Posibil inceput de hernie de disc sau chiar hernie de disc

21-01-2013
danut80
Nu este medic/terapeut
danut80
Buna ziua! Ma numesc Dan am 33 ani si 94 kg. Cu ceva ani in urma au inceput durerile de spate jos (lombara) si am inceput sa merg la medicul reumatolog. Am facut analizele ag HBS si ac antiHVC care au iesit negative, mi s-a dat un tratament cu sulfasalazine timp de 6 luni, dianostic presupus spondilita. Am urmat tratamentul cu sulfasalazina si niciun rezultat, durerile sunt tot mai mari. In luna noiembrie 2 saptamani am avut mana si piciorul drept amortite. Am hotarat sa fac un RMN pentru ca durerile de picior nu au cedat si iata rezultatul RMN-ului : 'IRM pelvis:Dg. Trimitere:
Mic chist subcondral pe versantul iliac al articulatiei sacro-iliace drepte, delimitat de minim edem osos subcondral. In rest, articulatiile sunt bine delimitate, cu spatiul articular pastrat.
Importante modificari la nivelul coloanei lombare prin hernii intrasomatice si protruzii discale posterioare distal de L2. Discopatie eroziva a unghiului vertebral anterior L4.
Concluzii: Posibil debut de sacroiliita. Recomandam control peste 6 luni.'
Rugamintea mea este sa imi spuneti parerea Dvs despre rezultatul RMN-ului.
Va multumesc!
2 comentarii
0
22-01-2013, ora 13:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
"am avut mana si piciorul drept amortite" evident amortire mainii nu poate provine de la coloana lombara, pentru acesta ar trebui un examen nurologic amanuntit
pentru RMN-ul lombar. rezultatul RMN-ului in sine nu reprezinta nimic, trebuie facuta un examen amanuntit la un neurochirurg, si daca rezultatul examenului coreleaza cu rezultatul RMN-ului atunci eventual trebuie facuta ceva (probabil tratament conzervativ)
multi au hernii de disc si protruzii discale (unii zic ca 20% din populatie) insa, o hernie nu trebuie sa provoace neaparat probleme neurologice, de acea nici nu le oparam pe toate
0
31-01-2013, ora 20:17
danut80
Nu este medic/terapeut
danut80
Buna ziua!
Revin cu un reziltat de la RMN coloana toraco-lombara :" Nu evidentiaza modificari patologice de semnal in madiva osoasa vertebrala.Fara reducerea inaltimii corpilor vertebrali. Fara osteofite marginale lombare. Fara rotatii in ax a coloanei. Modificari generative articulare interpofizare lombare inferioare. Degenerarea discurilor intervertebrale. Mici nodului Schmorl vertebrali toraco-lombari. Mici prolapsuri T9, L3, L4 cu atingerea cordonului medular T9 in dreapta, atingeri radiculare L3 dreapta, L4, L5 bilateral. Fara modificari de semnal in structura conului terminal medular. Fara formatiuni tumorale. Concluzie: Mici prolapsuri T9, L3, L4 cu atingerea medulara T9, atingeri radiculare L3 dreapta, L4, L5 bilateral. Modificari degenerative disco-vertebrale.
Rog opinie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: