Plomba provizorie?

13-05-2011
Amalian
Nu este medic/terapeut
Amalian
Buna ziua!
As dori tare mult sa primesc parerea unui specialist daca se poate in legatura cu urmatoarea problema:
La inceputul lui aprilie (acum o luna) mi-am extras un dinte, dupa extractie s-a vazut ca maseaua de langa dintele stricat a fost si ea afectata (cariata insa nu stiu cat de grav). Dr a spus ca acopera maseaua cu material din acela cu care se plombeaza ca sa nu ma doara eventual la rece-cald si ca rezolvam maseaua la intalnirea urmatoare. Nu am mai apucat sa merg la dentist de atunci, au fost sarbatorile si momentan nu sunt in tara pana la sfarsitul lui Mai (deci ajung la dentist abia in iunie la inceput). As vrea sa stiu daca e problema ca maseaua a ramas asa acoperita dar practic caria nu e curatata, imi e teama sa nu se strice mai rau din cauza ca e acolo asa acoperita si netratata. Sper insa ca asta nu se intampla chiar asa de repede adica in 2 luni. Sau este posibil sa ma aleg cu maseaua praf pana in iunie? Precizez ca nu ma doare nimic.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
13-05-2011, ora 11:30
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"As vrea sa stiu daca e problema ca maseaua a ramas asa acoperita dar practic caria nu e curatata, imi e teama sa nu se strice mai rau din cauza ca e acolo asa acoperita si netratata."

A fost acoperita provizoriu ca sa nu mai intre mincare acolo. Dar evident solutia definitiva este curatarea de carie si plombarea. Cu cit mai repede, cu atit mai bine.
Cit de repede evolueaza o carie difera de la persoana la persoana. Daca nu a fost o carie prea mare, probabil ca se va rezolva doar prin curatare si plombare. Daca a fost o carie profunda, e posibil ca o luna-doua in plus sau in minus sa nu mai conteze prea mult (si e posibil sa se ajunga la scoaterea nervului).
0
13-05-2011, ora 11:43
Amalian
Nu este medic/terapeut
Amalian
Multumesc pentru raspuns. Din pacate maseaua mea are deja o plomba iar acesta carie (cea de a doua) este in lateral.nu stiu cat este de adanca sau de mare dar cu siguranta maseua e afectata. Eu imi doresc doar sa se mai poata curata si plomba si sa nu ajung sa se macine, sa se sparga peretii.
Abia astept sa ajung la dentist :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul