Pielonefrita acuta

21-08-2013
niqo
Nu este medic/terapeut
niqo
Buna seara,

In iarna anului 2012, am fost diagnisticata cu pielonefrita acuta. In urma tratamentului administrat pe perioada internarii, mi-am revenit si timp de 8 luni de zile nu am mai avut probleme.

Acum, banuiesc ca am facut din nou o infectie urinara. Mi-am facut analize de sumar de urina si urocultura si momentan am primit doar sumarul de urina.
Ma puteti ajuta cu o interpretare a analizei?

Mentionez ca anul trecut am avut in jur de 6 infectii urinare si nu mai reusesc sa scap de ele, desi beau 2 litri de apa pe zi si incerc pe cat de mult pot sa nu am probleme nici cu digestia. Ce pot face?

Multumesc anticipat!

Rezultate sumar urina
Densitate urinara - 1018 -
PH - 6.5 -
Leucocite. - 500 /µL
Nitriti. - Pozitiv
Proteine. - 20 mg/dL
Glucoza - - Normal
Corpi cetonici - - Negativ
Urobilinogen. - 2 mg/dL
Bilirubina - - Negativ
Hematii. - 300 /µL

Sediment urinar - Frecvente Hematii pline, Frecvente Leucocite, Prezenta Flora Bacteriana, Frecvente Celule epiteliale plate
1015-1025
5 - 9
1 comentarii
0
22-08-2013, ora 17:27
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
Cauzele infectiilor urinare

In mod normal, urina este sterilă, nu contine bacterii, virusuri sau ciuperci (fungi). Infecţia urinară apare atunci când microorganisme, de regulă bacterii din tractul digestiv (intestin), populează orificiul de deschidere la exterior al uretrei şi încep să se înmulţească. Majoritatea infecţiilor urinare sunt cauzate de un singur tip de bacterie, numită Escherichia coli (E. coli), care rezidă în mod normal în colon.

In numeroase cazuri, bacteriile iniţial populează uretra, se înmulţesc şi conduc la o infecţie a uretrei, numită uretrită. Dacă bacteriile migrează în vezica urinară, se produce infecţia acesteia, numită cistită. Dacă nici această infecţie nu este tratată prompt, bacteriile pot ascensiona prin uretere şi prin multiplicare infectează rinichii. Infecţia rinichilor se numeşte pielonefrită.

Alte microorganisme care pot produce infectii urinare sunt Chlamydia şi Mycoplasma. Aceste infecţii însă tind să se autolimiteze la uretră şi tractul genital. Spre deosebire de E. coli, Chlamydia şi Mycoplasma se pot transmite pe cale sexuală, astfel că aceste infecţii necesită tratamentul ambilor parteneri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: