Prea multe vergeturi!

27-10-2009
ema86
Nu este medic/terapeut
ema86
Buna ziua! Am 23 de ani si sunt plina de vergeturi, pe burta nu am, slava domnului, dar am pe spate, pe fund, pe solduri, pe partea interioara a coapselor si pe gambe, uneori ma tem sa nu fie semnul unei boli grave. 90% mi-au aparut cand eram mai mica, la varsta pubertatii, pe la 13 ani, eram in crestere si m-am ingrasat in vacanta de vara foarte brusc, multe kg, nu stiam pe atunci ce inseamna aspectul fizic (maica mea nu a stiut sa ma atentioneze sa ma dau macar cu cva hidratant), mai tarziu, pe la liceu, am devenit obsedata de aspectul fizic, mi-am schimbat alimentatia, am slabit, chiar daca nu brusc bineinteles ca au mai aparut alte cateva mananc sanatos pe cat posibil si in ziua de azi, consum 2 litri de lichid si cu toate astea la cea mai mica oscilatie de greutate, chiar 1 kg in plus sau in minus mi-au mai aparut altele, ce-i drept mai subtiri, deasupra genunchilor, pe partea interioara, chiar daca m-am hidratat mereu cu creme, zilnic, uneori chiar de 2 ori pe zi...de la o vreme ma tem sa nu am vreo boala grava si din cauza asta sa-mi apara atat de multe, am studiat pe net despre vergeturi si acnee cred ca tot ce se gaseste, sunt obsesiile vietii mele, una mai rea ca alta. Am inteles si m-am obisnuit cat de cat cu ideea ca vergeturile nu mai trec niciodata, vara sufar f mult ca nu pot sa port o fusta, un pantalon foarte scurt, am conflicte cu maica mea ca nu vreau sa port asa cva, ea nu e asa perfectionista si zice ca exagerez eu, dar credeti-ma nu e asa. Nu-mi vine sa cred cand vad fete foarte grase care nu au o "crapatura" pe piele, eu am 1.74 inaltime si 58 kg, sunt bine proportionata, am primit diverse oferte sa urmez cursuri de modelling gratuit, nu din alea platite si de fiecare data am fost nevoita sa refuz, din pacate. Stiu ca nu mai trec niciodata si m-am cam obisnuit cu ideea, desi sunt ingrozita de ideea de a merge la mare, am fost o singura data, pe la 14 ani, vara asta am "scapat", l-am convins pe prietenul meu sa nu mergem, bineinteles din alte motive...Eu stiu ca vergeturile astea au legatura cu cantitatea de colagen din organism si sunt o problema de ordin estetic, va rog frumos, daca stie cineva ca sunt semnul unei boli grave, sa ma sfatuiasca ce analize ar trebui sa fac! Va multumesc din suflet!
2 comentarii
0
28-10-2009, ora 11:54
Ariadna87
Nu este medic/terapeut
Ariadna87
buna, ema, ai fost vreodata la un medic dermatolog? poate ca iti va da o crema ceva care sa faca aceste vergeturi macar sa devina mai fine sau iti va recomanda un masaj anume... eu nu am auzit ca vergeturile ar fi semnul vreunei boli, sunt doar rezultatul faptului ca ai fost mai grasuta in adolescenta. alte sfaturi nu stiu cu ce te-as mai putea linisti, e f bine ca bei multa apa, sa mananci fructe si legume, sunt f bune ptr organism.
sanatate si sa nu-ti pierzi speranta!
0
28-10-2009, ora 19:06
ema86
Nu este medic/terapeut
ema86
Mersi mult pentru raspuns, Ariadna, nu am fost la specialist, dar de incercat creme pt vergeturi am incercat Aslavital, Favisan, balsam cu bitter, masaj cu ulei de masline, intr-un timp se estompasera bine de la unguentul cu galbenele, acela nemtesc la cutie mare, de fine sunt fine, nu se simt la atingere, dar se vad f tare la lumina naturala...in fine, iti multumesc ca m-ai linistit, sa zic asa. O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.