Plomba provizorie, dureri ingrozitoare

26-01-2014
LucianBadicu
Nu este medic/terapeut
LucianBadicu
Buna ziua! Am fost cu 3 zile in urma la stomatolog pentru tratarea unei masele. In urma unei radiografii s-a constatat ca radacinile maselei sunt bune, deci poate fi salvata. Problema mea este urmatoarea: dupa ce stomatologul a terminat partea chirurgicala (scoaterea infectiei, cariei si taierea unei bucati de gingie aflata peste masea), a spus ca maseaua nu are nerv si mi-a pus un pansament gen plomba. Mi-a spus ca, in cazul in care ma doare foarte tare, pot sa o scot. Prima zi nu am avut probleme, insa de 2 zile am dureri foarte mari, ingrozitoare as putea spune. Am incercat in aceasta dimineata sa scot pansamentul/ plomba, insa este foarte tare. Am facut si ceva spalaturi si...degeaba. Daca aveti un raspuns pentru ceea ce as putea sa fac. Multumesc anticipat! O zi buna!
4 comentarii
0
26-01-2014, ora 09:11
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Cu siguranţă este vorba de o inflamare, o infecţie care neavând un canal de drenaj, apasă pe zona aceea pe măsură ce se dezvoltă, provocând aceste dureri. Concluzie: stingerea focarului de infecţie cu un tratament cu antibiotic -gen Augumentin dacă nu aveţi alergie la el.
0
26-01-2014, ora 09:47
LucianBadicu
Nu este medic/terapeut
LucianBadicu
Multumesc pentru raspunsul rapid! Da, urmez un tratament cu Augumentin inca de cand au inceput durerile(asa cum am facut de fiecare data cand a fost vorba de dureri puternice), insa nu prea isi face efectul. Totusi, acel pansament intarit...ce as putea face sa-l scot, sau sa mai reduc din durere?
0
26-01-2014, ora 10:18
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Este complicat cu scoaterea pansamentului. Vă recomand să luaţi calmante impotriva durerii dar vă rog să nu faceţi excese deoarece vă puteţi intoxica chiar pe parcursul unei zile. Puteţi căuta un stomatolog cu program permanent -şi o să vă doară un pic, sau puteţi suporta în continuare până când puroiul acumulat va trece pe sub măsea, va forţa gingia şi va crea un abces. În momentul creerii abcesului, durerea va dispare şi el se poate sparge de la sine după aceea, dacă îl lăsaţi să se dezvolte în continuare.
0
26-01-2014, ora 10:33
LucianBadicu
Nu este medic/terapeut
LucianBadicu
OK, o sa astept. Cam in cat timp se va crea abcesul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul