Posibila fractura cu dislocare Lisfranc? Ce se mai poate face dupa 10 saptamani?

12-12-2015
Vasile Blaga
Nu este medic/terapeut
Vasile Blaga
Buna ziua,

In urma cu 10 saptamani am suferit o fractura a metatarsianului 2, cu o slaba deplasare. Medicul ortoped a spus ca exista o suprafata de contact mai mare sau egala cu 80%, asa ca nu este nevoie de interventie, oasele se vor consolida fara probleme. Mi-au fixat o atela ghipsata, pe care am schimbat-o pe o orteza fixa de glezna. Am facut o radiografie dupa 6 saptamani de la fractura, am scapat de orteza si am inceput sa umblu, incet si cate putin, avand u durere oarecare atat in talpa, cat si la incheietura gleznei (in partea superioara).
Diagnostic la externare - fracturaa osului metatarsian, fractura a cuneiformului, picior, durere la nivelul unui membru etc...

Dupa 10 saptamani de la intamplare inca mai am dureri in picior, in special la incheietura gleznei in partea superioara, si nu sunt in stare sa incarc piciorul cu adevarat. Toleranta mea la durere este foarte mare, cu toate astea mersul acum reprezinta o sarcina, nu mai este o simpla actiune. Mentionez ca la talpa am avut timp de aproximativ 6-8 saptamani o coloratura urata, iar in radiografie se observa un spatiu semnificativ intre metatars 1 si 2. Radiografia o puteti vedea miniaturizata in poza mea de profil, site-ul nepermitand upload de poze.

Intrebarile pe care le am sunt cuprinse in titlu: este o fractura cu dislocare Lisfranc si daca da, ce se mai poate face dupa 10 saptamani de la eveniment? Un alt specialist mi-a sugerat o interventie chirurgicala - placa, suruburi - care este opinia Dvs.?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Vasile Blaga
1 comentarii
0
14-12-2015, ora 11:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- v-as ruga sa-mi trimiteti toate radiografiile pe email;
- principial, la 10 saptamani nu se poate face mare lucru dpdv chirurgical, fracturile fiind deja consolidate;
- o fractura-luxatie tip Lisfranc necesita, pentru o evaluare fiabila, obligatoriu un computer-tomograf (nu RMN !!).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.