Pete rosii pruriginoase, unele iesite in relief, de dimensiuni diferite

21-10-2011
puiutz
Nu este medic/terapeut
puiutz
Mi-au aparut pe piele niste pete rosii foarte pruriginoase, unele iesite in relief, de dimensiuni diferite, de la punctiforme pana la foarte mari, de cativa cm. Intai au parut la nivelul cefei si in spatele urechilor...singurul eveniment de care le-am putut lega a fost ca am cules strugurii in ziua respectiva, reactia aparand la cateva ore dupa aceea. Nu sufar de nicio alergie, nu am mancat nimic neobisnuit zilele acestea, doar alimentele pe care le consum in mod normal.

Petele de pe gat au disparut, dar imi tot apar altele, in locuri simetrice, cum ar fi la nivelul ambelor coate, al genunchilor, pe coapse...dispar fara sa lase urme, cam de pe o zi pe alta, dar apar in alte locuri, cu aceleasi caracteristici: eritematoase si foarte pruriginoase. Acum mi-au aparut si in spatele genunchiului si ma jeneaza si ma doare putin zona, ca si cum ar fi inflamata, si simt ca niste umflaturi acolo unde sunt petele Totul dureaza de 4 zile, de 3 zile iau Aerius, cate 1/zi, dar nu vad niciun efect deocamdata.

Am crezut ca am urticarie, de aceea am si luat Aerius... ar trebui sa ma ingrijorez sau vor trece in final?
6 comentarii
0
21-10-2011, ora 18:18
angelaburd
Nu este medic/terapeut
angelaburd
buna.. ma numesc angela... de 3 luni viata mea e un calvar... ca sa va povestesc pe scurt sa-mi intelegeti problema... si poate intr-un fel sa ma ajutati daca puteti : (( am 18 ani... prietena mea adica fosta... a fost geloasa pe mn...ca iubitul ei s-a dat la mine cu toate ca nu a fost asa ci doar o iluzie de a ei...(nu am ce sa va mint pe Dvs) ASTA a fost ku jumate de an in urma in luna mai... m-a chemat la ia.. sub pretextul ca se simte rau... m-am dus si mia taiat parul... eu nu am observat.. credeam ca imi maseaza capul... la un moment dat cind am intors capul... am vazut o bucata de par taiata... mam dus plingind acasa.. am avut stress ceva timp, dar a trecut acum.. de 3 luni si ceva.. imi cade foarte tare parul.. sunt la culmea disperarii. nui de ajuns ca ea mi l-a taiat si il am scurt cam pin la umeri, se face si inca rar... am incercat Fitoval sampon si capsule, dar nu imi ajuta :(( am dat analiza de singe nu am nici o infectie...rezultatele sunt bune. credeam ca e din singe ceva anemie.. dar nu,. rezultatele sunt bune.. am fost la dermatolog, mia recomandat Revolid si o masca 100gr de lapte 50gr miere si un galb de ou... am facut tot numi ajuta... nustiu ce sa fac mii frica sa nu ramin fara par in cap :((( apa cu otet la fel am incercat. tot nimic..ajutati-ma probabil stiti vre-un mod de tratare.. vreau sa fie din nou lung si des... dau cu mina prin par scot un pumn de par, cind fac baie la fel, cind ma pieptan la fel. ce sa fac|?? stiu ca suna banal nu mi-a facut vreo vraja ceva kind mi-a taiat parul oare? daca totusi nu-ni ajuta nici un medicament? va rog raspundeti-mi cineva ca sunt la culmea disperarii. ms frumos dinainte
0
24-10-2011, ora 08:07
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua, puiutz
Probabil este urticarie... Pe langa tratamentul cu Aerius trebuie satineti regim alimentar strict.
Poate ca o vizita la un dermatolog ar fi de bun augur.
Cu stima,
0
24-10-2011, ora 08:12
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Pentru angelaburd,
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa evitati sa va mai stressati intrucat stressul e unul din motivele principale de cadere a parului.
Trebuie sa fiti constienta de faptul ca tratamentul in alopecii este dificil si de lunga durata. Incercati si cu alte produse anticadere in loc de acea masca ce contine galbenus de ou.
Cu stima,
0
28-02-2012, ora 19:16
stanciu viviana
Nu este medic/terapeut
stanciu viviana
doamna doctor.am niste pete maronii...de aprox 3 ani...in prim stadiu mi-au aparut in zona cefei apoi in zona axilelor. uneori mi se exfoliaza pielea unde sunt petele...vara sunt mai proeminente ca vara...si incep sa se intinda din ce in ce mai mult...puteti sa imi spuneti ce problema am??...va multumesc
0
28-02-2012, ora 19:17
stanciu viviana
Nu este medic/terapeut
stanciu viviana
vara sunt mai proeminente ca iarna*
0
29-02-2012, ora 14:57
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Incercati Travogen crema de 2 ori pe zi (s-ar putea sa fie vorba de pitiriazis versicolor)
Numai bine,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •