Postinor 2 - cat poate intarzia menstruatia?

10-12-2008
monicanicoleta
Nu este medic/terapeut
monicanicoleta
Domnule doctor,
Cat de mul poate intarzia menstruatia dupa administrarea Postinor 2?
10 comentarii
0
10-12-2008, ora 22:36
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
si o sapt.depinde de organism..
0
15-02-2010, ora 20:04
al.ch.
Nu este medic/terapeut
al.ch.
Si eu am o intrebare legata de Postinor, mai precis de cele intalmplace dupa administrarea medicamentelor.Am sa relatez intamplarile cronologic
.Ultima mentruatie a inceput pe 2 Ianuarie si s-a incheiat pe 8 ianuarie. Am avut un contact sexual neprotejat in 9 Ianuarie 2010, iar in 10 Ianuarie la 16 ore de la contact am luat prima tableta de Postinor. La exact 12 ore, conform prospectului, mi-am administrat-o si pe cea de-a2a. La doua saptamani si jumatate de la administrare, a aparut o mica sangerare care a durat doua zile.Pe 6feb am facut un test de sarcina care a iesit negativ. Pe 8 februarie am fost la un control ginecologic; doamna doctor a spus ca am un endometru mai ingrosat si mi-a prescris un tratament de 5 zile cu orgametril. Am incheiat tratamentul acum doua zile iar astazi(15feb) am simtit sensibilitate in sani si niste dureri ascutite in zona pelviana si niste secretii mai abundente. Ce poate sa insemne asta ?
0
19-04-2010, ora 20:34
timepiece
Nu este medic/terapeut
timepiece
buna..va rog sa ma ajutati putin si pe mine cu un raspuns la nelamurirea mea..defapt e mai mult decat o nelamurire.
Pe data de 16 -spre 17(dimineata) luna asta am facut sex protejat. ( ! Tin a mentiona ca ciclul iimi trecuse cu cateva zile inainte, anume pe data de 16 !).
Am luat postinor2 la ora 10 prima pastila iar a 2-a la ora 13 pe data de 17. Am luat si postinor motivul fiind ca prietenul meu nu a mai facut de vreo 2 ani sex..imi era oarecum frica sa nu faca vreo gafa..si am spus sa fac asa ca e mai sigur.
Tin sa spun ca eu am mai luat postinor acum un an de zile.Pe data de 18, dimineata am facut iarasi sex protejat..a fost ok..nu sa spart niciodata prezervativul..
Treaba care ma ingrijoreaz aeste ca simptomele nu au fost ca prima data cand am luat postinor, anume, anul trecut cu sangerari..adica scurgeri, dureri destul de deranjante de ovare sau de sani..
Pe data de 17, seara am avut o senzatie de greata, dureri foarte usoare de ovare iar pe data de 19 dimineata am avut o scurgere alb transparenta , nicidecum sangerere cum ar trebui cred.Este necesara o sangerare propriu-zis? si totusi cred ca est ein regula cum am facut, nu? Nu vreau sa am probleme sau un copil de la varsta asta, Sunt constienta ca este destul de tare precum pastila de a 2 a zi si distruge organismul oarecum.Vreau doar sa-mi spun acareva ca e bine cum am facut..sau ca e rau..Nu am gasit mai nicaieri un raspuns referitor la intrebarea mea..anume, daca este in regula sa ai scuregere de genul asta sau daca este obligatoriu sa ai o menstruatie falsa..asta insemnand daca si -a facut efectul pastilele sau nu..
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
0
22-04-2010, ora 00:23
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
De obicei (dar nu intodeauna) cam la 6 sau 7 zile de la adminsitrarea Postinorului apare o sangerare mai abundenta decat simpla patare. Faptul ca uneori nu apare nu inseamna ca Postinor nu a functionat. De altfel, nici nu era necesar sa fie luat, fiind vorba de acte sexuale protejate.
0
29-04-2010, ora 18:32
timepiece
Nu este medic/terapeut
timepiece
Big problem..ok..totul bine si frumos, fara probleme, fara nimic.
Desigur ca totul a durat pana cand a inceput a ma durea stomacul si ficatul..am spus doar ca nu-i a bine si cred ca e de la postinor care si-a facut efectul precum pastila tare ce este..am si slabit vreo 2 kilograme.
Astazi m-am confruntat de 2 ori cu maxim 2 picaturi de sange ce mi-au curs dupa urinare..dupa ce m-am sters(cum indica igiena intima) si am vazut pe hartia igienica cheag de sange cu mucoasa -zici ca era gelatina.
Nu are cum sa fie de la postior cred, iar din cate tin minte, la postinor curge sange sange.si nu cheag de sange cu mucoasa.
Din cate stiu, in felul asta apare la boli cu transmitere sexuala sau infectii ori raceli..acum nu stiu sigur.
Este destul de ciudat fiindca nu m-am confruntat cu asa ceva.Am mai avut infectii si raceli insa fara pic de sange si asta ma sperie.Tin a preciza ca racelile si infectiile au fost tratate.
Cu ceea ce se intampla acum nu am absolut nici cea mai vaga idee de la ce poate fi.
0
29-04-2010, ora 18:47
timepiece
Nu este medic/terapeut
timepiece
Am avut 3 raceli maxim in toti anii astia am aproape (20 de ani) iar in legatura cu chegul de sange...
De la postior stiu ca sangele curge cam la 6-7 zile de la adiminstrare, exact cum mi-ati spus si dvs..
Eu nu am avut scurgeri de la postinor absolut deloc iar ca sa am acum dupa o saptamana, aproape 2..este prea mult timp.
In legatura cu durerile de ficat si de stomac este posibil sa fie si pe baza stresului daca nu ma insel..si zau de nu e posibil sa fie asa cum nu am stat prea bine cu nervii perioada asta
.Nu erau dureri grave ci mai mult..un fel de intepaturi nu prea dureroase dar bruste si cu senzatii ca si cum ti-ar fi foame..Acum nu prea mai am senzatiile astea asa accentuate insa pe la inceputul saptamanii asteia numai asa am tinut-o. Sper sa fie bine.
0
02-07-2010, ora 09:42
manuela01
Nu este medic/terapeut
manuela01
Buna fetelor. Am o mica problema. Am avut aseara contact sexual cu prietenul meu, iar prezervativul s-a rupt. In 2 ore am luat prima pastiluta de postinor 2. Problema ciudata este ca am impresia ca mi-a ramas pastila in gat. Am baut apa, am mancat niste paine dar nimic, tot am impresia ca sta acolo. Azi dimineata cand m-am trezit la fel. Ma gandesc ca este ceva in subconstientul meu, din cauza fricii unei sarcini, pentru ca pastiluta aia ar fi trebuit sa se dizolve, nu? Pe langa asta nu am absolut nici un efect din cele ce scrie pe prospect. Au trecut deja 9 ore de cand am luat prima pastila si nimic. Tin sa mentionez ca am mai luat postinor 2 acum cativa ani, iar atunci m-am confruntat cu mici reactii. Peste 3 ore va trebui sa iau cea de-a doua pastila. Mi-e cam teama.
Intrebarile mele sunt:
1.este posibil sa stea pastiluta in gat sau se dizolva?
2.este ok ca nu am nici o reactie adversa?
3.la cat timp de la contactul sexual se poate face un test de sarcina? (ultima zi de menstruatie a fost acum 6 -7 zile)
Multumesc.
O zi buna
0
11-12-2010, ora 17:03
Norela
Nu este medic/terapeut
Norela
Contactul sexual cu prietenul meu are loc intotdeauna neprotejat deoarece asa obisnuim.Eu nu folosesc anti-conceptionale pentru ca presimt ca ma voi ingrasa iar el nu poate folosi prezervativul pentru ca se irita, face alergie . Ultimul nostru contact sexual a avut loc acuma o saptaman si jumatate , insa nu a fost ca de obicei, el a avut senzatia ca trebuie sa ejaculeze, drept urmare a iesit , insa s-a dovedit ca a fost numai senzatia si atat, fara sperma ! Cand a observat ca nu are sperma, a intrat din nou iar dupa 2 minute cel mult iar a iesit, spunandu-mi ca i s-a lasat ! Cand l-am intrebat daca a ejaculat in mine, ( pentru ca nu am avut timp de reactie , sa imi dau seama ce s-a intamplat, a fost foarte repede) mi-a raspuns ca NU STIE ce sa imi spuna, chiar nu si-a dat seama. Bun, eu am stat, m-am gandit si am luat POSTINOR 2 la limita, dupa 71 de ore, iar a doua pastiluta am luat-o la un interval de 12 ore. Au trecut 7 zile si nu am avut absolut nici o pata de sange, nici o sangerare, nici reactii adverse. Prima intrebare : Este posibil ca baiatul sa nu isi dea seama ce se intampla - ejaculeaza, nu ejaculeaza ?(Avand in vedere ca exact dupa ce a intrat a doua oara, observand ca nu a ejaculat dupa cum simtea el , i s-a lasat. A doua intrebare : Daca NU sangerez absolut deloc nici intr-a opta zi dupa ce am luat POSTINOR 2 , este posibil sa raman insarcinata ? Repet am luat dupa 71 de ore. (Am mai luat odata anul trecut si am avut mestruatie dupa 3 zile.
Astept raspuns la ambele intrebari, multumesc
0
16-02-2011, ora 15:15
roxxana_90
Nu este medic/terapeut
roxxana_90
Am si eu o nelamurire legata de ce se intampla cu menstruatia dupa administrarea acestei pastile. Am luat aceasta pastila la 12 ore dupa contactul sexual neprotejat si pe a doua la 12 ore exact cum scrie pe prospect.Mie trebuia in mod normal sa-mi vina zilele astea dar nu stiu ce se intampla acum ca am luat postinorul.O sa-mi intarzie?Pt ca deja au trecut 35 de zile de la ultima menstruatie.Multumesc!
0
18-02-2011, ora 18:01
adyana
Nu este medic/terapeut
adyana
buna.am revenit cu o intrebare.va rog frumos: zilele trecute mentionam pe forum faptul ca nu avusesem pana acum acea sangerare in urma administrarii postinorului{care era luat d duminica 13 febr.}.astazi vineri tocmai mi-a pornit acea sangerare dar putina.ciclul menstrual lunar ar trebui sa apara in jurul datei d 2, 3 martie.
Puteti sa imi spuneti inafara d varianta d verificare prin testul de sarcina pentru a afla dk sunt insarcinata, care ar fi simptomele ce ar putea sa apara pt a sti acest lucru{sau dk mi-as putea da seama dupa orice altceva d acest lucru}multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: