Problema la unul din sani

27-08-2009
Adria_C
Nu este medic/terapeut
Adria_C
Buna tuturor, tocmai m-am intors de la un consult ginecologic unde d-na doctor mi-a strans unul din sani, dreptul mai precis si a observat o scurgere, rosu/transparent, mie mi s-a parut putin, dansei mult, nu stiu sa va spun exact, m-a durut si mi s-a facut rau (ma speriu usor si tare). Concluzia a fost ca mai trebuie sa fac o analiza anume dozarea prolactinei. M-am uitat pe net cam ce presupune asta si a caror afectiuni este galactorea difuza trecuta ca si simptom si am gasit numai articole si comentarii de genul : cancer. Am 24 de ani. Daca ati avut asemenea experiente va rog sa imi spuneti ce s-a intamplat.
3 comentarii
0
27-08-2009, ora 18:14
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Medicina intreaga se bazeaza pe frica si panica. Nu te mira ca doctorita iti face frica! Este un lucru normal si VGOIT 8inconstient sau constient). Cine ar mai veni oare la analize si consultatii daca nu ar avea frica de "ceva " sau nu i s-ar face frica de ceva ? NIMENI !

- Se fac analize (costa bani) care fac frica si pe care nu le intelege mai nimeni (uitati-va la intrebarile puse aici pe forum !)
- De la frica indusa de medic sau analize de face alte analize (costa bani)
- Doctorii fac frica la consultatii de cele mai multe ori (consultatia costa bani) si indruma la alti specialisti (costa bani)
Acei specialisti cer si mai multe analize (costa bani) si consultatia iar cineva iara castiga bani.

La urma ori
- a fost totul in zadar, pacientul nu are nimic in ciuda la multe analize si consultatii care au adus deja multi bani si poate insa sa ramana cu o frica si cu intrebari si mai multe decat cand a plecat la doctor (cazul tau! ) ) si intre timp cineva a castigat o gramada de bani cu toate aceste lucruri (indiferent de cine le plateste)
- ori daca se gaseste ceva se dau tratamente (costa bani) care des nu duc des decat la inceputul acestei excursii (din nou analize, consultatii, tratamente, etc).

Medicina moderna este o masinarie perfecta de facut bani si este bazata pe frica oamenilor de boala dar si pe cea induse de intregul arsenal (analize, doctori, etc)

O masinarie care functioneaza atata vreme cat oamenii se lasa infricosati, au temeri si mai ales necunoastere si cred fara sa cerceteze ce li se spune de "zeii in alb."
0
28-08-2009, ora 15:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Adria, stai linistita si nu te mai gandi la cancer ca nu ai asa ceva.Galactoreea prin secretie excesiva de PRL poate fi ca urmare a unor dezechilibre functionale generate de stres, efort fizic [ sportivele, de ex.], hormoni [ galactoreea poate apare la intreruperea contraceptivelor orale ], medicamente [ haloperidol, Metoclopramid, Spironolactona, Cimetidina etc], tumori PRLsecretante [ carcinom bronsic, renal, tumori hipofizare etc], hipotiroidia, sindromul ovarelor polichistice [ nu ai si sangerari intre cicluri sau menstruatia dereglata ?] etc.deci iata cate pot genera galactoree. Trebuie sa-ti mai spun ca peste 50% din cazurile de galactoree au concentratia de PRL serica normala.D-na dr. nu ti-a mai pomenit si de alte analize cum ar fi dozarea estrogenului, radiografia de sa turceasca .? fa dozarae PRL si nu-ti mai fa griji, ai rabdare caci se va lamuri ce-i cu acea secretie.
0
28-08-2009, ora 15:39
Adria_C
Nu este medic/terapeut
Adria_C
Nu, d-na dr nu mi-a spus de alte analize. Mi-a mentionat ca ar putea fi datorata stresului, probabil pt ca era sa lesin cand mi-a strans sanul. Am fost foarte stresata toata ziua ce-i drept si cu o zi inainte am dormit in jur de 2 ore. Dupa ce am ajuns acasa m-am palpat singura dar nu am observat nici un fel de chist in san, la inceput am crezut ca mi-a strans doar unul din sani deoarece a simtit ceva in el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scurgerile mamelonare
  •