Problema ochelari noi de vedere

25-01-2014
ionutvd
Nu este medic/terapeut
ionutvd
Buna ziua,

De curand mi-am facut o noua pereche de ochelari, pentru ca cei vechi se zgariasera. I-am facut aceeasi dioptrie, insa de data aceasta cu lentile asferice. Problema este ca vad cu ei doar daca ma uit drept la un obiect, daca ma uit prin centrul lentilelor. Daca tin capul drept si ma uit putin in lateral vad in ceata. Dioptriile nu sunt exagerat de mari, la dreptul -3 sfera si -0.75 cilindrul si la stangul -2.5 si -0.5 cilindrul. Cu cei vechi nu pateam asa, vedeam foarte bine indiferent de unghiul din care priveam. Aveti idee ce ar putea fi?
2 comentarii
0
25-01-2014, ora 21:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Din cate am citit eu, lentilele asferice pot prezenta distorsiuni ale imaginii la periferia lentilei. Ar trebui sa aveti niste rame mai mari (care sa depaseasca baza orbitei ) si drepte pentru o vedere mai clara si catre periferie. Lentilele asferice au avantajul ca sunt mai subtiri decat cele obisnuite (sferice) si estetice( si nici ochii nu mai par mici ca prin lentilele obisnuite prescrise pentru miopie). Numai bine
0
26-01-2014, ora 10:51
ionutvd
Nu este medic/terapeut
ionutvd
SI acum mai pot face ceva? Exista vreo sansa sa returnez ochelarii? Pentru ca e foarte deranjant sa vad in ceata cand ma uit in lateral.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •