Premenopauza | Forumul Medical ROmedic

Premenopauza

04-07-2007
magiscar
Nu este medic/terapeut
magiscar
Ma numesc Carmen si am facut un control medical ieri.Mi s-a recomandat cate 2 pastile de Utragestan timp de 15 zile.Istoricul vietii mele sexuale : am avut un avort la 25 de ani dupa care am luat din 1995 rigevidon pana acum o luna.Pe data de 3 iunie trebuia sa-mi vina ciclu dar nu mi-a venit iar pe data de 7 iunie trebuia sa incep o noua folie de rigevidon dar am renuntat la ea.Am 37 de ani si sunt disperata ptr.ca m-am hotarat ca la anul sa fac un copil..am oare vreo sansa? Va multumesc
5 comentarii
2
04-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Greu v-aţi mai hotărât !
Nu există nici pe departe suficiente elemente pentru a considera că sunteţi în premenopauză. După atâta timp de folosire a Rigevidon-ului e absolut normal să scadă sângerările până spre zero, particularitatea cazului dv fiind că acest lucru s-a petrecut abia acum şi nu mai devreme.
0
05-07-2007, ora 00:00
magiscar
Nu este medic/terapeut
magiscar
Multumesc frumos pentru incurajari. Chiar m-am speriat sa nu fie ceva mai grav.Inca de ieri am inceput sa iau pastilele si sper sa fie ok. In privinta copilului sunt hotarata dar mai pot astepta putin..cred..cel putin 6 luni.Va multumesc mult
1
06-07-2007, ora 00:00
Naghi Adela
Identitate neconfirmată
Naghi Adela
Daca sunteti hotarata sa faceti un copil este bine sa intrerupeti anticonceptionalele cu cateva luni inainte de concepere, sa eliminati medicamentele din organism (hormonale). Asa ca atentie ! ar fi bine sa faceti si o ecografie sa stiticum stati ! si in cazul sarcinii in primul trimestru de sarcina sa faceti triplu test.
Totusi, de ce amanati atat de mult venirea copilului? cam e cazul ! aveti o varsta ! creste si riscul de sarcina de risc ! va mai astept cu vesti!
0
11-07-2008, ora 00:00
Aries
Nu este medic/terapeut
Aries
Buna, am 51 de ani, toata viata am fost bolnavicioasa - anemii, ceva probleme reumatismale, si probleme cu urechile(sindrom vestibular si recent(cu 2 luni in urma, vertiginis pe fond de stres).
Cu ~ o luna in urma, de la ultimul ciclu toata viata mi s-a intors pe dos. Am avut bufeuri, fierbinteli, de la mijloc in jos toate oasele parca erau pe jar, dureri musculare, articulare... ma dor genunchii, nu pot urca si cobori scarile fara sa ma sprijin de balustrada. Medicul de familie mi-a spus ca am anemie ( o tratez de 2 luni cu ferro gradumet, 2 pastilute pe zi), iau si osteocare ( am crampe musculare )...si recent am inceput sa iau azinc. Ceea ce ma deranjeaza este starea de fierbinteala din picioare, genunchi, talpi...ma misc greu. Am fost la reumatologie, am facut 10 zile fizioterapie ( intepenisem si de spate - discopatie lombara). Am doua nasteri, normale, nu am facut avorturi. Sint vaduda de 5 ani, activitate sexuala = zero ! Ciclul l-am avut normal ca "scurgere"...doar fierbinteli mari si dureri de la mijloc in jos.
Daca cineva ma poate ajuta, va multumesc.
0
25-03-2018, ora 19:34
Bodrug75
Nu este medic/terapeut
Bodrug75
Buna ziua, am 43 de ani si din ianuarie am probleme cu menstruatia..in ianuarie nu am avut dar am avut in februarie iar acum in martie iar nu am avut.Am momente cand simt fierbinteala in tot corpul si transpir foarte mult.Cred.ca am intrat in premenopauza si nu stiu ce tratament sa iau deoarece imi mai doresc un copil..precizez.ca am o fetita de 2 ani si 7 luni..cu multumiri Diana
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te pregateÈ™ti pentru menopauză
  •