Prevenirea paradontozei

03-03-2011
M_Klara
Nu este medic/terapeut
M_Klara
Buna ziua,

In afara de detartraj si o igiena cat mai stricta, cum putem preveni paradontoza? La mine in familie sunt mai multe persoane care au paradontoza si mi-e teama ca voi face si eu. Exista medicamente care sa previna aceasta boala? Sau tratamente naturiste?
4 comentarii
0
04-03-2011, ora 09:49
andradaB
Nu este medic/terapeut
andradaB
Buna, Klara,

Vezi ca e un tratament natural (soia si avocado), superok, care previne si repara problemele de genul asta, Piascledine 300. Il recomand cu incredere. Mi-a fost recomandat de lume de afara si il iau de mult tp. Sunt multumita de rezultate.

sanatate
0
04-03-2011, ora 14:08
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Daca vorbim de o parodontoza mostenita genetic..cam greu de prevenit. Insa daca e descoperita din timp, boala poate fi ameliorata in mod clar si puteti sa va pastrati dintii pana la 100 de ani :).
Vad ca a mai recomandat cineva Piascledine, intra-adevar este bun, il puteti lua preventiv pentru ca este natural si are foarte putine contraindicatii.
0
07-03-2011, ora 02:11
Pan-dora
Nu este medic/terapeut
Pan-dora
Buna fetelor,

eu eram maniaca cu ingrijitul dintilor, de cand eram mica cand ma forta mama sa ma spal pe dinti si mai tarzu cand am inceput eu sa-mi dau seama de cat de necesar e sa ai dintii faini. problema mea este ca in ciuda acestei igiene stricte, tot m-a lovit parodontoza :(. partea buna este ca am descoperit-o la timp si acum e foarte ok, nu-mi mai sangereaza gingiile si nici nu mi se mai misca dintii. eu iau in continuare piascledine, de care sunt chiar multumita, mai folosesc propolis si coenzima q10. am inteles ca de vindecat nu o sa ma vindec vreodata, dar boala o pot tine in frau foarte bine in acest fel.
0
10-03-2011, ora 12:24
pandreea
Nu este medic/terapeut
pandreea
buna
anul trecut am facut la stomatolog un tratament ptr aceasta problema care era numai la inceput. deci: timp de vreo 10 sedinte am trecut prin urmatoarele: periaj profesional, apoi stateam 30 minute cu o crema cu antibiotic pe toti dintii pe scunul de dentist, cu aspirator si tot tacimul. intre timp am luat si amoxicilina 10 zile si de spalat pe dinti cu parodontax pasta +apa de gura, ata dentara, periaj interdentar. au trecut cam 6 luni de cind am finalizat. in tot acest timp, gingia si-a revenit si e cum se zice la carte: gingie sanatoasa de culoare roz si are un contur neted. apa de gura parodontax nu e recomandat sa se foloseasca mai mult timp ptr ca are o substanta care pateaza dintii. eu am folosit-o numai in timpul in care faceam tratamentul la cabinet. si inca mai am jumatate de sticla. acum continui doar cu o igiena mult mai atenta: pasta+apa de gura listerine+ata dentara+periaj interdentar
am mai auzit si de vaccinuri impotriva parodontozei. dar am observat la o prietena ca trebuie sa tot reia tratamentul cu injectiile respective ptr ca reapare problema. le cumpara de prin germania si tratamentul se face tot de catre medic stomatolog si se duce citeva zile la rind si se injecteaza. personal cred ca daca este un vaccin-dupa cum se cheama- nu prea are cum sa vindece o problema in derulare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poate conduce igiena orală precară la apariția sindromului metabolic?
  • Periile interdentare și irigatoarele bucale, cele mai eficiente dispozitive de igienă orală pentru reducerea gingivitei
  • Microroboții care își pot schimba forma pot peria și curăța dinții ca o ață dentară
  •