Physostigma venenosum, un remediu pentru strabism

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Din familia Leguminoaselor se prepară acest remediu din fasolea Calabareză, fiind de origine din provincia Calabar, prima colonie britanică din Nigeria. Seminţele acestei fasole conţin alcaloizi (în principal physostigmină şi eseridină), care stimulază sistemul nervos parasimpatic. În doze toxice, physostigmina produce vărsături, colici, salivaţie, transpiraţii, dispnee, vertij, puls lent şi prostraţie extremă.
În medicina alopată, salicilatul sau sulfatul de physostigmină este folosit pentru instilaţii conjunctivale, în vederea reducerii tensiunii din glaucom şi în tratamentul atoniei intestinale post-operatorii şi a retenţiei urinare post-operatorii, pentru contracararea dozelor excesive de tubocurarină. Este antidotată de şi în acelaşi timp este antidot pentru atropină.
Remediul homeopatic Physostigma este utilizat în afecţiuni spasmodice ale pleoapelor (senzaţia că se zbate ochiul), precum şi în tulburări spastice ale muşchilor globilor oculari (precum în strabism). Dacă strabismul nu este foarte accentuat, el poate fi uşor corectat cu un tratament cu Physostigma CH7 sau CH9, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 2-3 luni. În paralel cu tulburările spastice la nivelul muşchilor globilor oculari, Allen spune că pot apare şi tulburări de vedere, precum senzaţia că obiectele se mişcă, sau uşoară imagine dublă a obiectelor.
Principala indicaţie pentru Physostigma sunt afecţiunile spastice, care însoţesc o stare de hiperactivitate mentală. Mintea este atât de activă în timpul somnului, încât persoana se trezeşte de parcă nu ar fi dormit. Clarke spune că la aceste persoane, odată o idee care a intrat în cap, persistă în mod neobişnuit de mult. Atât de mult încât poate produce o stare de excitabilitate nervoasă, cu vertij.
Simptomele şi persoana sunt agravate de expunerea la frig, de aerul rece, sau dacă i se răcesc picioarele. Persoana are oroare şi groază de apa rece. Contactul cu apa rece accentuează toate simptomele, inclusiv strabismul. De asemenea, cel mai mic curent rece de aer îl face să tremure.

Dr. Sorina Soescu

copyright - www.postamedicala.ro
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.