de mai bine de 10 ani. simt ca am ceva in gat...

15-06-2011
ciuhandavid
Nu este medic/terapeut
ciuhandavid
Buna ziua !!..Ma numesc David... cred ca au trecut mai bine de 10 ani de cand am aceasta problema, adica, simt ca am ceva in gat, chiar in zona unde se uneste nasul cu gatul...(chiar daca inghit, simt ca e mereu acolo(un lichid, nu stiu ce sa fie))
din această cauză am o voce foarte ciudata, de fapt cei care ma cunosc pentru prima data ma intreaba daca sunt racit.pana acum am crezut ca o sa treaca de la sine, doar ca gluma se ingroasa...
dat fiind faptul ca trebuie sa citesc in fata mai multor oameni, mi-e din ce in mai greu sa ma fac inteles...
este si o problema cu emotiile care accentueaza aceasta stare, deoarece simt pursisimplu cum mi se inchide gatul...
nu am fost inca la un doctor...nu as fi crezut pana acum ca este ceva in neregula...
as fi interesat daca sunt tratamente naturiste pentru asa ceva, care sa trateze cauza nu efectul...

P.S. aceasta problema imi da nastere si la o respiratie foarte urat mirositoare...
6 comentarii
0
15-06-2011, ora 08:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa tratezi cauza.. trebuie sa stii cauza!
trebuie sa faci investigatii ORL ( consult examen rinofaringe si laringe)
mai simplu este endoscopic..
0
15-06-2011, ora 12:45
raluk_nauk
Nu este medic/terapeut
raluk_nauk
buna ziua,
am si eu o problema, care a ineput din noiembrie 2010. Torul a debutat cu o urticarie cronica, doar la nivelul gatului, niste pete care se invineteau. La aproximativ 2 saptamani am inceput sa simt o senzatie urata de nod in gat, durere la nivelul gatului, cu sagetaturi. Am fost internata la Suceava ( fiind din Suceava), pe sectia Dermatologie, unde mi s-a administrat tratament : hemisulcinat si hidrocortizon. La 2 luni dupa ce am simtit senzatia de nod in gat, care si acum persista, mai am si senzatia de limba grea, umflata, iar pe langa aceasta, mi se umfla doar jumatatea stanga a buzelor inferioara si superioara. Umflatura debuteaza brusc, si la fel se desumfla. Am fost internata si la Iasi pe sectia Alergologie Imunologie. Mi s-a administrat acelasi tratament ca la Suceava, insa degeaba. Deja am fost la toti medicii din Suceava, nu mai stiu in ce parte sa apuc
Am urmat tratament cu clorfeniramin, aerius, insa degeaba pentru ca nu simteam nici o ameliorare a somptomelor mentionate, asa ca am renuntat la ele. Mi s-a spus ca am amigdalita in aprilie 2011, asa ca am facut injectabil, gentamicina cu penicilina. Am luat tantum verde. La Iasi mi s-a spus ca am candidoza bucala, de la antibiotice, asa ca am luat 14 zile fluconazol cu dezinfectant pentru gura. Au disparut foarte putin simptomele, insa aseara iarasi am simtit senzatia de nod in gat, limba si buze umflate. Nu am facut teste alergologice, pentru ca nu am fost niciodata predispusa la alergii. Toate analizele sunt bune, inclusiv cele din spital facute, doar acidul uric a iesit utin marit. Am facut 3 exudate faringiene care au iesit negative, cu toate ca am facut tratament pentru candidoza. La ORL a zis ca nu am nimic am peste 5 controale efectuate si toti au zis ca am gatul "curat", fara nici o umflatura, cu toate ca simt ganglioni ba in partea dreapta sub mandibula, pa in partea stanga, iar senzatia de nod apare ori in stanga gatului, ori in partea dreapta. Ti sa specific ca petele pe gmentat continua sa-mi apara si in prezent, si mai nou apar mancarimi la nivelul gatului pe piele. La dermatologie mi s-a dat telfast, aerius, pasta mentolata, crema advantam milk, insa nu m-a ajutat nici una. Sunt disperata nu mai pot, ma stresez pt ca habar n-am unde sa ma mai duc, ce analize sa-mi mai fac. ecografe abdominale totale care toate sunt perfecte. a inceput si parul sa-mi cada de mi se infunda cada si mi s-a rarit in cap.. Ajutati-ma va rog !
0
15-06-2011, ora 13:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca ai posibilitate sa ajungi la Pascani ar fi mai bine decat sa incerc acum si aici sa iti descriu tot ce cred ca trebuiie sa faci.
Pentru Urgente, sfaturi si recomandari in probleme ORL
Numar Telefon Dr. Flueraru
0906 160 908. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
0
01-07-2011, ora 19:46
ada12
Nu este medic/terapeut
ada12
Buna ziua! Am facut un tratament stomatologic pe parcursul a aproximativ o luna. La ultimele vizite la cabinet dr s-a confruntat c-un exces de saliva pe care-o secretam involuntar. Am incheiat tratamentul, insa am observat ca uneori saliva e vascoasa si simt nevoia sa o elimin si am senzatia unui corp strain in gat. De cateva ori am expectorat ceva de genul unor bobite galbui, urat mirositoare. Am facut un exudat micotic care a iesit insa negativ.
Poate aveti vreun raspuns si pentru mine. Multumesc!
0
01-07-2011, ora 22:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acele bobite pot fi din amigdale criptice
mergeti la ORL
0
02-01-2023, ora 22:25
crististroia
Nu este medic/terapeut
crististroia
buna domnu doctor va rog o recomandare, am fost diacnosticat acum un an cu gstritra antrala (BRGE)amluat tratament si acuma sunt mai bine, problema ieste ca ma mai durea gatul cate un pic din cand in cand, dar acum in ultimu timp, ma doare tare gatul la inghitire si parca a coborat durerea catre esofog va rog o recomandare de la dv, va multumesc din suflet astept cu nerabdare un raspuns multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •