Posibila faringita ?!

22-12-2009
florian_m21
Nu este medic/terapeut
florian_m21
Buna ziua,

Am avut in urma cu 3 zile un fel de raceala la sinusuri, febra, secretie nazala vascoasa de culoare galbena inchis, nas infundat din prima zi de abia puteam sa dorm noaptea cateva ore si gatul ma ustura in partea de sus, spre sinusuri. A mai avut si mama mea ceva similar acum vreo luna si am zis sa iau acelasi tratament, antibiotic Ospen, NeoAngin de supt si cateva pliculete de coldrex.

Totul decurgea bine in ziua 2 m-am simtit mai bine ca in prima zi iar in ziua 3 deja incepusem sa respir mai bine gantul nu ma mai ustura totul era perfect, ziceam ca ziua urmatoare pot pleca si la servici. Dar totusi in seara aceea m-am gandit sa mananc o portocala ca imi era pofta. big mistake. Mi-a creeat o usturime de nedescris, in special in partea de jos a gantului la faringe asta aseara, usturime care nu a mai vrut sa dispara indiferent de cate ceaiuri, coldrex-uri si neoanginuri am luat. Am sperat ca poate imi trece peste noapte, si astazi abia mai pot vorbi si ma ustura ingrozitor, parca am ceva care mi-a ramas in gat.

Intrebarile mele, este posibil ca de la o portocala, avand ceva probleme cu gatul sa dea in faringita?
si Este ok sa continui tratamentul luat pana acum inca cateva zile, sau este nevoie sa ma vada un doctor?

Multumesc mult si sarbatori fericite :)
2 comentarii
0
22-12-2009, ora 15:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua,

Portocala poate irita foarte rău un faringe sensibil sau deja afectat. Evitaţi orice aliment care este acru, acid sau foarte dulce; vă pot crea şi indispoziţii gastrice, pe lângă cele locale din zona oro-faringo-laringiană (gură-faringe şi laringe)...aveţi nevoie de un consult oto-rino-laringologic; mergeţi la un medic orl-ist şi dânsul vă va ajuta cu siguranţă!

Toate cele bune şi sărbători fericite;)
P.S. Probleme cu stomacul aveţi? Un reflux gastro-esofagian vă poate afecta substanţial mucoasa faringo-laringiană şi poate determina acele usturimi îngrozitoare. Aţi avut vreodată reflux?


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
23-03-2010, ora 18:57
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
buna NICK se pare ca ma vei sfatuii si aici.de foarte multe luni am o durere de gat ingrozitoare si usturime..abia peste 3 saptamani sunt programata sa imi fac gastroscopia.am luat o saptamana cate 5 tablete de strepsils pe zi si nimik...am fost si la doctorul de familie mi-a dat ceva sa iau o saptamana pt stomac dar nu mi-a trecut.e drept ca am mancat multe portocale in ultima zi dar durerea mea este dinainte am dificultate la inghitit si tot timpul o mucoasa ciudata.iar dimineata ma trezesc ragusita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.