Pierderi de memorie dupa consumul de alcool

22-01-2015
Ram888
Nu este medic/terapeut
Ram888
Va rog frumos sa ma ajutati sunt disperata!
Dupa fiecare data cand consum alcool nu imi mai amintesc nimic. Ma trezesc a doua zi si nu Stiu nimic ce s a întâmplat si oricât as încerca sa fac o reconstituire nu reuşesc niciodata.
Ce se întâmpla? Cum fac sa imi amintesc ?
4 comentarii
0
23-01-2015, ora 00:50
Cezar1978
Nu este medic/terapeut
Cezar1978
Aici posteaza oameni cu adevarate probleme de sanatate care au nevoie de ajutor si indrumare.In aceste situatii consumul de alcool e strict interzis.Deci la tine e simplu :nu mai consuma.Iar pentru memorie sunt o multime de suplimente.Sanatate.
0
23-01-2015, ora 17:14
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Numai consuma alcool.mori incet de cate ori consumi...bea ceai, apa cu lamaie...si ocupati timpul in alt mod...
BAFTA...
0
10-02-2015, ora 13:13
SoniaIonescu
Identitate neconfirmată
SoniaIonescu
Buna!
Daca problema ta este legata strict de pierderile de memorie, atunci poate ar fi bine sa vezi un specialist(pe neurologie). Conteaza intreg tabloul problemei tale, pe care recunosc, momentan nu il am, pentru ca nu stiu ce presupune consumul de alcool la tine: cat de mult, cat de des, niste exemple concrete de situatii, etc. Poti fi mai concreta, te rog?
0
10-02-2015, ora 22:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
nu stiu ce varsta ai ram dar profit de subiect ca sa amintesc de un studiu publicat la finele anului trecut ce spunea ca la unii adolescentii ce consuma alcool exista o conexiune deficitara intre doua zone cerebrale (cortexul insular si cingulatul anterior) ce poate fi prezenta inainte de a aparea efectiv problemele evidente legate de consum.

Creierul adolescentilor ce abuzeaza de alcool poate sa fie afectat semnificativ chiar inainte de inceperea consumului abuziv. Tinerii aflati la risc pentru a dezvolta o problema legata de consumul de alcool, au avut o conectivitate scazuta in reteaua cerebrala executiva de control, ce proceseaza emotiile, impulsivitatea si autocontrolul. Dezvoltarea intarziata a zonei corticale prefrontale pare insa a fi prezenta inca dinaintea inceperii consumului de alcool si sa fie unul din factorii ce stimuleaza consumul.

In cazul tau poate fi vorba de un aspect similar - asa ca e cazul sa decizi daca vrei sau nu sa consumi in continuare

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul