Poate ajuta Homeopatia in tratarea eficienta a coloanei vertebrale?

03-02-2014
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Raspunsul este ca nu se poate da un verdict universal valabil in toate situatiile si trebuie discutat fiecare caz in parte. De cele mai multe ori ne confruntam cu mai multe tipuri de probleme, cu mai multe afectiuni ale coloanei, cum ar fi:
1) modificari de natura mecanica, ca de exemplu : ' stenoza constitutionala severa de canal spinal cervico-toraco-lombar ', " hernie de disc "˜ etc. Stenoza inseamna o ingustare severa a canalului in care se gaseste maduva spinarii, cu toate consecintele care decurg de aici. In cazul herniei de disc este vorba de o ruptura a inelului fibros care inconjoara discul intervertebral. Nucleul migreaza posterior sau postero-lateral in spatiul extradural. Acest lucru se poate intampla in zona cervicala sau lombo-sacrata de obicei. In zona lombo-sacrata migrarea posterioara poate duce la comprimarea maduvei sau a cozii de cal dand o simptomatologie complexa.
2) modificari de natura degenerativa care sunt procese de uzura a structurilor coloanei vertebrale cunoscute sub numele de spondiloze, care pot da simptome foarte suparatoare, dar care nu implica probleme de natura mecanica cum ar fi ingustari, compresiuni, deplasari de fragmente, blocaje etc
Si acum revin cu intrebarea: poate Homeopatia rezolva aceste probleme ale coloanei vertebrale ?
In cazul afectarilor de natura mecanica, mai ales daca sunt complexe si extinse, de multe ori nici neurochirurgia nu se angajeaza in rezolvarea completa a lor, cel mult in ameliorarea lor.
Am avut multe cazuri la cabinet cu pacienti operati de mai multe ori pe coloana si propusi la o noua operatie si care ingroziti de perspectiva unei noi interventii chirurgicale au apelat la tratamentul homeopat.
Deci aceste probleme mecanice, care sunt apanajul neurochirurgiei, nu le poate rezolva nici Homeopatia.
In cazul modificarilor de natura degenerativa insa, deci a spondilozelor, homeopatia are efecte foarte bune. Am tratat foarte multe cazuri de modificari degenerative ale coloanei, deci spondiloze in diferite grade de evolutie si am obtinut rezultate foarte bune, cu conditia ca pacientul sa aiba rabdarea necesara de a face tratamentul pana la capat. Acest lucru inseamna toata seria de tratament recomandata si repetarea ei dupa o anumita schema de tratament. Chiar si multe hernii de disc, chiar propuse la operatie, au raspuns foarte bine la tratamentul homeopat. Este nevoie de rabdare deoarece coloana, osul, cartilajul, au ritmul lor de refacere, de regenerare si nu le poti forta sa-si depaseasca acest ritm, orice ai face. Mentionez ca am aplicat si aplic tratamentul homeopat prin metoda mezoterapiei si daca e nevoie o combin si cu autohemoterapia.
Insa daca pacientul nu are rabdarea necesara, va abandona tratamentul si chiar va spune ca metoda nu e buna si va recomanda si altora sa nu o urmeze, cum de altfel ati vazut din anumite mesaje ca se intampla. Explicatia este aceasta: de multe ori pacientul vine in stadii foarte avansate ale bolii, de obicei asteapta pana nu mai poate si abia apoi merge la medic, apoi asteapta rezultate imediate, nu are rabdare si abandoneaza un tratament care daca ar fi dus pana la capat l-ar ajuta foarte mult.
In cazul in care avem probleme combinate, de natura mecanica si degenerativa, daca pacientul are rabdare si daca exista colaborarea necesara medic-pacient, se pot trata procesele degenerative ale coloanei si desi cele mecanice raman, poate simti o ameliorare substantiala a starii de sanatate. Dar, asa cum am mai spus, chiar si multe hernii de disc raspund foarte bine la tratament si nu mai e nevoie de operatie. Acolo unde nu sunt probleme de natura mecanica, sau acestea nu predomina, rezultatele pot fi si sunt foarte bune. Cu stima si respect :

dr Petre Muresan
3 comentarii
0
31-03-2018, ora 17:49
zina2
Nu este medic/terapeut
zina2
Iată că din nou am apelat la tratamentul Domnului Doctor PETRE MUREŞAN! Acum este vorba de o spondiloză care mi-a creat o stare de disconfort nemaipomenită... Nu mai puteam de durere... Şi am început tratamentul indicat de Domnul Doctor. Nu pot să exprim în cuvinte câte părţi din corp au fost tratate de Domnul Doctor (mâna - în stare extrem de gravă, genunchii, şoldul, faţa, spatele etc.) şi întotdeauna cu rezultate excelente! Ştiţi care este secretul? Să avem răbdare, să urmăm exact tratamentul indicat şi să aşteptăm efectele în timp! Minuni nu se pot face într-o zi... Nimic nu poate fi mai frumos decât să te simţi din nou bine având posibilitatea de a fi găsit un MEDIC PRICEPUT, SUFLETIST, ŞI CU MULTĂ RĂBDARE pentru noi, pacienţii! Toată stima şi recunoştinţa, o mare preţuire a ajutorului dat de Domnul Doctor PETRE MUREŞAN, la care merg ori de câte ori am probleme de sănătate. Şi întotdeauna rezultatele au fost minunate! Cu stimă şi mii de mulţumiri, prof. pensionar Zina 2
0
01-04-2018, ora 16:48
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va multumesc din inima pentru toate aprecierile. Va stau mereu la dispozitie, asa dupa cum stau la dispozitia tuturor celor care vor sa apeleze la tratamentele noastre.

dr Petre Muresan
0
23-06-2021, ora 08:58
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Homeopatia, acupunctura și osteopatia sunt metode excelente pentru tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale și a complicațiilor acestora, cum ar fi amețelile, vertijul, durerile de cap, scaderea atenției și a memoriei și stările marcate de oboseală. Noi le aplicăm cu mare succes. Nu au contraindicații și efecte secundare. Au o aplicabilitate foarte mare.

dr Petre Mureșan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  •