Pneumonie interstitiala fara simptopme de tuse si febra

19-08-2013
dandan123
Nu este medic/terapeut
dandan123
Buna ziua. In ultima perioada am avut impresia ca am usoare senzatii de sufocare fara nici un alt simptom de tuse sau febra sau altceva. Ca urmare am fost la medic care dupa un consult usor nu mi s-a gasit nimic. Dupa care am facut niste analize de sange si o radiografie la plamani. Supriza a venit de la radiografia la plamani pe baza caruia doctorul mi-a pus un diagnostic de penumonie interstitiala si urmez un tratament cu antibiotice.
Cautand mai mult pe net am ajuns sa imi pun intrebarea daca exista frecvent pneumonii interstitiale fara simptomele pe care cred eu ca ar trebui sa le am (tuse, febra), si daca se poate confundata cu altceva ceva mult mai grav (de ex. am citi pe net ca unele canceruri de plamani pot fi confundate cu o pneumonie la radiografie)? Ar trebui dupa terminarea tratamentului sa mai fac o radiografie la plamani?
Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
19-08-2013, ora 11:18
dandan123
Nu este medic/terapeut
dandan123
Am uitat sa mentionez ca am varsta de 39 de ani. Actualmente nu fumez, am lasat fumatul acum 15 ani. Inainte de asta am fumat cam 7 ani.
0
19-08-2013, ora 16:53
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
faceti si o spirometrie pt a vedea functia plamanilor si pt a exclude un astm bronsic.
0
19-08-2013, ora 18:21
dandan123
Nu este medic/terapeut
dandan123
Buna ziua. Multumesc peuntru raspuns. Aceste simptome usoare de lipsa de aer le-am remarcat prima data acum un an. Spirometrie am facut acum 9 luni. Rezultatele au fost bune.
Considerati ca diagnosticul de pneumonie interstitiala in conditiile date poate fi gresit?
Multumesc anticipat.
0
22-08-2013, ora 17:52
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Desenul accentuat al interstitiului pulmonar este foarte des întâlnită. Acest lucru apare atunci când exista o infectie, inflamatie sau un volum crescut de lichide in circulatia pulmonara. Astfel poate fi o afectiune acuta-noua asa cum a presupus medicul dumneavoastră sau o afectiune cronica poate datorita expunerii îndelungate la fum de tigara. Oricum imaginea radiologică pulmonara nu se normalizează imediat după tratamentul cu antibioticesi din acest motiv nu va recomand sa repetati prea devreme radiografia. Încercări sa evitati expunerea la infectii sau iritanti respiratorii hidratare si repetati radiografia după un an. Unii fumători fac bronsita cronica ce persista si după renuntarea la fumat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  •