Poate e vorba despre o menstruatie falsa ? Rog un medic

21-07-2012
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
Buna ziua,

as dori sa va intreb urmatorul lucru: in cazul in care menstruatia mea in primele 2-3 zile a fost destul de abundenta, nu foarte, dar curgea, iar dupa cele 2-3 zile a inceput sa curga mai putin decat atunci, este riscul de a fi menstruatie peste sarcina ? Nu au fost sangerarile de culoare inchisa, a fost de un rosu aprins; pur si simplu simteam cum curge- in comentele cand curgea si cand mergeam la baie, se vedea in scoica cum eliminam ce eliminam- imi cer scuze pentru aceste explicatii deloc dragute, dar am vrut sa fiu cat se poate de explicita pt a primi un raspuns cat mai concret. Precizez ca toate contactele au fost facute protejat(cu prezervativ) si nu a ejaculat nici asa in interior. Dar orice contact sexual implicit atrage posibilitatea de a putea fi gravida, in functie de mai multi factori.
Va multumesc!
2 comentarii
0
21-07-2012, ora 12:23
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Sa incep prin a-ti spune ca nu o sa gasesti nicaieri in bibliografia medicala internationala o impartire a menstrelor functie de culoare sau de pauze de sangerare. Se considera un flux abundent atunci cand femeia schimba mai mult de 1 tampon pe ora sau pierde mai mult de 80 ml pe ciclu.
Atata timp cat ai un ciclu regulat nu consider ca trebuie sa-ti faci alte griji (mai ales avand in vedere ca folosesti prezervativ)
Normal ca nu pot sa-ti exclud o eventuala sarcina sau avort foarte timpuriu prin net.
Daca subiectul te preocupa atata de mult incat nu iti permite un somn linistit sugerez un test de sarcina.

Toate cele bune,


Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
21-07-2012, ora 13:33
lavinia l
Nu este medic/terapeut
lavinia l
este posibil sa fiu insarcinata?pe 1 mai am avut un contact sexual neprotejat, a doua zi-cam la 13-14 ore dupa am luat postinor(a doua pastila am luat-o la fix 12 ore dupa prima), tocmai se terminase menstruatia(26-30 mai).pe 21.05.a venit.a tinut 3 zile, nu a fost la fel de abundenta si au fost si niste pete maronii-dupa ce am luat pastila au aparut si efectele acestia--sanii mariti si durerosi-si tensiune la nivelul lor, oboseala, somnolenta.de obicei menstruaia dura 5-6 zile(cand eram mai streasata-4 zile).pe 20.06...din nou.3 zile si la fel..nu foarte abundent, cu intreruperi, cu f putine pete maronii..intre timp ma mai durea in partea stanga sau dreapta.sanii nu m-au mai durut(era simptomul care anunta de obicei).acum pe 19 a venit foarte abundent, ieri s-a oprit si azi sunt scurgeri maronii, iar dimineata m-a durut burta.
exista sanse foarte mari sa fiu insarcinata sau sa fie inca efectele postinorului?abia saptamana viitoare as putea sa ma duc la o control amanuntit...eventual ecografie sa vad daca este sarcina..am facut 2 teste de sarcina intre timp-pe 14 si pe 16 luna asta-amandoua negative..multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul