatice-de la incaltari proaste-la boli autoimune, de genul lichen sau psoriazis).
0
05-04-2015, ora 13:51
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Si cum pot afla ce este? Ce analize sa fac? Din cate am vazut pe net cred ca ar fi onicodistrofie cum ati spus dv. Pt asta ce tratament se ia? Multumesc pt raspuns.
0
06-04-2015, ora 20:58
Dr. Mariana Grigore
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Mariana Grigore
Tratamentul se face in functie de cauza, in cazul in care exista una tratabila. Nu este vorba de analize (ati facut deja examenul micologic si s-a exclus infectia micotica), ci mai mult despre un consult dermatologic general pentru a se cauta sau exclude semne ale altor afectiuni. In cazul in care exista un diagnostic (doar medicul dermatolog care va vede si consulta intreaga piele, poate stabili asta) se trateaza cauza; daca nu se deceleaza alte semne clinice cutanate, se poate face tratament simptomatic local in functie de cum arata exact unghia, plus purtarea de incaltaminte cat mai confortabila si atraumatica pentru unghii. Pentru unele tipuri de onicodistrofii exista si posibilitatea unui tratament general pe baza de retinoizi, insa acesta poate fi efectuat doar sub supravegherea medicului dumneavoastra.
0
07-04-2015, ora 09:42
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Imi mai ies din cand in cand(in generalal primavara si vara) niste bubite pe corp care imi trec daca ma dau cu crema advantan. Sincer nu prea imi vine sa merg la medic pt ca e atat de greu sa gasesti un medic calumea, si cu unghile am fost si nu a stiut ce am si a spus sa iau vitamine, si cu bubitele am fost si la fel nu a stiut(alt dr), a spus ca probabil o alergie, mi-a dat crema cu care imi trece intr-adevar, dar ies la loc apoi. Efectiv am dat banii degeaba pe consultatii. De curand am fost la orl pt o problema pe care nu mi-a rezolvat-o dar am luat un virus ceva de acolo in schimb de am fost la pat 2-3 sapt cu febra 39+, am si lesinat si asta tot pe banii mei, si pe langa consultatie am mai dat 400-500 ron pe medicamente ca i-am dat boala si sotului. Iar prob pt care am mers initial la orl e tot acolo.... Asa ca incerc sa ma tratez singura cat pot, la dr ma duc daca sunt pe moarte si vreau sa mor mai repede eventual :)).

Multumesc mult de ajutor si scuze de mesaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •