Posibil infectie dentara?!

29-03-2013
ant31
Nu este medic/terapeut
ant31
Buna seara!
Am 22 de ani si ma confrunt cu o problema extrem de neplacuta. Imi apare periodic un gust neplacut si urat mirositor in cavitatea bucala in partea dreapta a maxilarului ( persista o saptamana - doua, apoi dispare pentru alte doua saptamani -cu aproximatie- ). Am fost la control stomatologic unde mi s-a facut radiografie la 15, 16, 17 ( la doi dintre ei am obturatie de canal, la unul plomba metalica; in urma cu aproximativ 5 ani am avut o infectie la 15, atunci am simtit acelasi gust neplacut), examenul obiectiv nu a indicat nici modificare de mucoasa. Radiografia nu a indicat nici o infectie, decat prezenta molarului de minte in osul maxilar, departe de a erupe. Cateodata ma doare cand consum alimente reci sau fierbinti. Mi s-au facut analize de sange: hemoleucograma ( leucocite putin sub nivelul inferior al intervalului ), VSH ( normal ), fibrinogen ( normal ), frotiu periferic ( rare ovalocite si schizocite ). Nodulii limfatici cervicali din partea stanga sunt: unii mariti, altii mici ( rotunzi ), bine palpabili, de consistenta moale, nedurerosi ( apare un usor disconfort atunci cand intorc capul de partea opusa ); un nodul limfatic supraclavicular stang mai mare in dimensiuni decat ceilalti. Mentionez ca imi spal dintii de cel putin doua ori pe zi ( dimineata si seara ) si de multe ori dupa fiecare masa. Folosesc ata dentara si apa de gura ( apa de gura - o data pe zi ). Nu simt acel gust mai profuz dimineata si nici in permanenta. Cateodata apare sub forma de pusee, alteori mai slab. Prezint aciditate gastrica crescuta dupa anumite alimente si cateodata simt acea aciditate si in esofag (probabil reflux gastro-esofagian), dar aceasta senzatie de acid nu precede aparitia gustului neplacut; mai mult decat atat aciditatea este prezenta si in perioadele in care nu simt acel gust si invers, acel gust il simt si in momentele in care nu simt aciditate in esofag. Sinuzita este exclusa. Am fost la doi medici stomatologi si nu s-a reusit sa mi se puna un diagnostic. Ce parere aveti? Ce alte analize as putea sa-mi fac?
Va multumesc frumos.
3 comentarii
0
29-03-2013, ora 22:45
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
propunere:
- analiza sange pt a exclude sau nu.helicobacter p.;
- analiza sange sau din scaun pt a vedea daca ai sau nu paraziti intestinali;
- pana atunci:..pt o perioada :
- renunta la produse lactate
- renunta la bauturi acidulate
- renunta la guma de mestecat
-renunta la apa de gura si CLATESTE-TI GURA (fara sa inghiti) cu ceai din musetel, iar la o cana pune o lingurita
de bicarbonat.
cele bune,
intrebare:
ai luat cumva ampicilina in ultima perioada?!?.
daca DA...asta da acea senzatie de amareala in gura..si chiar rau de tot.
0
02-04-2013, ora 20:04
ant31
Nu este medic/terapeut
ant31
Buna seara!
Infectie cu Helicobacter Pylori poate ca am. Imi este in plan sa-mi fac analiza pentru aceasta. Analiza de sange pentru paraziti mi-am facut. O sa-mi fac analiza din scaun. Cu toate acestea nu cred sa fie vreo problema a aparatului digestiv. Repet: simt ca acest gust mi se "descarca" din partea dreapta a maxilarului. Nu simt ca ar veni din nazofaringe sau hipofaringe. Lactate nu prea consum, insa apa minerala carbogazificata si guma de mestecat in exces. Ar putea guma de mestecat sa-mi afecteze flora bacteriana normala a cavitatii bucale? Pentru ca imi este cam greu sa renunt la acest obicei. O sa incerc cu ceai de musetel si bicarbonat. Antibiotice nu am luat deloc in ultimul timp, insa am luat destul de des Ibuprofen 200 mg ca analgezic si antiinflamator. Stiu ca afecteaza secretia de mucus la nivelul mucoasei gastrice, dar (din nou) nu cred ca acel gust este determinat de o afectiune a tractului digestiv. Ar trebui sa-mi fac un alt tip de radiografie decat cea retroalveolara periapicala? Ar putea exista o infectie in sinusul maxilar si o comunicare intre sinus si cavitatea bucala fara ca aceasta sa se fi vazut pe radiografia care mi s-a facut? Inca ceva: premolarul 15 si molarul 17 au o culoare gri.
Multumesc frumos pentru propuneri.
O seara frumoasa.
0
02-04-2013, ora 21:13
gygy7
Nu este medic/terapeut
gygy7
buna seara!Am probleme cu o masea de cateva luni, am luat si pastile dar degeaba!!Maseaua este rupta mai am doar un colt din ea, este umflata!!ce pastile sa iau??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul