Are intr-adevar polipi?

12-01-2011
sorinag
Nu este medic/terapeut
sorinag
Buna ziua,
Va rog, daca este posibil sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

Fetita mea de 9 ani vorbeste tare este ragusita si raceste frecvent . Am mers cu ea la un medic specialist. Dupa consultatie acesta ne-a spus ca nu aude bine pentru ca are polipi si din aceasta cauza si face frecvent larigite. Ni s-a mai spus ca ar trebui operata. Avem mari rezerve !!! Ce sfaturi ne puteti da, nu exista si o alta solutie sau
intr-adevar are polipi?
Multumesc mult
sg
75 comentarii 12 3 Înainte ›
0
12-01-2011, ora 21:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. polipii au ca simptom.. o respiratie proasta nazala, somn cu gura deschisa, sforait.
2 pentru a pune diagnosticul de laringita.. trebuie facuta o laringoscopie.. sa se stie clar.. daca este nuami inflamatie sau acolo mai cresc si ceva noduli pe coarda vocala
3. pentru auz.. se face audiograma si timpanograma ca sa se afle la ce nivel este afectat auzul.
cred ca cel mai corect este sa mergeti in clinica ORL.. cu internare..si dupa investigatii daca va fi cazul.. acolo vor face si interventia chirurgicala
0
24-01-2011, ora 12:20
Florentina Popa-Matei
Nu este medic/terapeut
Florentina Popa-Matei
Buna ziua,

am o fetita (4 ani si 6 luni) si de cateva luni ne confruntam cu o problema: mucozitati.
Daca la inceput le elimina dupa o cura de Coralgol sau alte picaturi nazale acum nu mai elimina nimic dar nasucul pare incarcat (spre seara o derajeaza, spune ca sunt mucisori uscati) si adesea se adude un zgomot ca si cum ar urca si cobora mucozitati dar cand suflam nu iese nimic.
Acum am fost la un control si recomandarea este operatia de polipi.
Inteleg ca in cazul polipilor respiratia se face mai mult pe gura insa ea respira pe nas. Poate fi vorba de polipi si in astfel de cazuri?!
Multumesc anticipat pentru raspuns.
0
25-01-2011, ora 08:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii sunt prezenti acolo de la nastere pana la 10-11 ani ( dela 6-7 ani..incep sa se retraga treptat)
ar ajuta mult in halatii cu uleiuri volatile ( eucalipt, lamaie ( Vivasan))
sau aparat de aerosoli care sa.l aveti acasa, spalaturi nazale cu acelas ceai
Aerius 1 lingurita seara la culcare 3 saptamani
colargol in pozitie culcat pe spate cate 3 pic la 8 ore 10 zile
0
18-06-2011, ora 04:12
niko31fan
Nu este medic/terapeut
niko31fan
buna ziua.fiti amabil am sora de 11 ani care are polipi si amigdalite totodata.sforaie si doarme cu gura deschisa tot timpul.deasemenea nu aude bine si asta mi s-a spus ca tot din cauza lor ar fi.as dori sa stiu daca i se poate face operatie cu laser deoarece pe viu nu se poate, deoarece lesina cand vede un ac.si unde anume am putea gasi un doctor in bacau, pt operatia cu laser.multumesc
0
18-06-2011, ora 16:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aveti nevoie de o internare in clinica ORL..unde se face anestezie totala
copilul o sa doarma si nu o sa simta nimic.
trebuie scosi si polipii si amgdalele
Parerea DVS despre Laser este total gresita..
copilul no sa stea oarecum cu gura deschisa 30 minute pentru aceasta operatie cu laser.. care la fel doare ca si cea clasica
operatia trebuie facura cu anestezie totala..la bacau sau iasi ( spit de copiii )
0
08-07-2011, ora 12:35
jasmine1983
Nu este medic/terapeut
jasmine1983
Buna ziua...Am un baietel de 3 ani jumatate si de aproximativ doi ani ( ca cand merge la cresa) raceste mereu si in special face amigdalita. Mai toti doctorii au spus ca are nevoie de o operatie de polipi.amigdalele.au spus ca depinde.daca se decongestioneaza suficient cat sa permita extractia polipilor...ar fi bine sa nu le scoatem deoarece dupa extractia polipilor nu se vor mai inflama atat de des. Mentionez ca respira foarte greu...sforaie noaptea.si vorbeste peltic.El poate pronunta corect toate literele...insa in momentul in care face o fraza o spune repede si sare din litere...( doctorii care l-au vazut au spus ca este tot din cauza polipilor). La analize i-a iesit atat in nas cat si in gat stafilococ auriu sensibil la gentamicina...am repetat analizele la 2 zile si nu a mai iesit nimic, insa ulterior a facut o bronsita si medicul i-a dat 10 zile injectabil gentamicina. As dori sa stiu si parerea dumneavoastra si daca dumneavoastra efectuati extirpari de polipi. Sunt originara din Pascani, mutata de 4 ani in Barlad si as vrea sa-l consultati si sa stiu si parearea dumneavoastra. Multumesc.
0
08-07-2011, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. va astept la un consult
o sa.mi fie mult mai usor sa Va dau un sfat concret dupa ce vad copilul...
Asa in linii generale.. cred ca ar fi bine si o rezectie partiala a amigdalelor in momentul cand se scot polipii
Odata ce se face anestezie totale.. e bine sa se faca ambele interventii in acelas timp)
0
16-07-2011, ora 21:38
irinatasala
Nu este medic/terapeut
irinatasala
buna seara!am o problema cu baietelul meu de 5 ani si 3 luni.de 2-3 luni are nasul infundat aproape in fiecare seara. am folosit picaturi pivalone dar nu in fiecare seara de teama sa nu dea dependenta.mentionez ca noaptea un sforait nu deranjant, ca un tors de pisica dar doarme cu gura deschisa.de asemeni are probleme de pronuntie a unor cuvinte mai lungi cred eu tot din cauza nasului infundat.am tot amanat consultul unui medic dar se pare ca acesta este urmatorul pas. dvs ce parere aveti?
0
16-07-2011, ora 23:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie vazul la ORL
0
17-07-2011, ora 12:09
slcs
Nu este medic/terapeut
slcs
Bună ziua Dl Doctor.Am şi eu o întrebare dacă puteţi să mă ajutaţi? Am o fată de 3 ani jumate, săptămăna aceasta joi seara am observat că are temperatura de 38, 5 grade iam dat paracetamol supozitoare a avut efect dar după 4 ore iarăşi avea aceaşi temperatură. A doua zi neam dus la doctor de unde am fost trimişi la ORL.Doctorul ne-a spus ca are Otită medie congestivă stăng.Tratament cu antibiotice Zinnat contol a doua zi.Fetiţa are tot timpul nasul înfundat, noaptea sforăie dar cănd suflă nasul nu iese nimic şi vorbeşte din nas.Adoua zi neam dus înapoi la domnul Doctor şi ne-a spus că are polipi şi trebuie operat.Aş dori să vă întreb dacă egzistă un tratament oentru a preveni operaţia..Aştept sfatul dumneavoastră. Vă mulţumesc.
0
17-07-2011, ora 20:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. se poate face un tratament de 10 ziel pentru micsorarae polipilor in volum...
1. ser.efedrinat 2-3 pic pentru desfiundat nasul
2 aspirat secretiile nazale
3 Colargol 2-3 pic la 8 ore
0
20-07-2011, ora 18:09
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
In atentia d-lui dr. Fluieraru

Buna ziua,
Am un baietel de 2 ani si 10 luni. Acum 6-7 sapatamini, a fost diagnosticat cu angina acuta si catar tubotimpanic in urma unui episod febril care a evoluat brusc, in citeva ore de la 37.8 la 39.5 cind a si convulsionat (febra nu ceda la antitermice gen nurofen, panadol, iar algocalminul administrat pe gurita a fost eliminat prin voma)
A primit antibiotic intravenos 10 zile(fortum si ampicilina), si alte 4 zile amoxacilina(sirop)
Vazint ca febra nu cedeaza m-am internat din nou, la 2 saptamini dupa debutul bolii pentru alte invstigatii (in Iasi)cind a fost diagnosticat din nou cu faringoamigdalita, motiv pentru care i s-a administrat din nou penicilina injectabil.
In momentul de fata ma confrunt cu o stare de subfebrilitate a copilului (temperatura rectala variaza in cursul zilei intre 37.8-38.2 fara a expune copilul la temperatura ambianta mai mare de 24 grade).Mentionez ca copilul transpira abudent in timpul somnului, lucru cu care nu m-am mai confruntat pina acum.
Aceasta stare de subfebrilitate se mentine numai pe parcurul zilei, pentru ca dupa ora 22 (cind copilul adoarme, temperatura nu depaseste 37 C). In momentul de fata, copilul nu are nici un simtom clar care sa puna un diagnostic: nu tuseste, este vesel, energic.iar hemoleucograma se incadreaza in valori normale(efectuata la Institutul de hematologie Bucuresti).Singurul motiv care ma ingrijoreaza este aceasta temperatura ridicata a copilului care se mentine de aprox.7 sapatamini, fara a indentifica cauza, cu atit mai mult cu cit copilul este diagnosticat deja cu sindrom convulsiv febril (a convulsionat de 2 ori, iar pragul convulsivant presupun ca a rams acum destul de scazut)), Trebuie sa mentionez ca d.p.v. bacteriologic (asa sustin analizele de singe facute), neurologic, copilul nu are nimic.Singurile analize modificate (sub valorile normale ) sint cele de imunitate (Ig G si Ig A).D.p.v. otic in momentul de fata copilul este ok (in urma confirmarii medicului ORL), de vegetatii adenoide nu se pune problema pentru ca copilul a fost operat acum 3 luni, iar amigdalele nu au ramas prea modificate ca aspect.Trebuie sa specific faptul ca un episod identic de angina acuta si catar tubotimpanic cu temperatura de 40 C (fara a convulsiona atunci) a mai avut copilul meu si acum 2 luni, numai ca simtomele (febra in special ) au cedat la numai 7 zile de la tratament (augumentin).Acum insa situatia ma ingrijoreaza in mod deosebit cu atit mai mult cu cit medicii (atit pediatri cit si ORL) nu au exprimat o opinie clara(ba e vorba de o alergie de la antibioticele administrate, de o febra generata de deficitul de imunoglobulina) cert este ca temperatura copilului nu cedeaza desi am urmat tratament in aceasta perioada (pentru alergie zyrtec, predinson ), iar pentru imunitate Luivac, Colostrum, FirstDefense.
Va rog, orice sugestie a dv. m-ar ajuta enorm, pentru ca mi se pare destul de ingrijoratoare aceasta situatie.
Va multumesc
0
20-07-2011, ora 19:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca Organismul copilului.. nu a eliminat din corp toate toxinele formate in urma administrarii medicamentelor..
este suficient sa puneti copilul pe un regim alimentar foarte strict din care sa excludeti dulciurile, colorantii artificiali, Eurile, fructele citrice., mezelurile
Mancarea trebuie sa fie simplu gatita fara condimente de magazin..
copilul trebuie hidratat corespunzator cu ceai de maces si de matasa de porumb.
multa apa plata.. si in 3 saptamani starea lucrurilor se normalizeaza..
0
25-07-2011, ora 12:50
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
In atentia d-lui dr. Fluieraru
Va multumesc mult atit pentru raspuns, cit si pentru promtitudinea lui.Am imbratisat recomandarea dv., si de doua zile am supus copilul la un regim strict, conform indicatiilor primite.
Acum revin cu o mare nelamurire.Acum 2 zile la propunerea unui medic ORL(caruia am omis sa-i mentionez faptul ca am operat copilul in luna martie de adenoidita) imi propune sa fac copilului o endoscopie nazala.Rezultatul a fost o surpriza neasteptata:cornete hipertrofice (sper sa nu fi retinut gresit) si muguri de polipi. Acum va intreb daca e posibil ca acesti muguri de polipi sa fi aparut intr-un timp atit de scurt de la operatie(copilul a fost operat sub control endoscopic, de catre un medic cu experienta in acest sens) sau care este cauza pentru care au recidivat atit de curind.Fac precizarea ca motivul pentru care m-am decis sa operez copilul a fost faptul ca facea frecvent otite (polipii operati nu erau atit de mari, iar copilul in afara epsioadelor de raceala avea o respiratie nazala aproape normala).
Mentionez ca din martie pina in prezent copilul a avut trei episode cu raceli, din care doua s-au soldat cu febra foarte mare( angina acuta si catar tubotimpanic.).
Va multumesc.
0
25-07-2011, ora 13:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii. sau vegetatiile adenoide.. sunt prezente in nasde la nastere.. cresc in volum pana la 5 ani si se retrag de la sine pana al 10-11 ani
deci orice interventie pana la 5 ani.. duce la recidiva polipilor
0
26-07-2011, ora 11:41
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
Va multumesc pentru raspuns.

Dar tot dezamagita am ramas de prezenta acestori muguri de polipi Nu speram sa recidiveze atit de curind(in numai 3-4 luni). Su poate ca e normal, nu stiu.Oricum, si dupa operatie otitele(catar tubotimpanic) au fost la fel de prezente ca si inainte.(in 3 luni au fost doua).
0
26-07-2011, ora 12:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. endoscopic.. acei muguri pot sa para mari.. din cauza ca endoscopul.. mareste mult imaginea...
asa ca nu mia fiti suparata
2 aveti grija de respiartia nazala
3 incalziti urechile in fiecre zi inainte de culcare cu saculete cu sare sau uscatorul de par si o sa evitati formarea altor otite
4 diagnosticul de otita.. trebuie confirmat numai la ORL.. nu acceptati asa diagnostic de la med. de familie
0
08-08-2011, ora 15:01
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
In atentia d-lui dr.V Fluieraru

Mi-as fi dorit ca verdictul de otita sa fi pus de medicul de familie.As fi crezut cu tarie ca se inseala.Dar nu a fost asa, medicul ORL a diagnosticat in acest sens, de fiecare data(cu atit mai mult, cu cit si audiograma efectuata a iesit la limita-chiar daca urmase medicatie cu antibiotice si antiinflamatorii).
Dar cel mai suspect mi se pare faptul ca copilul prezinta totusi o congestie ciudata nazala aproape in fiecare seara (nu grozav de suparatoare, dar totusi exista, se simte )si nu-i pot identifica cauza.O fi de vina oare, , recidiva adenoizilor" sau e vorba de inflamarea mucoasei nazale (asa am tradus eu notiunea de, , cornete hipertrofice" pe care mi- am insusit-o la endoscopia nazala efectuata copilului). Si apoi, copilul doarme mai mult cu gurita deschisa.
Mi-as dori sa rezolv cumva aceasta congestie nazala a copilului meu, ma dispera perspectiva apropiata a unei noi adenoidectomii.
M-ar ajuta mult sa-mi spuneti daca va gasesc zilnic la cabinetul dvs.si care este programul acolo (nu locuiesc prea departe de Pascani) Trebuie sa iau in calcul si un eventual consult la cabinetul dvs.
Va multumesc mult inca o data pentru raspunsurile primite
0
08-08-2011, ora 15:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. sunt zilnic la cab. in Pascani.
0744196583 pentru programare cu 1 -2 zile inainte, ca sa confirm ca sunt in localitate.
0
24-08-2011, ora 12:02
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
In atentia dr. V Fluieraru
Buna ziua,
Revin la dv. cu rugamintea de a-mi oferi un sfat de care am imperios nevoie.
Nu stiu ce sa fac cu congestia nazala(nocturna) a copilului(2 ani si 10 luni).Din acest motiv, copilul are un somn agitat(mai ales dupa miezul noptii), acuza dureri la nivelul sinusurilor, doarme cu gurita deschisa, iar cind trage aer insistent pe nas, se aude un zgomot destul de pronuntat.Nu suporta sa-i administrez nici un fel de picaturi nazale(apa de mare, colargol, nici macar ceai de musetel pentru a-i toaleta fosele nazale).
Amintesc ca copilul este deja operat de polipi acum 4-5 luni, iar aceste simtome devin din ce in ce mai persistente.
Este posibil oare ca dupa operatia de polipi, datorita anestezicului sa se fi declansat o rinita alergica?.Am fost deja la alergologie si mi s-a recomandat un test de citologie nazala pentru a-i masura numarul de eozinofile care sint prezente in frotiul nazal (sper sa fi retinut bine ce mi-a explicat medicul, pentru mine este o terminologie noua, eu nefiind in domeniu nici macar tangential)
Nu stiu cum sa administrez aceasta situatie.
0
24-08-2011, ora 12:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. copilul la 2 nai.. nu trebuie intrebat ce vrea
Este tinut de un adult.. in pozitie culcat.. si se administreaza picaturile in nas ( cateva minute de plans.. sunt mai putin nocive decat sa ajungeti iarasi la operatie pentru polipii care recidiveaza daca nu sunt corect tratati)
2 Va cumparati aparat de aerosoli si un aparat de salina..
si o sa faceti tratament cu aerosoli cat mi des posibil.. lucru care duce la o respiratie nazala buna
3 nu cred ca este alergic ( dar ar fi bine sa scoateti din aliementatie toate alimentele alergene( ou, capsuni, coloranti artificiali.., citricele...s.a)
0
25-08-2011, ora 13:26
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
Buna ziua,

Revin pentru lamuriri: aparat salin folosesc frecvent, pe linga acesta si purificator de aer(imaginindu-mi ca poate este vorba de o alergie la polen, praf, acarieni).
Dar pentru aerosoli ce solutie sa utilizez?
Pina acum, cind era racit (tusea si avea nasul congestionat) foloseam ACC, dexametazona, ser fiziologic
Dar acum, numai pentru decongestia nasului nu stiu ce sa folosesc. Mai puneam in aparatul de aerosoli apa de mare sau ceai de musetel, dar nu am vazut rezultate.Ma plingeam in postarea precedenta ca copilul nu suporta sa-i administrez picaturi nazale(apa de mare, colargol, sau chiar si ceai de musetel).Faceam referire la faptul ca atunci cind utilizez aceste picaturi, copilul acuza usturime la nivelul nasului, ca si cum mucoasa ar fi iritata.
Oricum, tin neaparat sa ajung cu copilul la dv. dar pina atunci trebuie sa fac ceva pentru a usura situatia
Va multumesc mult.
0
25-08-2011, ora 19:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in aparatul de aerosoli.. se pune
2-3 pic de ser Efedrinat ( sau alte picaturi vazoconstrictoare pentru nas)
si o solutie de ceai cald + 1-2 pic de ulei volatil de eucalipt, lamaie, busuioc..s.a.. peparat separat in pahar si de acooloo se ia cat e nevoie pentru aparatul de aerosoli
0
07-02-2012, ora 13:46
michaela ig
Nu este medic/terapeut
michaela ig
In atentia d-lui Dr. Flueraru
Buna ziua,

Baietelul meu de 3 ani, timp de citeva zile elimina (dimineata la trezire ) secretii nazale viscoase, galben-purulente amestecate cu singe..Mentionez ca pe timpul noptii are mai tot timpul nasul congestionat ( aceasta congestie se mentine de foarte mult timp, adica de peste un an, indiferent de anotimp), motiv care -i agita deseori somnul. Desi respiratia nazala este ingreunata, rareori respira bucal. Mentionez ca acum aproape un an, i s-a facut adenoidectomie, (din cauza otitelor frecvente), iar frotiul nazal efectuat in luna octombrie 2011 nu a indicat prezenta eozinofilelor.Chiar si dupa inlaturarea adenoizilor respiratia nu s-a inbunatatit simtitor. Acum nu stiu care este cauza atit a acestor secretii, cit si a congestiei nazale care mi se pare ca nu mai ia sfirsit, indiferent ce as face eu. Nu realizez unde este deficienta de ingrijire a copilului, pentru ca de mic i-am impus o alimentatie strict naturala, fara dulciuri, sau preparate din comert., atit eu, cit si sotul nu sintem fumatori, iar pentru inbunatatirea sanatatii lui, utilizez parca in zadar :aparat salin, umidificator (cind este necesar), aparat aerosoli, purificator de aer.. si lista ar putea continua. Desi i-am administrat tot felul de imunostimulatoare (de la cele homeopate si naturiste de lunga durata pina la vasta gama de vaccinuri-polimod, luivac, lantigen b, broncho-vaxom, prevenar) pot spune ca este un veritabil aspirator de virusi desi nu merge inca la gradinita.Problema e ca multe din viroze se complica bacterian, si ajungem la antibiotic cu o frecventa uluitoare.
Imi cer scuze ca am scris atit, dar am imperios nevoie de un sfat al dv., si va multumesc mult pentru un eventual raspuns. Daca nu ar fi fost inzapezit acum m-as fi incumetat sa ma prezint cu copilul pina la cabinetul dv., avind numai 80 km pina la Pascani.
0
07-02-2012, ora 16:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 in aparatul de aerosoli.. puneti
1 fiola de ACC + 1 fiola de vit C + 1/2 fiola de adrenalina + ceai cald cat e nevoie..
dupa aerosoli.. spalati nasul cu ceai de musetel + 1pic de ulei volatil de eucalipt
pe nasul curat administrati Colargol sau protargol.
totul de 3 -4 oripe zi
seara la culcare Aerius 1 lingurita 2.5 ml
0
08-02-2012, ora 00:01
mihaela chitic
Nu este medic/terapeut
mihaela chitic
Buna seara
Am un baietel de 5 ani si trei luni cu probleme frecvente ale cailor respiratorii.Anul trecut in decembrie a fost operat de polipi, pentru ca respira foarte greu, caile respiratorii fiind aproape complet obturate.Problema insa nu s-a rezolvat decat pe moment pentru ca, dupa un timp relativ scurt, cateva luni, respiratia a devenit iar din ce in ce mai greoaie si mi s-a recomandat reductie de amigdale, car erau foarte mari si in timpul somnului ii ingreunau respiratia normala.In octombrie 2010 i s-a facut operatie de reductie a amigdalelor.O perioada scurta a fost bine, apoi respiratia pe timpul noptii s-a inrautatit din nou.In plus face raceli frecvente iar ultima data a facut febra sub 38 de grade dar periodic.I-am administrat Biosept, antibiotic naturist, capsule si sirop, si Septilin cu care am ajuns deja la a patra luna de administrare, in plus medicul de familie a recomandat tantum verde, sirop de patlagina si trachisan pastile.Febra a trecut cateva zile, tuseste foarte putin, dar respiratia este foarte greoaie in continuare si acum a facut iar febra 37 cu 9.Are un somn foarte agitat si uneori cand respira foarte greu are miscari necontrolate din picioare.Asta se intampla doar in timpul somnului.Ziua nu se simte acest lucru dar e obosit, somnolent si si-a pierdut pofta de mancare.Mentionez ca este un copil suprapoderal, avand 30 de kg la 5 ani si 4 luni.Ce ma sfatuiti sa fac?Medicii au spus ca obezitatea este una din cauzele respiratiei greoaie dar el a fost mereu supraponderal iar problema cu respiratia a aparut doar de vreo doi ani.Nu doarme cu gura deschisa decat foarte rar si atrunci tot greu respira ca si cum ceva i-ar obtura caile respiratorii incat da senzatia de sufocare.Ce ar trebui sa fac sa aflu cauza reala a acestei probleme si cum se poate trata?
Va multumesc anticipat.
0
08-02-2012, ora 09:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este un copil supraponderal.. la care este dat peste cap Tot sistemul hormonal si de aici si digestie proasta si asimilare proasta a vitamninelor si mineralelor. mcu siguranta este ingreunata si eliminarea toxinelor din organism ce duce la o autointoxicatie cronica...
va recomand sa schimbati moduil de gandire si de alimentatie a copilului.
1. exclus total din aliemntatie
fructele citrice, bauturile acidulate si sucurile din comert ( contin acidul fosforic.. care se gaseste si in detergenti)
mezeluri, crenvursti.s.a produse din comert cacre contin coloranti artificiali, condimente si euri
2 redus drastic cantitatea de ciocolata, dulciuri.. fructe doar 3-4 pe zi ( acum se poate... mar, bostan copt, banane)
3. mancarea trebuie sa fie gatita acasa ( carnea preparata la cuptor sau tocata si se mananca NUMAI cu salata sau muraturi) . nu are voie carnea cu cartofi sau paste.
portia la masa este 1 parjoala sau o bucata de carne cat palma lui de mare
4 copiul tre sa aiba 4-5 mese pe zi.. cu cat se mananca mai des si cate putin.. cu atat se micsoreaza stomacul in volum. si organismul nu mai simte nevoia de a consuma mult !
este ceva de munca.. dar daca ii doriti bine copilulli.. aici e de corectat.. altfel o sa depinda toata viata de medici
cautati un nutritionist care sa va explice mai mult si mai concret ce aveti de facut
Pentru respiratia usoara pe noapte.. copilul NU tre sa manance cu 3-4 ore inainte de masa
faceti o plimbare de 30 minute inainte de culcare.. se bea putin lapte cald cu miere..si camera tre sa fie aerisita si nu mai mult de 22-23 grade
cautati farmacia naturii Bacau... au pernute cu plante pentru somn linistit.. copilul doarme cu ea.. face aromoterapiie si ii normalizeaza somnul si respiratia
ca si tratament ORL.. cautati o farmacie care prepara colargol sau protargol is faceti cate 10 zile pe luna tratament in nas.. care 3 pic la 8 ore
0
11-02-2012, ora 19:34
roxytudor
Nu este medic/terapeut
roxytudor
Buna seara ! D-le doctor Valeriu, multumim ca existati ! Sunteti un MARE OM ! Acum ceva timp va spuneam de fetita mea care avea pana la varsta de 6 ani otite nenumarate, hipoacuzie, catarototubar tip C, etc. V-am urmat sfaturile si ati avut dreptate ca hipoacuzia va trece treptat ca si restul problemelor ! Permiteti-mi sa va deranjez in legatura cu baietelul meu mai mare ( 13 ani) care nu mai reusim (fie iarna fie vara, indiferent de anotimp) sa-l scapam de secretii nazale foarte vascoase si de un verde cand mai intens cand mai putin intens ca si culoare. I-am facut de-a lungul timpului tratament cu salina de casa adica macinam sarea grunjoasa la robot si il puneam sa respire pe nas pulberea emanata, i-am facut exudat nazal aproape lunar si ca rezultat cand avea stafilococ, cand streptococ, cand nu avea nimic ! tratamentul cu antibiotic i s-a administrat conform antibiogramei de la momentul respectiv ! tin sa va mai spun ca in urma unei radiologii a fost diagnosticat si cu sinuzita sinusala stanga ! (ca un amanunt baietelul meu sufera si de psoriazis vulgar si unghial ) Inca o data va multumesc si de aici din Bucuresti va aduc la cunostinta ca aveti deja oameni pentru care contati ! Multa, multa sanatate !
0
11-02-2012, ora 22:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se impune un consult la Stomatologf.. de vazut adca acea sinuzita nu are legatura cu infectie dentara de pe maxilar stanga susu ( sub sinus )
o internare in clinica ORL ( spital Elias dr Bucan Loredana )
posibil necesitatea unor punctii sinusale...
0
25-03-2012, ora 22:43
izzyisback21
Nu este medic/terapeut
izzyisback21
Buna seara, am si eu o sora de 4 ani si 10 luni si i-au fost scosi polipii cu o saptamana in urma, inca doarme cu gura deschisa si sforaie, este normal ? Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  • SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali
  •