In ultimul timp prezint simptome ale polinevritei

16-10-2014
Quing
Nu este medic/terapeut
Quing
Buna seara! In ultimul timp prezint simptome ale polinevritei(senzatii neplacute, ca furnicaturile sau piscaturile, simtite pe piele). Simt senzatii de furnicaturi si o senzatie aiurea la atingere.Imi simt mainele ca atunci cand te lovesti in nervii de la cot. De altfel am si mainile reci. Simptomatologia se raspandeste si la picioare.
La analize mi-a iesit o anemie macrocitara, chelita.
Am gastrita atrofica si hipotiroidie. Iau eutirox, ulei de catina 900mg, complex alfalfa(Hofigal, supliment alimentar), pentoxi retard, ginko biloba, fier biologic(de cateva zile). De cand am inceput sa iau pentoxi retard mainile au inceput sa se incalzeasca la suprafata, dar in interior le simt reci si simt aceeasi senzatie frustranta de 'bruiaj'
Ce as putea sa fac? Mi-e frica sa nu se raspandeasca la intreg organismul. Va rog raspundeti repede.
4 comentarii
0
20-10-2014, ora 19:21
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Daca la analize a iesit anemie macrocitara s-ar putea ca asta sa fie cauza amortelilor. Trebuie sa mergeti la un medic hematolog sa vedeti daca nu e necesar un tratament de substitutie cu vitamina B12 si acid folic, mai ales daca aveti si gastrita atrofica (de fapt cine v-a pus acest diagnostic? ati facut endoscopie?). De asemenea sunt utile si celelalte vitamine din grup B, adica B1 si B6. Si acidum tiocticum (Thiossen). Sanatate!
0
21-10-2014, ora 17:30
Quing
Nu este medic/terapeut
Quing
Da, gastrita atrofica a fost confirmata in urma unei endoscopii.
Am inceput substitutia vitaminei B12 prin ijectii intramusculare, dar deocamdata starea nu se amelioreaza, ba chiar simptomele evolueaza in rau (la maini senzatia de 'bruiaj' ajunge spre umar, iar la picioare, aproape de genunchi si imi incetineste mersul).
0
05-11-2014, ora 21:19
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Trebuie sa mergeti la un neurolog sa va consulte. Încetinirea mersului nu face parte din tabloul clinic al polineuropatiei, dar poate fi altceva daca intradevar constata medicul ca miscarile sunt incetinite. Nu stiu nici macar cati ani aveti. Trebuie sa va vada un specialist fata in fata.
0
07-10-2015, ora 21:21
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Ati efectuat examen neurologic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: