Pilule contraceptive pt prima data

12-09-2013
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
Buna ziua. Va consult pentru ca doresc a obtine informatii in legatura cu administrarea pilulelor contraceptive pentru prima data. Am 19 ani. Stiu ca trebuie sa consult un medic ginecolog, insa pana atunci astept raspunsuri de la dumnevoastra. Mentionez ca nu sufar de nicio boala si in prezent nu urmez niciun tratament. Ce ma sfatuiti la prima utilizare a unor astfel de pilule contraceptive?
1 comentarii
0
15-09-2013, ora 23:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu te sfatuiesc sa nu le iei.

Citeste acest topic ca sa te documentezi inainte, nu dupa, despre efectele lor.

http://forum.romedic.ro/prod/Pilulele_anticonceptionale_provoaca_avort_timpuriu?_Sunt_nocive?_063792.html

Cu ce ne poate imbolnavi pilula ?

Plus cateva postari de la persoane care au luat pilule de acest tip.

@ danamaria

buna, am 23 de ani si de mica am avut probleme cu menstruatia, am luan 2 ani melleva35 si totul a fost f bn pana in ianoarie anul acesta cand mi.a crrescut tensiunea la 20-12.le.am intrerupt si am mers la endocrinolog care mi.a recomandat logest si glucopage500 3compzi si ma diagnosticat cu sop.logest nu am luat doar o lina apoi le.am intrerupt, de 2 luni nu mi.a venit menstruatia si nu stiu ce sa fac, daca ma puteti ajuta c un sfat.mentionez ca urmez c glucopage500 din febroarie.nu stiu ce sa fac eu imi doresc fff mult un copil si mi sa spus ca sansele sa raman insarcinata in viitor sunt reduse, daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc!!!!

@ monelus

37 ani, am luat anticonceptionale de la 21 de ani si in ultimii diane 35. de aproape 3 ani am renuntat la ele.le-am luat insa sporadic pt ca am avut chisturi ovariene.menstruatia in primul an a fost haotica dar nimic de speriat pana ce am ajuns sa sangerez mai tot timpul.adica in 2 luni aveam doar o saptamana de pauza. si tot asa, apoape un an.la control am aflat ca am fibromi. am avut facuta o histeroscopie si mi-au fost facute si analizele biologice. nu e ra cancer, dar am si peretele uterului tot plin cu fibromi mai micuti. mi-au spus ca nu ar fi probleme pt o sarcina. am fost si la alt medic cu rezzultatele si mi-a comfirmat. as dori sa am un copil dar nu-mi recomada nimeni alte analize.spun ca nu am ramas insarcinata pt ca traiesc intr-un stres zilnic. eu incerc sa astept dar pana cand????am citit de acidul foolic..ajuta? ar tb sa incerc?

@ anda_anda problema grava

Buna!!Imi lipseste menstruatia.In urma cu un an am intrerupt anticonceptionalele si de atunci numai imi vine normal menstruatia, ba chiar imi intarzie cu lunile(imi vine o data la 3-4 luni).Am fost la medic si mi-a dat duphaston pt a-mi declansa mentruatia dupa care iar mi-a intarziat.De cateva luni iar nu mi-a venit dar am avut niste scurgeri foarte reduse de culare maronie.Nu sunt insarcinata dar am un apetit crecut ba chiar m-am ingrasat (de la 50 la 60 kg)Nu stiu ce sa mai fac!!La ce doctor sa apelez.Va rog da-ti-mi un sfat!!!

@ ana ghe

Buna seara, ma numesc Ana, am 28 de ani si, ca urmare a ovarelor micropolichistice ma confrunt cu o rarire masiva a parului. Am vizitat un endocrinolog, testosteronul este cu mult peste limitele normale. Dupa trei luni de anticonceptionale Yasmin, ovarele sunt 'curate' insa parul continua sa imi cada. ( mentionez ca a incetat sa iau anticonceptionale) As vrea sa va intreb..trebuie sa revin la ele? sa imi fac noi analize ? Si daca da, care sa fie acelea ? Parul imi cade in partea frontala si pe tample foarte tare, au inaintat mult 'golfurile de pe tample) Stiti daca este reversibila aceasta cadere? Daca v-ati confruntat cu asa ceva, va rog mult sa ma indrumati fiindca acum, pe masura ce ma documentez, pe atat ma sperii. Multumesc mult!

@ alexand33

Buna seara! Am inceput iar Karissa dupa o pauza. Am luat 8 pastile dupa care am inceput sa am contacte cu ejaculare in interior. Ultimul contact asa l-am avut martea trecuta, cand luasem deja 13 pastilute. Am continuat apoi cu pastilele normal pana vineri, insa de atunci nu am mai luat niciuna si nici nu doresc sa le mai iau pentru ca de cand le-am reinceput am niste dureri ingrozitoare, parca imi infige cineva un obiect imens in uter si se joaca cu el pe acolo. Mai pe scurt, am luat in total 16 pastile, ultimul contact cu ejaculare in interior l-am avut dupa ce luasem 13, iar de doua zile nu am mai luat niciuna de teama unor alte dureri. Sa iau in continuare pana termin un blister sau pot sa le opresc linistita? Nu doresc o sarcina, mi-e teama de asa ceva, dar in mod normal am fost protejata nu? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •