Pierdut simtul gustului dupa vizita la dentist!

17-10-2008
serban grigore
Nu este medic/terapeut
serban grigore
Dupa o vizita obisnuita la dentist, ocazie cu care am fost supus unei anestezii (injectie), am realizat ca orice maninc nu mai are gust. Doar o senzatie de gust "metalic", ca atunci cind pui o lingura de metal pe limba.
As fi recunoscator daca poate cineva sa-mi dea o explicatie sau sa-mi spuna daca este doar temporar ori permanent.
Va multumesc anticipat!
Salutari,
Nicu
5 comentarii
0
20-10-2008, ora 12:30
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Este putin cam greu pentr ca sunt foarte putine date. Ar trebui sa stiu ce fel de anestezie ati facut (unde a fost facuta injectia), pentru ce a fost facuta (ce problema dentara), daca s-a intamplat ceva anormal in acea sedinta sau imediat dupa, daca obisnuiti sa folositi apa de gura si de care, ce alte afectiuni (boli) mai aveti?
0
20-10-2008, ora 19:19
serban grigore
Nu este medic/terapeut
serban grigore
Stimata D-na Dr. Ivan,
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu. O sa incerc sa va dau mai multe detalii.
S-a intimplat acum o luna de zile, mai exact pe 19 Septembrie. Sedinta a constat in aplicarea unei plombe la o masea, penultima de pe mandibula, stinga. In timpul sedintei nu s-a intimplat nimic deosebit si nici dupa aceea. Legatura cu vizita la dentist am facut-o abia a doua zi spre seara. Nu, nu folosesc apa de gura. Alte afectiuni nu stiu sa am. Virsta mea, 36 ani.
La cca o saptamina am trecut pe la dentist, i-am spus ce sa intimplat si, foarte surprins, mi-a zis ca e posibil sa fie afectat un nerv situat in falca si ca s-ar putea sa dureze citeva luni pina sa se refaca. Un fenomen foarte rar intilnit.
Sper ca v-am furnizat suficiente informatii. Va multumesc inca odata pentru timpul si atentia acordata. Va doresc multa sanatate si numai bine.
0
21-10-2008, ora 12:26
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Da, este exact ce suspectam si eu. Medicul dentist a avut dreptate. Anestezia pe care a facut-o se numeste anestezie la Spina Spix si presupune anestezierea unui grup de nervi. Uneori, foarte rar, se intampla sa se injecteze anestezicul foarte aproape de unul dintre nervi sau chiar in el, deoarece suntem oameni nu masini, iar la noi un nerv nu este intotdeauna acolo unde ar trebui sa fie; el poate avea sa zicem un traseu usor deviat cu cativa milimetri. Acest lucru nu este anormal dar poate conduce la astfel de accidente pentru ca medicul injecteaza la fel si in acelasi loc la toti pacientii si nu are cum sa isi dea seama care din ei este un caz mai special. Nu va faceti griji, nu este un fenomen ireversibil, asa cum a spus si medicul dvs in cateva luni va dispare. Va intrebam despre apa de gura pentru ca astfel de fenomene se mai pot intalni si ca urmare a utilizarii indelungate a apelor de gura pe baza de clorhexidina. Multa sanatate si numai bine!
1
11-11-2018, ora 17:51
Alde mari
Nu este medic/terapeut
Alde mari
Buna seara, am facut operatie la canin si cel de lg el pt infectie la radacina, dupa o lucrare pusa si am ramas fara miros la nara stg si mai putin la dreapta, este din cauza asta sau nu are nici o legatura
0
14-02-2019, ora 23:39
Georgi2
Nu este medic/terapeut
Georgi2
Buna seara! In urma unei anestezii dentare efectuata acum trei saptamani am ramas si eu fara gust la orice fel de mancare, pe partea stanga. In momentul anestezierii am simtit cum practic o parte din limba este anesteziata instantaneu (avand dureri groaznice si hemoragie in locul unde a facut anestezia).
Dupa cateva zile de la anestezie limba a inceput sa ma arda ingrozitor si sa ma usture (a durat cateva zile acest proces), am sunat dentista si mi-a zis ca posibil sa fii atins/anesteziat un nerv si ca este posibil sa imi treaca in cateva luni sau nu.
Mi-a recomandat sa iau neuromultivit sau milgamma de doua ori pe zi dar sincer nu se vede nicio imbunatatire.
Ce as putea face in acest caz? Sa consult un alt stomatolog sau este posibil sa nu imi treaca niciodata?
Cei care au mai patit asa ceva cam in cat timp v-a trecut? Vreun sfat ceva? :(

Multumesc frumos si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: