Pneumonie virala - faringoamigdalita acuta

28-09-2011
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
Am debutat cu o rinofaringita acuta. Am facut tratament cu Augumentin o saptamana, picaturi in nas si Nistatin. Dupa o saptamana am fost la control si ni s-a recomandat de medicul de familie o vizita la Ambulator Pediatrie deoarece i se parerea ca inca avem rosu in gat. Mentionez faptul ca, atunci cand ii ies fiului meu (are 1 an si 5 luni) doi dinti deodata TOTDEAUNA face rosu in gat. Aici ni s-a spus ca nu are nimic si ca sa continuam tratament pentru dinti cu Calgel, picaturi de nas si nistatin. Dupa 3 trei zile a debutat o febra de 39 grade care nu a cedat nicicum la Nurofen. Dimineata m-am prezentat la spital unde am ramas internati o saptamana. Am primit tratament intravenos cu Amoxicilina, sedinte de aerosoli cu adrenalina. Dupa 5 zile de tratament a debutat o varsatura urata. Diagnostic in urma radiografiei pulmonare: Pneumonie interstitiala. In ziua a 6 a de spitalizare a inceput si scaune urate consistent-apoase, unul pe zi-dimineata la trezire si unul normal peste zi. A aparut refuzul alimentatiei. A acceptat doar ceaiului si laptele fara lactoza. Dupa o saptamana am fost externati cu stare de externare:AMELIORAT. Am primit tratament acasa pe 3 zile:Augmentin 457, Enterolactis, Patlagina, Refflor, DNF inca 3 zile. In aceste 3 zile acasa ne-am confruntat cu varsaturi, cate 1 pe zi cu jet-cu mucozitati, lipsa poftei de mancare (manca doar lichide - ceai, lapte fara lactoza), scaun urat care prezenta asa ca niste atze, consistent -apos, bolboroseli ale stomacului (ca si cum ai avea un balon cu apa si tot timpul s-ar auzi apa cand te misti), lipsa poftei de mancare. Luni ne-am intors la control, i-am explicat medicului curant cele intamplate si ni s-a prescris Nyxum 3 zile si ni s-a spus ca aceste simptome vor mai dura inca 2 zile. Dupa 1 zi, varsaturile au incetat si am continuat regimul pentru stoparea scaunelor. Am tinut regim alimentar, am luat Smecta si inca o cura de Enterolactis 3 zile. DUpa 3 zile s-a oprit scaunul a devenit unul normal. Dar a reaparut febra, intre 38 - 38.2. Ne-am prezentat la ambulator la alt spital pentru investigatii si o alta parere, unde am ramas internati o zi pentru echilibrarea temperaturii. Am primit tratament cuPerfalgan IV si regim alimentar. Explorari diagnostice la externare: faringoamigdalita acuta. Ni s-a prescris Nurofen 3x3, 5 ml pe zi si LA NEVOIE, Ospen 400 3x3, 5 ml pe zi. Ce inseamna acel LA NEVOIE??? Ii dau sau nu? Intorsi acasa, am inceput administrarea de Nurofen si oscilam cu temperatura intre 37-38 grade. De mancat mananca, bea lichide, facem miscare (e foarte activ!!!!!). Dar ma ingrijoreaza febra care tot vrea sa urce. Ce e de facut? Ar trebui sa imi fac probleme??? Si cat sa mai astept? Multumesc.
1 comentarii
0
28-09-2011, ora 22:25
Asirisa
Nu este medic/terapeut
Asirisa
Of saracul copilas, cum este terminat cu medicamentele astea de niste doctori incompetenti.
Pneumonia (=aprindere la plamani) este urmarea directa a medicamentatiei care usuca plamanii.
Copilul deja este de natura focoasa, medicamentele acestea nu pot decat agrava aceasta stare.
Problemele aparute de la dintii s-ar putea reglementa usor si fara efecte adverse cu 1-2 remedii homeopate.
Tot ce are sunt urmarile medicamentelor luate, se da un medicament
nou pt. daunele aduse de medicamentul dinainte. Nu puteti sa mergeti la un medic homeopat ? Mergeti cat mai repede la un medic homeopat bun (spuneti ca este urgenta). Nurofenul este f. daunator si impiedica vindecarea.
Daca faceti ca medicii o sa aveti tot mai mult nevoie de ei si de medicamente. Cred ca ar trebui sa va luminati un pic. Sper sa va ajute aceste mesaj la auto-luminare. Un om inteligent nu are voie sa lase medicii sa faca ce vor cu copilul si in plus ar trebui sa stie ca TOATE medicamentele astea nu vindeca nimci ci doar suprima simptome si au efecte secundare. Oameni buni, cand va treziti la realitate ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •