Prea multe antibiotice in sarcina ?

05-03-2014
oanny18
Nu este medic/terapeut
oanny18
Buna ziua! Am aflat ca sunt insarcinata pe data de 31.01.2014, sarcina avand 11 saptamani. Menstruatia nu imi mai venise de pe data de 26.07.2013, avand amenoree secundara si ovare micropolichistice. Am mers si la ginecologi, am luat anticonceptionale, am mers si la un endocrinolog care tot anticonceptionale mi-a prescris dar cum le intrerupeam, menstruatia nu imi mai venea. Acelasi endocrinolog imi prescrisese un tratament cu duphaston din ziua 16-25 a ciclului menstrual si la fel, cand am oprit tratamentul menstruatia nu imi mai venea, Mi se spusese ca voi ramane mai greu insarcinata si numai cu tratament, dar uite ca minunea s-a intamplat si intr-un interval de 4 luni am ramas insarcinata fara tratament fara nimic. Cand am aflat de sarcina am si facut analizele necesare unde mi-au iestit un streptococ de tip B, listeria titru 1/16. Ginecologul care mi-a descoperit sarcina (acesta nefiind cel cu care am hotarat sa nasc, dar la cel pe care il voiam nu era liber pt o consultatie si a trebuit sa mai astept), mi-a prescris pt streptococ ampicilina 500 mg timp de 7 zile dupa care apoi sa repet analiza sa vedem daca a disparut. Intre timp am reusit sa ajung la cel cu care o sa nasc, mi-a verificat sarcina a zis ca totul e bine cu copilul, dar s-a cam suparat ca mi s-a prescris ampicilina. La o zi dupa consultatie am facut o colica renala si a trebuit sa ma duc de urgenta la spital si spre norocul meu de garda era chiar doctorul meu. Acolo mi-au pus o perfuzie cu scobutil, no-spa, algifen, algocalmin si apoi a doua zi seara mi s-au injectat scobutil, no-spa si 5 mg de diazepam.Acesta m-a pus sa repet urocultura cu toate supararile sale despre ampicilina si mi-a iesit ca streptococul nu mai este. Ca reteta m-a pus sa iau pe langa no-spa, scobutil, uractiv mami, zinnat 500 mg. Intrebarea mea este: odata ce streptococul nu mai este de ce sa mai iau si zinnat?nu sunt destule antibiotice? Afecteaza cu ceva? Va multumesc si astept un raspuns! O zi placuta!
1 comentarii
0
18-03-2014, ora 17:50
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Suntem de parere ca ampicilina nu este contraindicata in timpul sarcinii. Insa recomandarea noastra este sa va intrebati medicul care v-a consultat in legatura cu prescrierea in continuare a medicatiei cu Zinnat.

O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul