Poliartrita reumatoida forma seronegativa

21-11-2011
mihaescuflorin
Nu este medic/terapeut
mihaescuflorin
Salut ! Am 41 de ani si de cateva luni am fost diagnostricat cu poliatrtrita reumatoida forma seronegativa. Am consultat mai multi medici, parerea lor a fost aproximativ aceiasi. Dupa multe analize efectuate la o clinica medicala unde am stat internat mi sa prescris urmatorul tratament : Predninson cp 5 mg / zi 5-5-0 timp de o luna, calciu + D3 2x 1cp / zi, maalox 3x 1cp / zi.Dupa o luna de tratament (timp in care m-am simtit mai bine) durerile au incepu sa reapara mai puternic la extremitatile mainilor si picioarelor. Va rog sa imi spuneti daca tratamentul are efecte secundare, daca pot sa mai continui o luna. In caz contrar va rog sa-mi recomandati alt medicament in locul predninsonului cu efecte asemanatoare.
VA MULTUMESC PT RASPUNSURI!
19 comentarii
0
21-11-2011, ora 18:04
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai cumva sinuzita, te doare in gat sau urinezi cu probleme?
0
21-11-2011, ora 18:12
mihaescuflorin
Nu este medic/terapeut
mihaescuflorin
Nu nimic din toate astea
0
21-11-2011, ora 18:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Analize la sange ti-ai facut? Ai lipsa de fier, leucocite peste 5000 sau sub 4000?
Am pus aceste intrebari ca sa vad daca poate fi o infectie, c
Ar trebui facute analize mai amanuntite. Este posibil sa fie ceva de origine imunologica.
Nu te trata singur ca poti face mai mult rau.
Mergi la medic.
0
21-11-2011, ora 18:32
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Citeste pe net despre - sindrom Sjögren - si vezi daca ai simptome asemanatoare.
0
21-11-2011, ora 18:50
mihaescuflorin
Nu este medic/terapeut
mihaescuflorin
La internare la clinica mi-sau facut toate analizele. Doctorii au stabilit o poliartrita reumatoida forma seronegativa. Am stat sub investigatiile lor 10 zile. Acesta a fost tratamentul prescris.
0
21-11-2011, ora 20:12
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pe biletul de externare trebuie sa scrie rezultatul analizelor efectuate.
Uita-te si scrie aici - hemoleucograma, urocultura, sau macar sumar de urina, ASLO, si ce au mai facut..
Cu digestia stai bine? Ai gaze, diaree sau constipatie?
0
22-11-2011, ora 16:17
mihaescuflorin
Nu este medic/terapeut
mihaescuflorin
iata cateva din analizele date: VDRL- negativ ac anti C Tranhomatis, HIV, AgHBs, AC-HCV toate negative. S-au efectuat imuno ELFO, Ac antinucleari, anti CCP-negative ACID URIC=5, 8mg /dl, FACTOR REUMATOID sab 8 UI/ml, ASLO sub 200 UI/ml FIBRINOGEN = 6, 3G/l si multe altele.
0
23-11-2011, ora 16:04
ilona67
Nu este medic/terapeut
ilona67
Dl.Florin
Cum aveti VSH, PRC, radiografii articulatii?
Articulatiile dvs. sant doar dureroase sau si umflate?
Tratamentul pe care vi l-au dat pare in bataie de joc, sa zica ca si-au facut treaba. Nu va suparati.
Poate ar trebui sa va mai vada si alt reumatolog mai bun.
La mine a durat vreo jumatate de an sa se hotarasca la un diagnostic.
Va doresc sanatate.
0
21-02-2012, ora 20:02
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Va rog spuneti-mi si mie un medic bun, mamei mele i s-a pus prima data diagnosticul de poliartrita reumatoida seronegativa, alt medic a spus lupus, altul churg-strauss...nu mai stim ce e, nu ar trebui sa fie niste analize care sa diferentieze o boala de alta, Va rog ajutati-ma cu un sfat!!!
0
22-02-2012, ora 13:10
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ce varsta are mama ta, ce greutate si ce anume o supara. Ce articulatii si cum se manifesta?
La degete, sold sau genunchi - o doare, mai are nasul infundat, o doare gatul, are probleme la urinat (de ex, nu se poate tine bine si se scapa), probleme digestive, etc.
Este cel mai simplu sa i se spuna cuiva ca are artrita, dar poate durerile articulare sunt provocate de altceva, iar din cauza varstei si poate a greutatii mai mari, bineanteles ca se "rod" articulatiile deja iritate.
0
24-02-2012, ora 11:56
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Mama are 55 ani, ogreutate de 75 kg.totul a inceput cu o amorteala a catorva degete apoi cu dureri ale articulatiilor de la maini, acum o supara si incheieturile de la picioare se umfla o mai dor soldurile uneori si se umfla tare la fata in regiunea ploapelor asta mai ales dupa ce a terminat trat cu medrol si plaquenil pe care la luat timp de 6 luni fara prea multe rezultate, degetele de la maini sunt amortite in continuare si si-a pierdut si puterea (nici un capac de la o sticla nu-l poate desface).Analizele sunt relativ bune, fibrinogenul, crp, vsh sunt in limite normale.Acum i s-a prescris arava dar ne e cam frica de acest medicament la cate am citit pe prospect.Suntem intr-o mare dilema...
0
24-02-2012, ora 14:17
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Roxyca, nu mai pierdeeti vremea nici o secunda. Mergeti la Lyme diagnostic si faceti toate testele pentru borelia si coinfectii.
Si eu am fost la fel si m-am chinuit aproape doi ani pana sa gasesc un diagnostic cert.
Toate medicamentele de poliartrita/ lupus sunt contraindicate si ii pot face mamei tale mai mult rau
si o sa se recupereze apoi mai greu.
Trebuie sa faceti un efort sa ajungeti la Bucuresti pentru analizele de borrelia, mycoplasma si coinfectii
iar apoi sa reconsiderati alte variante. Toate simptomele pe care le descrii sunt specifice artroborreliozei, infectie cu borelia afzelii, de regula. Sa nu faceti analize la alte laboratoare si sa nu va lasati influentate de medicii care spun ca nu are rost sa faceti aceste analize daca nu a fost muscata de capusa.
Cei mai multi oameni au aceasta boala chiar daca nu se stiu muscati de capusa Aceste analize va pot da un raspuns si posibilitatea unui tratament corect astfel incat mama ta sa fie salvata.

Iti las nr. meu de tel in privat. Daca vrei sa ma suni sa-ti spun mai multe. Pentru a vedea mesajul privat apasa pe
' modificati profilul dvs. '
0
04-04-2012, ora 21:43
claudia-maria
Nu este medic/terapeut
claudia-maria
buna seara! mama mea a fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida tip 2 seronegativa. de 1 an de zile urmeaza un tratament cu Mtx comprese, Medrol, plaqenil, si antiinflmatorii. de 1 luna medicul i-a presris mtx injectabil, dupa care se simte foarte, foarte rau. este decisa sa renunte la tratament si sa incerce sa isi faca o biorezonanta magnetica. credeti ca asa o sa ii fie mai bine? si sa urmeze un tratament naturist! ajutati=ma va roggg!
0
04-04-2012, ora 22:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Decizia de a renunta la tratamentul de fond va avea drept consecinta distrugerea rapida, masiva si definitiva a articulatiilor.
Nu exista o alternativa reala la tratamentul de fond.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-04-2012, ora 11:47
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Claudia -Maria, va sugerez ca poliartrita reumatoida seronegativa NU EXISTA. Acest termen reflecta neputinta sistemului medical de a diagnostica o boala infectioasa cu manifestari osteo articulare, in speta o artroborrrelioza.
Aveti 100 % sanse ca mama sa se VINDECE cu tratament antibiotic + naturist, combinat, sustinut.
Conditia este sa nu mai mergeti la reumatologie si sa faceti un efort sa diagnosticati corect boala. Deja ati facut un mare rau cu folosirea MTX pe termen atat de lung.
Intelegeti ca sistemul medical actual e neputincios in fata acestei maladii si nu stie de unde s-o apuce, in general tratamentul facand mai mult rau decat bine.
Faceti cumva sa ajungeti in Bucuresti la fundeni la parazitologie sau la centrul Lyme dyagnostic
pentru a face toate analizele de paraziti, borrelia, micoplasma si restul coinfectiilor.
Multi dintre noi am facut asa si am gasit un tratament corect pentru asazisa poliartrita seronegativa.
Daca va decideti sa faceti aceste analize in vederea obtinerii unui trat. eficient, va voi da alte detalii in privat.

sanatate multa va doresc
0
05-04-2012, ora 18:38
DiaP
Nu este medic/terapeut
DiaP
Buna ziua,

Citesc acest forum din primavara anului trecut. Doresc sa ii felicit si sa le multumesc celor care gazduiesc acest minunat forum, cat si celor care isi fac timp sa-si impartaseasca experientele in acest "taifas virtual al sufletelor". Pacat insa ca nu exista o deschidere si o "aplecare" asupra acestor triste experiente si din partea medicilor nostri reumatologi. Nu vreau sa continui in acest sens, pentru ca nu as face decat sa repet ce dvs. incercati sa transmiteti de atata timp.

Succint, o sa incerc sa va spun povestea mea si a mamei mele.

Povestea mamei:
In anul 2003, mama mea a fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida seropozitiva stadiul II, la spitalul Cantacuzino/ Bucuresti. Ca tratament de fond, i-au administrat METROTREXAT, dar pentru ca in scurt timp i-a aparut un nodul pulmonar, i-au schimbat tratamentul cu IMURAN. Cu acesta starea ei s-a inrautatit si au trecut-o, din nou, pe metretrexat, intai pastile, apoi injectabil (datorita lipsei pastilelor din farmacii). Desi se simtea bine cu metrotrexat, in acest moment ii este administrat ARAVA, deoarece anul trecut a avut o hipertensiune pulmonara severa si insuficienta respiratorie prin pneumopatie acuta, desi nodulul pulmonar de natura reumatoida nu evoluase (Doamne ajuta!). Mentionez ca in 2006 a suferit si o operatie de defect septal atrial (defect din nastere, dar descoperit abia la varsta de 53 de ani!!). Dar sa ma intorc la tratamentul actual de poliatrita: in acest moment ia Arava, LIV 52 si SILIVIT/ silimarina (lunar, consecutiv), SPIRIVA (pentru nodulul pulmonar), catina, sfecla rosie, omega 3 si un regim alimentar specific bolnavilor cardiaci. In linii mari, starea ei este una buna.

Povestea mea e putin mai lunga, sper sa nu va plictiseasca, cred ca anumite detalii apartin poate unui alt forum, dar incerc sa va descriu cat mai fidel simptomele mele, pentru ca nici un medic nu a reusit sa-mi puna un diagnostic clar, desi am consultat 3 reumatologi.

Din 1976 pana in 2002, am avut o viata cat se poate de normala, tranzitata de cateva raceli, bolile copilariei, o operatie de apendicita, vreo 2 carii :) si... cam atat. In 2002, dupa finalizarea studiilor, m-am angajat "new entry" intr-o multinationala si traiectoria ascendenta a carierie mele a fost invers proportionala cu cea a sanatatii. Asa a debutat "distractia": stres, stres si iar stres, mancam cand imi aminteam, uneori luam doar o masa din cele trei principale pe zi, oboseala maxima, in mare parte a timpului prizoniera intr-un birou, in fata unui calculator. Cam asa s-au scurs vreo 6 ani.

Ca o retrospectiva generica a starii mele de sanatate, in toti acesti 6 ani:
aproape ca nu am racit, ceea ce ma facea sa cred ca am un sistem imunitar "beton";
probleme serioase cu bila: in 2006-2008, ajunsesem sa vars aproape in fiecare seara (criza debuta cu o migrena puternica, cu dureri de ochi si ma linisteam doar dupa ce varsam). Dar am ajuns la un medic minunat, prof.dr. Diculescu/ Spitalul Fundeni, care a stiut sa ma diagnosticheze si sa-mi administreze un tratament potrivit, astfel incat nu am mai avut nici o criza de ceva vreme;
cred ca in acesti 6 ani, m-au durut degetele de la maini, uneori simteam ca-mi intepenesc, dar credeam ca este un efect al "butonatului 24h/24h al calculatorului";
uneori, din cauza oboselii, ma dureau maxilarele, o senzatia ciudata de inclestare.

In anul 2008, am nascut un baietel, prin procedeu traditional/ "pe cale naturala", desi eu intentionam, cu acordul medicului obstretician, sa nasc cu anestezie peridurala, la spitalul CFR 2/ Bucuresti. Nasterea a fost una foarte, foarte dificila: mi s-au rupt membranele pe la orele 2, intr-o sambata de septembrie, dar d-na dr. obstretician cu care trebuia sa nasc - ghinion! - era plecata la un congres. Pentru ca a anuntat ca se intoarce duminica dimineata, medicul de garda din aceea noapte a refuzat sa intervina. Asadar, mi-am petrecut noaptea cu doua moase, in niste dureri groaznice, care imi recomandau (citez: "stai pe WC si incearca sa te scremi, ca atunci cand faci treaba mare". N-as generaliza, dar cam astea sunt metodele de nastere in spitalele din Romania timpurilor noastre!), pana spre dimineata, cand mi-au facut o injectie cu mialgin in zona abdominala, subcutanat (la momentul ala habar n-aveam ca acela era un adjuvant al anesteziei generale, administrat, probabil, cu intentia de a incetini nasterea, pana la sosirea medicului meu). Pe scurt, am nascut pe la orele 9 dimineata, cu dna dr. intoarsa mai desteapta de la conferinta, intr-un salon in care toti medicii din spital, cu pupilele dilatate de senzationalul situatiei, faceau probabil brainstorming-ul "studiului de caz". Baiatelul meu a luat 6 (cu indulgenta) scor APGAR. Desi dpdv emotional nu cred ca o sa mai recuperez niciodata, dpdv fizic am crezut ca m-am recuperat aproape in totalitate (stiam ca am ramas in urma acestei nasteri cu niste probleme ginecologice de rezolvat). Insa la vreun an de la nastere, a inceput sa ma doara foarte tare spatele (am crezut ca din cauza greutatii copilului) si soldurile (am crezut ca sunt sechele reminiscente de la nastere). In vara anului 2009, in urma unei expuneri solare in orele nepermise (14.00-16.00), am simtit dureri profunde la cotul drept. Paste o saptamana durerea, s-a mutat la cotul stang. Nu am facut mare caz, am crezut ca este tot din cauza greutatii copilului (recunosc ca l-am cam "cocolosit" pe pitic). In primavara 2010, a inceput sa ma doara un genunchi destul de tare si, in acel moment, m-am hotarat sa ma duc la medic. Stiind ca in sistemul de stat trebuie sa ai destul de mult timp liber ca sa astepti pe la cozile medicilor, am inceput investigatiile atat intr-o prestigioasa clinica privata, cat si intr-un cabinet individual al unui dr. cu un CV cat un pomelnic. Dupa cateva consultatii, analize de sange si 3 radiografii au reiesit urmatoarele:
ANA pozitiv (la doua determinari distincte);
ADN DS 65.2 UI/ml pozitiv | 25UI/ml (la repetare negativati)
Anti CCP negativ
FR negativ
Anti SM negativi
Anti RPN negativ
Anti HCV negativ
cele trei radiografii au iesit bine (articulatiile nu prezentau tumefactii)
leucopenie (rezultatul hemoleucogramei din aprilie 2011)
limfopenie (rezultatul hemoleucogramei din martie 2012)

Diagnosticul cabinetelor private: suspecta de lupus eritematos, cu recomandarea sa aprofundez investigatiile in sistemul de stat. Plecand de la aceste recomandari, am mers la spitalul Cantacuzino, la medicul mamei. Dupa o internare de o zi in ambulator, repetarea unor analize si o consultatie facuta de un medic rezident, diagnosticul a fost colagenoza in observatie, lombalgie cronica acutizata, probabil discopatica. Recomandarea a fost sa revin la 2 luni, timp in care sa urmez tratament cu AINS.

Din aprilie 2011, nu am mai mers la nici un medic (baietelul a fost mai mult racit in acest ultim an, datorita intrarii lui in colectivitate). Cred insa ca "boala mea" a evoluat, pentru ca in februarie, anul acesta, am intepenit pentru ~ 24 de ore: dureri insuportabile la articulatiile mari (genunchi, umeri, solduri, coate, coloana), dar si febra musculara. In acest inceput de aprilie, durerea a revenit, dar si la articulatiile mici: degetele de la maini si picioare, in talpa (in partea de sus), o oboseala inexplicabila si o usoara depresie, probabil/ sper de la astenia de primavara.

As vrea sa reiau firul investigatiilor, dar nu stiu de unde sa incep. Din ultimile postari de pe forum, se pare ca borrelia e la mare cautare :). Luna aceasta m-am programat la dr. Pavel Chirila, medic homeopat Naturalia. Am inteles ca este foarte bun.

Stie cineva mai multe despre energiile pozitive si negative in feng shui? Se pare ca anumite boli pot sa apara datorita unor energii negative din casa/ birou etc. (vezi emisiunea din 03.04.2012 a Simonei Balanescu): http://www.antena2.ro/emisiuni/traieste-sanatos
http://www.fengshui-bp.ro/home.html

Pentru Irina Toma: Ce ma sfatuiesti sa fac, draga Irina (sper ca-mi permiti sa te tutuiesc, dar am impresia ca te cunosc de multa vreme)?

Pentru A.Toni: Cum se mai simte sotia ta?

Va multumesc anticipat tuturor pentru raspuns/ recomandari. Multa sanatate!
0
08-04-2012, ora 15:35
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Draga Dia,
Sfatul pe care il am pentru tine e deja predictibil. Simptomatologia descrisa se afla in nomenclatoarele de simptome ale borreliozei.( downloadeza fisiere de aici pentru mai multa informare )
http://www.b-c-a.de/index.php?id=118L=1
primele analize ar trebui sa lle faci la parazitologie, sa vezi daca ai o infectie cu borrelia si ce coinfectii sunt asociate. In cazul in care iese pozitiva borrelia intri pe tratament, moment in care multe dintre simptome se vor ameliora simtitor. nu mai sta asa ca boala avanseza si poate face distructii grave, ireversibile.
Daca iesi negativ la borrelia % co, te orientezi apoi sprea alte investigatii dar eu iti spun mie'n suta ca nu va fi cazul

Analizele se fac la Fundeni, la Dr Gogoase- Paraziltologie
ceri elisa complet, inclusiv borrelia IgG si western blot desfasurat 17 proteine.
Apoi o sa trebuiasca sa vezi coinfectiile. Exista Lyme diagnostic undeva intre zona budapesta - tineretului
dar eu prefer la cab. veterinar ' pet home ' unde ies filmele mai clare si mult mai explicit
Acolo se face microscopie in camp intunecat si poti vedea parazitii direct in sange, Ai putea incepe direct cu microscopia ca acoolo se vad si borreliile cum colcaie si se vad si coinfectiile.
Apoi cu microscopia in mana mergi la dr. Rosca si dansa te va indruma mai departe ce investigatii sa mai faci.
Ai putea incerca si la Dr. Markus, avand in vedere ca esti suspicionata de colagenoza. Si dansul lucreaza cu niste protocole eficiente pe baza de antibiotice, cu mare succes.
In orice caz, ar fi util sa faci miscroscopia si analizele de care ti-am spus pentru ca orice medic la care mergi
sa aiba un punct de plecare..
0
08-04-2012, ora 16:06
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
.. si daca mergi sa faci aceste analize ia-o si pe mama cu tine. Noi toti cei care avem asa zise boli autoimune, ne-am gasit infectati cu borrelia si coinfectii atat noi cat si toata familia, de unde putem trage concluzia ca aceste boli nu-s cum crede lumea, transmise genetic ci infectiile impricinate cu boala sunt pur si simplu contagioase, caz in care ne trezim cu mai multe persoane din aceeasi familie infectate. Exista studii care arata ca borrelii exista pana si in saliva, deci. e de ajuns sa bei cu acelasi pahar sau cine stie ce alte treburi ca sa te contaminezi unu' de la altu', apoi, depinde de rezistenta fiecaruia sa dezvolte boala mai devreme sau mai tarziu sau poate niciodata.
De regula in perioadele incarcate de stres asemenea boli se declanseaza. E usor de aflat de ce.
Mecanismele prin care stresul influenteaza sis. imunitar sunt descrise pe larg prin multe mijloace de informare.

te rog sa ne tii la curent cu ce-ai facut, aici, sau sa-mi scrii pe mailul de la yahoo la adresa mir.demir
sanatate !
0
08-04-2012, ora 18:03
DiaP
Nu este medic/terapeut
DiaP
Buna Irina,

Multumesc tare mult pentru sfatul tau. Saptamana viitoare voi incepe investigatiile. Te tin la curent.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.