Pneumonie!?!?!

28-09-2010
Tee
Nu este medic/terapeut
Tee
Baietelul meu de 2 ani si 2 luni a fost diagnosticat cu pneumonie (nu stiu de care, nu mai retin cum s-a exprimat doctorita).
A inceput cu o tuse banala care am banuit ca a luat-o de la o nepotica, dar care s-a agravat intr-o saptamana, insa fara temperatura. Am fost cu el la medic si mi-a dat antibiotic Augumentin Bis (ar fi vrut sa-i dea Klacid, dar i-am spus ca nu-si face efectul la el), sirop de tuse Eurospal, Salbutamol Eipico si Romergan. Asta se intampla Luni, Vineri am fost din nou cu el la medic sa vada cum a evoluat, era in aceeasi stare. I-a schimbat antibioticul cu Klacid si ia mai dat Zyrtec si picaturi de nas.
Copilul ia antibiotic si celelalte medicamente de 8 zile, iar sirop de tuse de doua saptamani, azi i le-am intrerupt. Nu mai suporta sa vada lingurita sau siringa de medicamente, nu-l mai fortez caci ii vine sa vomite si plange foarte rau, iar azi a inceput sa faca caca moale. Are aceleasi simtome, poate ca un pic mai ameliorate, dar tot tuseste, ii curge nasul, nu se vede nici o schimbare.
I-am facut si frectie cu Vapo Rub si cu otet, dar degeaba...

Ce ar putea sa fie si de ce nu isi fac antibioticele efectul?
Ar putea sa fie intradevar pneumonie? El este foarte vioi si nu pare bolnav, decat ca are o tuse foarte urata (productiva) si ii curge nasul.

Ce as putea sa-i dau/sa-i fac?
Poate sa-mi dea cineva un sfat? Multumesc.
2 comentarii
0
29-09-2010, ora 13:39
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Probabil ca este vorba despre pneumonie interstitiala...Insa acest diagnostic se pune dupa o radiografie.
A avut si fetita mea cand avea 3 anisori si am tratat-o cu antibiotic, panadol si mucosolvan.Antibioticul se da in functie de kg copilului, pt ca altfel, daca este in cantitate mai mica, nu isi face efectul.
0
13-10-2010, ora 16:00
andegelia
Nu este medic/terapeut
andegelia
Ati fost la un control alergologic? Poate fi pe fond alergic?Intrebati dc de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul