Poate avea doar un membru al familiei scabie?

16-01-2015
Babymic
Nu este medic/terapeut
Babymic
Buna ziua, de cateva luni ma supara niste iritatii la nivelul trunchiului, mananca ingrozitor si arat ca niste pete rosii. Am fost la dermatolog, mi-a dat un tratament pentru inceput pentru eczema, dar a luat in calcul si posibilitatea sa am scabie (la o prima vedere nu si-a putut da seama din cauza urmelor de scarpinare). Problema e ca eu le am de vreo 2 luni, dar nimeni din casa (sotul, copilul), nu au inca absolut nimic. Daca era scabie, nu trebuia sa o ia si ei? Din cate am inteles, este foarte contagioasa, chiar si in perioada de incubatie. Va multumesc pentru raspuns.
3 comentarii
0
17-01-2015, ora 17:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e neaparat necesar sa aiba toata lumea in casa scabie.
Poate avea si doar un membru din familie.
Mai mergeti o data la dermatolog, fara sa va scarpinati, sa determine clar ce aveti. Scabia lasa niste canale ca niste dare. Verificati daca puteti. + ca gasiti de multe ori cate doua bubite.
La scabie e necesara o igiena speciala a hainelor, lenjeriei etc.
Altfel nu trece.
0
17-01-2015, ora 17:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dar cand se da tratamentul pentru scabiei e recomandat ca si familia sa isi dea o data sau de doua ori cu acea crema, chiar daca nu prezinta nimic.

Sa dispara toate focarele din casa.

Va urez sa nu fie scabie.
0
19-01-2015, ora 16:14
Babymic
Nu este medic/terapeut
Babymic
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am fost la control, si mancarimea a cedat dupa 2 zile de tratament cu Dermovat, iar dupa a treia zi petele s-au retras vizibil, si nu sunt urme de canale deloc. Medicul a confirmat ca este vorba de o eczema, daca era scabie nu reactiona asa la un tratament cu steroizi topici :). Dansa a spus si ca totusi daca era o infectie cu scabie de mai bine de 2 luni trebuia sa o ia macar sotul, care doarme in acelasi pat cu mine. Se pare ca nu prea suntem imuni la ea, din pacate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: