Problema - fractura!

02-01-2009
andreiusuper90
Nu este medic/terapeut
andreiusuper90
Buna ziua. Am 18 ani si acum 3 zile am suferit o fractura de humerus cu deplasare (in partea de sus)-la ski. mi'au pus gips cu greutate de 3 kg si astept sa coboare osul. Imi puteti spune cam in cat timp pot sami foolosesc mana asa cum trebe? Sunt foarte ingrijorat pentru ca am BAC-ul anul asta...peste 6 luni am proba la sport...voi putea s'o folosesc la capacitati maxime? Multumesc!
3 comentarii
0
03-01-2009, ora 08:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cu proba de sport se va rezolva, vei duce, din timp, xerox dupa toate actele de la spital si ai sa vezi ce spune regulamentul de examen.Cam dupa 20-30 de zile de la data fracturii intre fragmente se va forma acel tesut osos "provizoriu" numit calus care va uni si ingloba fragmentele rupte.In timp, acesta se remodeleaza, sudand osul normal.Ai avut si rupturi musculare?A fost rupta, taiata si pielea la locul de fractura?Trebuie sa stai cuminte, sa nu misti bratul pentru ca osul sa se poata consolida normal si sa ramana pe axa lui normala, anatomica.Sa iei, dupa ce intrebi medicul, calciu, vitamine si minerale.Dupa suprimarea imobilizarii sa asculti ce-ti va spune ortopedul.Miscarile mainii respective se vor relua progresiv, trecand de la miscarile pasive spre cele active si cele cu rezistenta dupa un program dinainte stabilit de specialist.Sa nu fortezi miscarile, le faci doar atat cat e necesar.Tratamentul de recuperare se intinde pe 6 luni, poate chiar mai mult.Deci anunta scoala si profesorul de sport din timp si o solutie se va gasi.Numai bine!
0
03-01-2009, ora 12:11
andreiusuper90
Nu este medic/terapeut
andreiusuper90
Multumesc penrtu raspunsul prompt. Nu am avut rupturi musculare sau altfel de probleme. Intrebarea legata de bacu la sport era alta...eu vreau neaparat la sport sa dau (sa scap de alte materii ptr ca si asa am progr incarcat-dau la facultatea de medicinaa), intrebam daca e posibil sa se refaca a.i. sa sustin proba la educatie fizica. Multumesc!
0
03-01-2009, ora 14:31
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Azi examenul la medicina nu e greu, poate intra oricine; ai o simpla carte de teste grila pe care, daca o repeti de trei ori, ai intrat.Greu e sa termini facultatea.Ai sa vezi cum evolueaza vindecarea la mana.Daca nu se va putea, vei da la alta materie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.