Pete rosii pe limba si mici bubite

29-09-2010
eugeniamihaela
Nu este medic/terapeut
eugeniamihaela
Buna seara,

incep prin a spune ca in urma cu aproximativ 6-8 luni de zile a inceput sa-mi apara pe limba o pata mica rosie, apoi sa extins, apoi a disparut si tot asa.Mai nou am constatat ca aceste pete si chiar de acum un pic de usturime, durere incep sa apara exact cu 1 saptamana si ceva inaintea menstruatiei.Tin sa va spun ca am si o lucrare dentara din portelan, am fost la stomatolog insa mi - a comunicat ca nu ar fi ceva stomatologic.Mai folosesc regulat apa de gura chiar si apa oxigenata pt igiena orala.Deja sunt foarte ingrijorata.Va rog mult sfatuiti-ma ce medic ar trebuii sa ma consulte si o recomandare.Va multumesc anticipat!

eugeniamihaela
1 comentarii
0
15-10-2010, ora 20:18
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mihaela, dupa cum se manifesta cred ca este o candidoza bucala. Ca sa fii sigura, fa-ti un exudat faringian si raclaj lungual cu antibiograma si antifungigrama. Nu te speria, examenul nu e dureros, se face cu un betisor cu vata ca cel de ureche. Trebuie sa nu te speli in gura inainte de a face examenul caci daca te speli nu mai este elocvent. Nici macar sa nu bei apa.te chinui si tu putin dar trebuie sa te tratezi. Daca iti iese candidoza, vezi ca asta nu trece asa usor si nu cu orice, de asta am zis sa faci analiza cu antifungigrama, mai ales ca tu ai asta de mult timp.
Daca tot mergi la laborator, ar fi bine sa-ti faci si un exudat nazal, asta nu are legatura cu ce descrii tu, doar ca sa verifici ca nu este ceva si acolo sau sa sa nu se fi extins. Si la asta sa ceri antibiograma si antifungigrama - daca nu iese nimic nu se plateste decat exudatul..Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici