Pete zona inghinala si pelvis

11-02-2015
George1987
Nu este medic/terapeut
George1987
Salutare,

Am si eu o problema daca ma puteti ajuta:

Mi-au aparut niste pete maronii/rosii in zona inghinala si pelvis. Am fost la un consult dermatologic si am fost depistat cu eritrasma inghinal si intre degetele de la picioare. Mi-a fost dat urmatorul tratament : eritromicina 2 pastile la 6h si travogen crema. Am urmat tratamentul si pot sa zic ca am scapat de pielea uscata din zona degetelor de la picioare, in schimb acele pete s-au marit. Dupa aprox 3 luni in care am continuat sa ma dau cu crema 1 data pe zi am constatat o usoara ameliorare a petelor. Acestea au inceput sa capete din interior o culoare normala a pielii iar in unele locuri au ramas doar marginile. Doctorul mi-a spus ca in max o luna o sa scap de aceasta problema si nu stiu ce sa mai cred.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare, momentan sunt somer si nu imi permit un consult la o clinica particulara, primul consult l-am facut la un spital dermato din Bucuresti. Daca imi aduc bine aminte Dr. mi-a spus ca este o ciuperca in urma eritrasmei care apare in special la barbati iar una dintre cauze ar fi transpiratia...sper sa imi fi amintit bine :D

Va multumesc,
Toate cele bune!
2 comentarii
0
13-02-2015, ora 21:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un consult la o policlinica de stat e 50-60 lei. Sunati si intrebati direct la un cabinet.
0
16-02-2015, ora 12:10
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Mai mult ca sigur este o ciuperca -eritrasma. Puteti sa folositi si un alt unguent antimicotic, daca nu s-a obtinut eradicarea infectiei-canesten crema de 2 ori pe zi 4 saptamani. Toate hainele, prosoapele care au legatura cu acea zona trebuie de dezinfectat prin calcare cu fierul cu aburi.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •