Problema fizica si psihica

20-08-2010
Marcel10
Nu este medic/terapeut
Marcel10
Buna Ziua.
Am varsta de 17 ani, am 1.70 m inaltime si am o problema delicata(cel putin pt mine).sunt slab si nu ma pot ingrasa sub nici o forma.Am o greutate de 46 kg (in urm cu un an m-am cantarit s aveam, 45kg).De mancat mananc de obicei ciorbe(3 strachini/zi)CARTOFI PRAJITI(preferatii mei), Pate-uri, Parizer pizza cateodata salate( aleatoriu nu toate o data).
Ideea e ca m-am gandit la solutii si m-am hotarat:O sa fac exercitii intense pentru a-mi creste masa musculara poate ei imi vor creste greutatea cel putin 55 kg(minim) plus ca starea mea psihica nu este prea buna cand ii observ pe cei de varsta mea bine-facuti fizic(asta ma motiveaza si mai tare).Si pentru ca in trecut am avut experimente am obervat ca desi faceam exercitii din greu muschii cresteau doar putin(mari in viziunea mea...dar inutil practic)...eu avand oasele mici parca ca cele a unui copilde 12 ani si astefel cred ca osele interactioneaza direct cu forma mushilor...ajungand in concluzie la gandul ca poate calciul este de vina pentru tot ce se intampla cu mine si am cumparat un supliment de calciu de pe internet (Calciu Plus de pe pronutrition).
Cum suna solutia mea de a imbina erxercitii fizice intense cu suplimen de calciu si o dieta zic eu acceptabila.?
1 comentarii
0
07-09-2010, ora 14:57
Silvia_Titulescu
Nu este medic/terapeut
Silvia_Titulescu
Bună Marcel,

În primul rând, părerea mea este că ar trebui să consulţi un medic deoarece, la vârsta ta, el este cel mai în măsură să îţi dea sfaturile potrivite. Vorbeşte cu medicul tău de familie sau, cel mai bine ar fi să vorbeşti cu un medic nutriţionist.
Opinia mea este că alimentaţia ta este potrivită dacă vrei să te "îngraşi", adică să pui grăsime pe tine şi nu masă musculară. Pate-ul, mezelurile, cartofii prăjiţi nu sunt alimentele potrivite pentru tine dacă vrei să pui masă musculară pe tine. De asemenea, nu îţi fac bine nici din punct de vedere al sănătăţii. Eu te-aş sfătui să măreşti consumul de carbohidraţi - paste, cartofi, cereale integrale, porumb, mazăre, fasole. Toate acestea trebuie pregătite totuşi într-un mod cât mai sănătos, fără foarte mult ulei şi fără să fie prăjite.
În al doilea rând, ar trebui să îţi măreşti consumul de proteine de calitatea I din carne (friptură la grătar, nu mezeluri), peşte, ouă şi lactate.
În al treilea rând, pentru a-ţi mări aportul caloric încearcă să consumi zilnic oleaginoase - alune, nuci, migdale. Acestea conţin grăsimi esenţiale de care corpul tău are nevoie, mai ales la vârsta ta. În orice caz, nu ar trebui să fii foarte speriat sau dezamăgit pentru că nu vei rămâne la această greutate toată viaţa şi vei reuşi să te îngraşi într-un mod sănătos.
Dacă vrei să apelezi la exerciţii fizice pentru dezvoltarea masei musculare, ai grijă să consumi carbohidraţi înainte de antrenament şi proteine după antrenament. Muşchii tăi au nevoie de proteine după efort. Altfel, efortul tău va fi în zadar. Ai putea să apelezi la batoane sau la suplimente proteice destinate în special persoanelor care vor să îşi mărească masa musculară.
Dacă eşti din Bucureşti, îţi recomand să mergi la Clinica de Nutriţie KiloStop. Acolo, ei te cântăresc pe un cântar special şi acesta dezvăluie procentul de masă musculară, de grăsime, de minerale şi de apă, ca să ştie dacă ai un deficit de masă musculară sau un exces de grăsime. De asemenea, tot acolo poţi să îţi faci şi rata metabolismului bazal ca să afli cât consumă corpul tău, în fiecare zi, fără să depui efort. Aşa vei putea să afli dacă ai o rată metabolică ridicată, care te împiedică să te îngraşi. Cea mai bună soluţie este să apelezi la sfaturile unui medic nutriţionist înainte să începi să îţi compui propriul tău regim de "îngrăşare" care îţi poate cauza probleme de sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.